Lördagsbestyr

Idag har jag haft en sådan där dag som jag längtat efter hela denna onödigt stressiga och hetsiga vecka. Vaknade vid åtta. Huset var nystädat och ungarna glada. Jakob tog med sig dem till stan – Bertil på danslektion och Folke för att träffa sin faster och farbror. Så jag fick vara hemma i lugn och ro och baka och lyssna på musik. Precis vad jag behövde!

Jag bakade bullar, chokladkakor och kolasmakande vardagskakor. Samt gjorde crêpes som vi ska äta till middag.

Så härligt att stå vid köksfönstret och se grusplanen runt huset tina fram och tänka på sommaren som kommer. Att äntligen få sitta i vår fina trädgård, äta småkakor och hänga tvätt. Bygga en sandlåda till Bertil och Folke där de kan leka. Det är nypa-sig-i-armen-känsla på det faktiskt.

De färdiga kakorna travades i en plåtburk i väntan på påsk!

När jag bakat färdigt tog jag dock en trave småkakor till mig själv – och en kopp te och la mig på soffan och lyckades slumra bort en hel timme. Trevlig helg allihopa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Lördagsbestyr”

 1. har aldrig förstått det där med bakning som rogivande, men det sägs ju att det ska vara så 😉 fin dag du haft!

 2. Gud så mysigt! Jag har fått för mig att jag är för fet så jag får inte äta kakor eller sött längre. Det går inte, det är bara att erkänna. Jag har inte disciplinen till det men däremot så kan jag nog ha disciplinen till att bara äta det ibland. Så ja nu blir det mer bakande igen så det finns kakor i huset till fikasugna barn och vuxna.

 3. Visst är det mysigt och roligt att baka. Själv har jag bakat päronsmulpaj med kardemumma idag. Dina småkakor ser jättefina och goda ut!

 4. Åh, vad mysigt! Jag har bakat Roy Farez påsktårta ur senaste Buffé med min nioåring. Fast en egen variant som går att frysa. Ibland är det så skönt att baka ensam också.
  Trevlig kväll!

 5. Så härligt!
  Det är så skönt att läsa din blogg, blir så glad av det du skriver och alla fina bilder. Jag blir lugn på nåt sätt, du beskriver så bra så jag såg sommaren framför mig också:)

 6. Hejsan, kan man inte få receptet på kolakakor också? Har provat de flesta av dina recept, och de blir alltid bra 🙂

 7. Vardagskakorna med kola smak kan man väl få receptet på. Är det mer rustika med lite fibrer?

 8. Åh en sån där blå burk med fönster har jag med. Vilket minne. Var på en sommarauktion en bra bit hemifrån, såg burken redan på förhandsvisningen och var inriktad på just den. Saker kom, saker gick, nästan min sambo med. Dagen blev långdragen men jag gv mig inte. Nära slutet på dagen (vet man hur en sommarauktion kan vara så vet man hur ihärdig jag var..!) så kom äntligen burken – och den blev min! Vill man ha något kan det hända att man får kämpa lite och stå ut, det kan ta tid. Men blir nog ganska bra i slutänden ändå. 😉 Ha en bra fredag UnderbaraClara!