Gottebordet

Till jul är det så himla mysigt att duka upp ett gottebord med massa olika sorters julgodis. Att stå och göra allting själv till kalasen är visserligen roligt men ganska ansträngande så ett tips är att alla vänner/tjocka släkten får ta med sig någon sort var till festen. Då gör gästerna den sort som de är bäst på och mixen brukar bli fantastiskt bra. Den här bilden är hämtad från min och Annakarins julbok God Jul – Kakor, knäck och karameller och det gottebord vi ställde upp med några av alla de goda saker som finns i boken. Polkamarängerna, apelsintryfflar och fuskfudge är mina favoritrecept!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Gottebordet”

 1. Härlig bok, jag och barnen har tittat i den flera gånger och ska baka massor från den i helgen tänkte jag. Du får titta in och se hur resultatet blir, inte säker på att det blir i närheten av dina fina alster 🙂

  Juliga hälsningar

  Heléne

 2. Det ser gott ut! Vi gjorde knäck här igår. Tyvärr hittar vi inga knäckformar här i USA så minicupcakes formar blev det. Inget bra för knäcken fastnade!

 3. så mysigt!!! vill julbaka nu på direkten när jag ser detta. hade älskat fler inlägg med julbak!!! så kul och mysigt! tack för bra blogg!

 4. Du lyckas alltid få till fina, mysiga och intressanta inlägg! Läser med glädje!
  Kram, Åsa

 5. Vilket fantastiskt gottebord!
  Här i Spanien saknar vi en massa ingredienser till svenskt julgodis och bak, men jag fick besök från Solkusten, där det finns en svenskbutik, för några veckor sedan och jag “beställde” bland annat en flaska sirap. Men så förargligt att jag glömde att be om cocosfett! Ischoklad är nämligen min julgodisfavorit!

 6. Får ilningar i tänderna och ont i magen bara jag tänker på allt sött som äts över julhelgen. För tre år sedan tog jag tag i kosten och slutade helt äta “skräp”. Livet som “sockerfri” är fantastiskt mycket bättre, kroppen mår utmärkt och blodsockret slipper åka berg-och-dalbana. Och man kan göra väldigt mycket godsaker på ett hälsosammare vis. “God” jul!