Usch vilken vecka det blev. Folke gick från frisk som en nötkärna till galet hög feber som slutade i att han fick feberkramper, förlorade medvetandet (två gånger) och fick åka till akuten med ambulansen i torsdags. Nu är dock Folke och Jakob hemma igen och lillen börjar bli sig själv. Mamman däremot – hon är inte som hon borde. Den där upplevelsen tog nästan knäcken på mig. Den lilla ork jag hade fes ihop till ett ingenting.  Ändå vet jag att feberkramper i regel är ofarliga och att det inte är en anledning till att få panik. Men det verkar som att hjärtat inte fattar hjärnans logik.

Men nu är i alla fall jullovet inlett. Barnen skulle ha gått även nästa vecka men vi vågar inte skicka dit dem så att de blir smittade av magsjukan som härjar. Idag försöker jag bara vila och återhämta mig och njuta av att Den Stora Julstädningen är gjord och golven är linoljesåpade.

En liten ommöblering har jag också slagit till på. Matbordet har fått flytta in i köket igen och i matrummet har jag ställt in fåtöljer och gjort mer utrymme för umgänge. Blir bra till julhelgerna när vi har många på besök.

En tredje gran har införskaffats också. En gles liten sak. Levande ljus i granar är ju livsfarligt (men fint) så här tänds bara när jag sitter bredvid.

Vår gamla julkyrka står också framme. Jag har pillat in en ledslinga i den för att få ljus.

Har ni förresten sett vårt nya gamla skåp? Från tant Märta och åtminstone 150 år på nacken har det!

Här ser ni lite bättre! Ljusstaken har jag ärvt från min farmor, fatet från min mormor. Draperiet är ett gammalt broderat lakan och den gamla draperistången fann jag på en antik. De stora tomtarna är loppisfyndade!

Folke ligger nu och sover, Bertil är ute och åker pulka med sin kompis och jag ska till att koka lite julkola. Såklart ett recept ur min nya bok God Jul – kakor, knäck och karameller!

Nu doftar det jul i varje vrå.

Gran, hyacinter, apelsinfyllda nejlikor och pepparkakor. Underbart stämningsfullt! Som jag längtar till jul. Hoppas ni får en fin fjärde advent allihopa.