Finheter och kärringar

Igår kväll hade jag besök av tjejerna jag gick trädgårdskursen med förra våren. En så rolig kväll –  jag skrattade så jag blev alldeles hes och fick ansträngningsastma. De blev kvar till halv tolv på natten vilket är bra gjort för ett gäng mammor som ska upp och jobba dagen efter.

Så fantastiskt roligt att lära känna en hel grupp nya spännande personer – och att vi dessutom klickar så bra. De skämde bort mig med blommor, böcker och godis så att det kändes som att jag fyllde trettio typ.

Vaknade alldeles trött och mörbultad – men glad – idag. Barnen fick vara påskkärringar till förskolan och kläddes i sjalett och allt.

Bertil fick låna med sig min kaffepetter

Så himla söta!

Nu har jag frid i hela kroppen inför det stundande påsklovet. Jag ska åka massa skidor, äta massa godis, grilla korv, sola i en snöhög och gömma påskägg åt kidsen. Det blir underbart. Hoppas ni får en fin påskhelg allesammans.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 kommentarer på “Finheter och kärringar”

 1. Skratta så man får ansträngningsastma, ja då har man roligt. 🙂 Vilka fina påsk-kärringar. <3 Glad Påsk!

 2. Men åh så fina påskkärringar <3

  Det där med utklädnad hade vi ingen tanke på alls i den här familjen, 2-åringen fick vara sig själv på förskolan idag men det gick ju fint det också. Nästa år får vi gå all in istället!

  Snö känns avlägset, på Öland har den lyst med sin frånvaro länge (inte mig emot).

  Trevlig påsk,
  Kram

 3. Söta!
  Nyfiken: Ska du gå något i kyrkan denna påsk och var går du i så fall? Jag inledde med underbar Skärtorsdagsmässa ikväll med altarets avklädande efteråt (gråter alltid då, så starkt!), 11 i morgon Långfredagsgudstjänst, söndag morgon: pukor och trumpeter och påskliljor – uppståndelsen!
  Bästa och viktigaste dramat alla kategorier!
  Önskar dig hur som helst en riktigt Glad Påsk, tack för alla fina inlägg och all generositet!

  Påskpuss från huvudstan

  1. Varför låter det som att du vill skryta över att du går i kyrkan hela påsken och måste kontrollera om Clara är “kristen nog” och också går till kyrkan alla dagarna? Själv gör jag olika varje påsk och gillar midnattsmässan bäst.a att få tända ljus och sprida ljuset vidare till alla andras ljus 🙂 men i år blir det fjällen och ingen kyrka alls.

  2. Andrea: Eller så är man ivrig att få dela sitt “intresse” med likasinnade? Ibland behöver man inte vara så snabb med att tolka saker ur ett negativt perspektiv! (Jobbar på det själv:))

  3. Vad intressant! Läste precis Evas kommentar och tänkte “vad härligt att känna denna glädje i kyrkan” och så till andrea som inte alls upfattade det så.

   Det man kan bära med sig är vikten av att vara tolerant på internet, en persons ord kan uppfattas på 1000 sätt 🙂 Alltid bra att ha i åtanke när man kommenterar.

   Varm påskkram till er alla!

 4. Så underbart det var med påsken när man var mindre, klädde ut sig och gick på godisjakt! Denna påsk tar jag det lugnt – och försöker förstå att jag alldeles snart ska få en egen unge att fixa påsk för nästa år!

 5. Men åh så fina. <3 Glad påsk till er!

  PS: Är det bara jag som har problem när jag besöker din blogg mobilanpassad? Verkar vara någon bugg, hoppar automatiskt ner till bloggens näst senaste inlägg och kan inte scrolla upp till det senaste utan far bara ner igen. 🙁

 6. Glad påsk på dig Clara! Ungarna är ju helt bedårande som påskkärringar <3 Jag älskade att klä ut mig till påskkärring som liten och ärligt talat har det nog inte riktigt gått ur mig ännu 😀

 7. Å vilja härliga bilder på barnen! Hoppas ni får en riktigt bra och fantastisk påsk! Själv vill mina barn inte gå påskkärring tråkigt nog haha, men påskägg vill dom ha

 8. MEN du fyller ju 30 snart!!!! Hehe tänkte inte på det först. Sen mindes jag att jag läst att du är född 86. Fast det känns som att du varit 30 i flera år redan eftersom du är så huslig och haft barn så länge! 🙂

 9. Hej Clara!
  Apropå Påsk…har du något tips på giftfria vattenfasta tuschpennor att måla ägg med? Jag jobbar på en förskola och nu i veckan blev det torra färgpennor att måla med, för ingen kom på något bättre – men det syntes ju knappt! Det behöver vara lite tjockare tuschpennor som inte kladdar, inte går igenom skalet eller löser upp sig i vatten men torkar snabbt och naturligtvis är giftfria! Åldersgruppen är 4-5 åringar.
  Till nästa påsk…hälsningar Helena

 10. Hoppas du haft en fin påsk och fortsätter njuta av påskhelgen 🙂 Ska visst blir varmt och soligt idag, man blir ju så glad. Kram