Adventsfrukost

Imorse tände jag ljus, eldade i vedspisen och plockade fram fika för att göra en riktigt mysig adventsfrukost.

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent.

Det blev pepparkakor och saffransbullar och massa kaffe med grädde för mig.

Himmel vilken seg dag – barnen gick i nattlinnen fram till tolvtiden. Och när Folke sov middag la jag mig och läste ut Lena Anderssons “Utan personligt ansvar”. Och hips vips snarkade jag bort en hel timme. Bra grej det där med sömn. Det är vad jag ska ägna december åt: Sova bort sista halvårets ackumulerade trötthet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Adventsfrukost”

  1. Åh va mysigt det ser ut. Jag drack mig också kaffe med grädde och kanel imorse. Kände att det var juligt :). Hoppas du får en trevlig kväll. Segt är det verkligen!

  2. Du får mig verkligen att längta tillbaka ut på landet! Är uppvuxen där och var även bosatt på landet i ett gammalt hus med min föredetta.
    Men nya kärleken fick mig att landa i stan och han är en riktig stadsbo. Din blogg får mig dock att njuta och gör mig sådär härligt pirrig som man blir när snön knarrar under skorna 🙂
    Jag hoppas dock jag kan bearbeta min sambo till ett gammalt hus i utkanten av stan 😉

  3. I det gamla bondesamhället innan storindustrin-jätten tog över människors liv så arbetade man generellt mindre vintertid. Delvis pga av att dagarna blev kortare då det inte fanns samma belysning som nu, och att sysslorna var mindre så man inte odlade och skördade gräs/hö till djuren och grönsaker mm, och kylan som automatiskt gjorde att man inte var utomhus lika mycket. Då anpassade man dags-sysslorna mer efter årstiderna och ljuset/mörkret som jag tror vi skulle behöva göra mer nu också, inte jobba i samma stressande takt året runt, gå lite mer i ide om vintrarna och ta det lite lugnare.

  4. Åh vad avis jag blir! Här har vi precis rott renovering av sovrummet iland. Härligt, men nu är det saker överallt. Så inget julpynt åkte fram… Har inte ens orkat leta fram ljusstaken :/ Men till nästa helg ska mitt hem vara iordningställt, renstädat (är så trött på damm och smuts) julpyntat och härligt!

  5. Advent är verkligen en stämningsfull helg, kanske årets höjdpunkt! Mörker och kyla motas bort med tända ljus och brasa inomhus. Adventssångerna så välkända men ändå nya för året. Doften av såpa och julsakslådan från vinden, saffran och glögg på egen äppelmust. Hembakt bröd, släkten på besök med adventskaffe. Lika underbart varje år!!! Åldern spelar verkligen ingen roll för att kunna känna igen den här stämningen…