Till jul är det så himla mysigt att duka upp ett gottebord med massa olika sorters julgodis. Att stå och göra allting själv till kalasen är visserligen roligt men ganska ansträngande så ett tips är att alla vänner/tjocka släkten får ta med sig någon sort var till festen. Då gör gästerna den sort som de är bäst på och mixen brukar bli fantastiskt bra. Den här bilden är hämtad från min och Annakarins julbok God Jul – Kakor, knäck och karameller och det gottebord vi ställde upp med några av alla de goda saker som finns i boken. Polkamarängerna, apelsintryfflar och fuskfudge är mina favoritrecept!
17 svar
Åh vilken stämningsfull bild. Och bra tips. 🙂
Härlig bok, jag och barnen har tittat i den flera gånger och ska baka massor från den i helgen tänkte jag. Du får titta in och se hur resultatet blir, inte säker på att det blir i närheten av dina fina alster 🙂
Juliga hälsningar
Heléne
alltså mumms
Det ser gott ut! Vi gjorde knäck här igår. Tyvärr hittar vi inga knäckformar här i USA så minicupcakes formar blev det. Inget bra för knäcken fastnade!
så mysigt!!! vill julbaka nu på direkten när jag ser detta. hade älskat fler inlägg med julbak!!! så kul och mysigt! tack för bra blogg!
Ser jättefint och mysigt ut. Jag tänkte baka lite småkakor från “sju sorters kakor” så fort barnen är friska.
din bok är underbar!!!
Du lyckas alltid få till fina, mysiga och intressanta inlägg! Läser med glädje!
Kram, Åsa
typ finaste bilden ever!! <3
underbar bild, men adjektivet mysig passar inte mig till jul. Allt är en pina för att överleva till våren typ!
Köpte boken i veckan, helt underbar bok!
Vilket fantastiskt gottebord!
Här i Spanien saknar vi en massa ingredienser till svenskt julgodis och bak, men jag fick besök från Solkusten, där det finns en svenskbutik, för några veckor sedan och jag “beställde” bland annat en flaska sirap. Men så förargligt att jag glömde att be om cocosfett! Ischoklad är nämligen min julgodisfavorit!
jag som trodde socker var lika farligt som rökheroin. time changes.
Så gott, får aldrig nog av söta saker. Speciellt choklad.
Åh så gott! Bara jag jobbat färdigt den här veckan så ska jag baka julgodis i mängder.
men åh så mumsigt =)
Får ilningar i tänderna och ont i magen bara jag tänker på allt sött som äts över julhelgen. För tre år sedan tog jag tag i kosten och slutade helt äta “skräp”. Livet som “sockerfri” är fantastiskt mycket bättre, kroppen mår utmärkt och blodsockret slipper åka berg-och-dalbana. Och man kan göra väldigt mycket godsaker på ett hälsosammare vis. “God” jul!