Griffeltavla DIY

En griffeltavla är perfekt för barn som håller på att lära sig att skriva bokstäver. Att kludda och sudda på – och slippa förbruka en massa papper. Ett fint sätt att göra en lite mer personlig griffeltavla är att köpa en ram på loppis och måla bakstycket och ramen i skoltavelfärg. Beckers skoltavelfärg finns nu att få i 336 olika brytbara kulörer – utöver den klassiska svarta förstås. Den fäster på vanliga väggar, snickerier, glasfiberväv och betong.

Jag plockade bort själva motivet och glaset och behöll bara ramen och bakstycket. Sedan putsade jag ytan försiktigt med ett sandpapper. Därefter rengjorde jag bakstycket och ramen med en trasa med lite diskmedel på. Sedan grundmålade jag med ett lager vit färg, avsedd för träytor. Därefter målade jag alltihop med två lager skoltavelfärg i nyansen Hav. Plättlätt och jag blev väldigt nöjd med resultatet!

DIY – så blir tavelramen en bricka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Griffeltavla DIY”

 1. En fråga om din julbaks-bok. Det står att den är från 9 år, varför? Är det svåra saker? Dvs är en precis 7-åring för liten för att kunna följa recepten?

  1. Tyvärr måste man åldersbestämma barnböcker när man ger ut dem – och då valde vi efter viss vånda spannet 9-12 men egentligen är det här en bok för hela familjen. Några knepigare recept som kräver en vuxens inblandning och några mycket enkla recept som en sjuåring fixar som ingenting. Det är en bok för alla =)

  2. Tack för svaret om ålder på boken, den är nu beställd som födelsedagspresent till blivande sjuåringen. 🙂

 2. Vi har en lite nyare men ändå gammal klenod: sådan där som man suddar med en ‘spak’ på grå botten och använder en särskild penna som sitter fast i en snodd. Vad heter de?
  Men ok, din var lite (mycket) snyggare…

 3. Åh så fint! Inte alls så där tråkig och ful som den brukar vara. Måste bege mig ut på ramjakt på loppis till helgen. Tack för fint tips!

  1. Det här inlägget är ju sponsrat så du bör nog söka dig till en oberoende källa för svar på dem frågan..

  2. hej Marianne. Det vet jag faktiskt inte. Men färgen har ju ingen miljömärkning – typ Svanen eller liknande. Jag rekommenderar dig att höra av dig till Beckers för att veta mer, de kan svara på dina frågor bättre än jag kan.