Middagstips – enkel salsa god till tacos

Gul mango får smak av syrlig lime.

Här kommer ett recept på en salsa som är god till tacos! Eller till vad som helst egentligen. Den är liksom sötstarksyrlig och det är ju som vi alla vet det godaste som finns.

Så här gör du sötsura salsan:

Skär 1 mogen mango i bitar

Tärna 2 tomater

Finhacka en halv rödlök

Riv skalet från en lime och pressa ut saften

Addera lite strösocker ifall mangon inte är helt mogen och söt

Klipp över färsk koriander och hacka ner chili efter tycker och smak

Salta lätt

Låt salsan stå och gotta till sig en stund innan servering. Mums!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Middagstips – enkel salsa god till tacos”

 1. Gör nästan exakt samma salsa förutom att jag i min använder grapefrukt i stället för mango, saltar lätt och lägger inte till något socker.

  1. Jag passar också på att berätta mer om oss:

   Vilka är vi och varför har vi gjort den här listan?
   SMERGY (smart energy) är Naturskyddsföreningens energieffektiviseringsprojekt som riktar sig till unga människor. Med listan vill vi uppmärksamma hur små förändringar i livsstilen hos enskilda personer kan göra skillnad för hela planeten. När fler väljer vegetariskt blir det en stor klimatvinst för världen.

   Vad vill vi uppnå och hur?
   Vi vill byta ut klimatdepp till klimatpepp! Vårt bästa knep är att gräva där du står. När vi inte sätter ihop listor försöker vi därför att få fler människor att upptäcka vårt energisparverktyg SMERGYmetern. Det är ett verktyg där du kan följa enkla tips – som att låta pastan koka på eftervärme, äta mindre kött eller stänga av alla prylar på stand-by. SMERGYmetern räknar sen ut hur mycket pengar, el och klimatutsläpp du sparar. Du omvandlar på så vis din klimatångest till en lättare plånbok och handlingskraft!

   Men klimatet är ju ett kollektivt problem?
   Ja! Det är av yttersta vikt att politikerna sluter ett ambitiöst klimatavtal i Paris – det jobbar Naturskyddsföreningen hårt för. Det krävs också att vi attackerar klimathotet från alla tänkbara olika håll. Privatpersoners samlade engagemang är en helt avgörande pusselbit för att vi ska lyckas.

   Det är just därför vi kontaktar dig. Vi hoppas att du vill tipsa dina klimatsmarta läsare om SMERGYmetern! http://smergy.se/smergymeter/?no_cache=1

 2. Brukar hacka tomat, lök/rödlök och chili. Lägga till lite limesaft och mycket koriander. Gott till tacos, sallad och lite vad som helst.
  Brukar även göra guacamole på mosad avokado, hackad rödlök och tomat. I med lite limesaft, salt och peppar. 100 x godare än vilken som helst färdigköpt guacamole

 3. Gillar inte lime. Eller koriander. Döm om min förvåning när jag handlade såväl lime som koriander som mango och snajsade ihop salsan till falafeln vid middags. Men galet vad gott det var!!

 4. Det låter precis som en av de populäraste förrätterna på Tasteline, Asiatisk räksallad med mango och koriander.
  http://www.tasteline.com/Recept/Asiatisk_raksallad_med_mango_och_koriander

  Den har dock både räkor och avokado i sig, samt de ingredienser du har i. En favorit här i minimalist-hemmet. Vi brukar bjuda på den om vi vet att gästerna gillar koriander eftersom det kan vara lite känsligt. Och ibland lyxar vi till det och gör hela satsen och delar på bara vi två, tillsammans med vitlöksbröd och ett gott vitt vin funkar det som en enkel och riktigt god middag. 🙂