Krämig sill med smak av fetaost.

Krämig sill med smak av fetaost.

Jag bjöd på en sillunch härom dagen. Roligt att något så enkelt kan vara så gott. Med ett par olika egna inläggningar på bordet blir det genast festligt.

Sill i glasburk fint på julbordet.

Jag serverar såklart sillen med vår egen kokta potatis. Allra bäst tycker jag det är att lägga sill på ett tunnbröd tillsammans med potatis. Så himla enkelt och smarrigt. Det var sådana mackor jag åt när jag “lärde” mig äta sill för några år sedan – så det kan vara ett bra tips ifall det finns någon annan därute som vill lära sig.

5-minuterssill en bra hjälp på vägen till ett julbord med egna smaker.

Krämig sill med smak av fetaost.

Fetaostsill. Det låter lite annorlunda minst sagt – men är hur gott som helst. Jag ville testa en ny smakkombination så jag bjöd på ett sillrecept jag hämtade från Abba receptsida på Allt om Mat.

Du behöver:

1 lime, saft och skal

2 dl matyoghurt

1 grön chili

1 knivspets spiskummin

150 gram fetaost

1 knippe salladslök

1 pkt 5-minuterssill från Abba

Så här fixar du sillen:

Riv ner limeskal och saft i en bunke och tillsätt yoghurten. Skiva chilin tunt och blanda ner. Ta bort kärnorna om du vill ha det lite mildare. Tillsätt spiskummin och smula ner fetaosten. Skär sillen i önskad storlek och blanda ner. Häll upp i en burk med lock och låt stå i kylskåpet i en till två dagar innan serveringen för maximal smak.