Kalasdagen

Idag hade vi kalas för Bertil. Något barnkalas hade jag inte energi till i år så Bertil fick bjuda sin bästis Ada och sedan kom alla släktingar och bara det blir ju en himla massa människor så det kändes alldeles lagom mycket. Jag började med att måla naglarna så att de matchade klänningen. Viktig detalj!

Jag bjöd på gräddtårta med strössel som dekoration och siffran 5! Klipp ut siffran ur en bit papper och lägg på tårtan och strö över strössel och plocka sedan bort pappret igen. Lätt som en plätt

 

Fyllningen var av banan och blåbärssylt.

Jag bjöd även på chokladbollar, vallmomuffins och kladdkakemuffins med minimarschmallows.

Självklart vill man ha eldsprut på sin tårta.

Det gjorde succé även om det var snudd på att brandvarnaren skulle sätta igång och tjuta!

Jag dekorerade med ballonger, pappersslingor och blommor

Sedan blev det paketöppning och Bertil fick en hel del pysselmaterial, pussel och en Ninja Turtles-skoter. Borta är de dagar när han var nöjd med enbart tjusiga träleksaker i present.

Bertil & Ada

Nu har alla gäster åkt hem och jag är supertrött i öronen och huvudet – så nu ska jag ligga på soffan och äta tårtrester och läsa böcker resten av kvällen. Och tänka tillbaka på denna fina kalasade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer på “Kalasdagen”

 1. *Håller andan och inväntar de syrliga kommentarerna om att du inte har ork att ordna barnkalas* för övrigt, fint kalas, fina bakverk, fin klänning

 2. Hej! Jag anar ett vemod i din blogg kopplat till en operation? Har du berättat något om det eller vill du inte berätta? Kram

 3. Vad fint dekorerad tårta! 🙂
  Vi gjorde på ett liknande sätt när vi hade dop förra sommaren, klippte ut vår dotters förnamn i stora bokstäver och lade en bokstav på varje kladdkaka, siktade över florsocker och tog bort pappersbokstäverna. Så stod det hennes namn när kladdkakorna stod uppradade.

  Nu när hon fyllde 1 för ett par veckor sedan körde vi på marängsviss ala glasståg istället då ingen av oss föräldrar gillar tårta. Det blev väldigt uppskattat av såväl stora som små och väldigt snyggt om jag får säga det själv. Finns flera bilder här:
  http://minimalisterna.se/1-arskalas-med-atervinningstema/

 4. Hei Clara, gratulerer til Bertil! Prøvde å se om du hadde publisert en oppskrift på din gräddtårta, men fant ingen. Tenkte å spørre deg om du kanskje kunne gjøre det? Trenger en sikker oppskrift på en kake som barn liker – til min sønn sin bursdag!
  Hilsen Svitlana

 5. Vilka fina bilder! Jag uppskattar att du berättar vad som prioriteras bort när inte energin finns. Det ger mig alltid lite aha-känsla, lite ja just det så går det ju att göra. Jag har har 2 jobbiga veckor och min återhämtning sker genom att jag börjar sminka mig mer. Smörja och pensla blir ju en sorts massage i ansiktet. Jag skriver nästan aldrig, men jag har alltid gillat allt i den blogg sedan jag hittade den 2008. Du är en stor inspirationskälla för mig.

 6. Fina bilder, blir sugen på att fixa kalas. Ja det där med att det kommer hem en massa leksaker, som kanske inte är de jag skulle ha valt som mamma är ju inte helt lätt men jag tror att vi gör rätt i att lyssna in barnen.

 7. Alltså jösses att Bertil är 5 år nu!!! Fatta hur länge jag följt din blogg (och ditt liv). Minns liksom när du var en modebloggare i Umeå anno 2008. Innan du hade hus. Innan du hade barn. Minns jättetydligt när du var gravid med Bertil, när han föddes. Nu är han 5 år. Jaja dags att börja se fram emot student-inlägget 😉 //En riktigt gammal bloggläsare

 8. Åååhhh kalasfika! Bästa fikat.
  Tror jag kommenterat detta förut men jag vill göra det igen – hoppas du inte misstycker – Bertil har verkligen en så vacker profil! Och så ser han så himla snäll ut. Eftertänksam, liksom.