Profilen

Fastnade häromkvällen i gamla facebookalbum och kikade igenom mina profilbilder genom åren. Gick med i FB för åtta år sedan och min första profilbild föreställde ingalunda mitt ansikte utan min midja. Tycker om den här bilden på något vis. Lite lekfull sådär som min blogg var vid den tiden. Mycket hud, roliga poser, självförtroende och utstrålning. Här kommer ett axplock av mina gamla profilbilder. Nostalgi så det förslår. En studie i frisyr.

Efter midjan följde min blonda period. Älskar den här hårfärgen men hatar att bleka utväxt var åttonde vecka och ständigt använda blondschampo.

Hade ju en korthårig brun period också. Så chic frisyr på något vis men nu trivs jag inte längre i sådär korta frisyrer tror jag

Sedan följde min röda period och herre min skapare vilket jobb det var att underhålla den röda färgen. Dessutom fick jag vräka på med smink för att neutraliser min rosa hudton som INTE gillar rött.

Ja ni ser ju. Älskar hårfärgen ihop med ögonen men blev alldeles för rosa i hudtonen tyvärr

En gång var jag spexig i page och Jakobs kavaj.

Påfallande många profilbilder är illustrerade av min genivän Anna Ileby!

Snart blev jag gravid med Bertil och kände mig läcker i spets. Och det är ju bara att konstatera att jag är klart snyggast som gravid – vilket är tråkigt eftersom det alltså handlar om arton ynka månader av mitt liv att se bra ut. Arton månader när jag dessutom mår piss.

Här var Bertil bebis och jag var 60-talsinspirerad i lugg igen och lårkort klänning. Gillade verkligen den här klänningen men bar mycket sällan pgav visade stjärten så fort jag böjde mig fram.

Jag och bebis-Bertil kom därnäst

Sedan den här bilden från mitt omslagsfotografering för tidningen Mama. Försökte spela cool när de frågade om jag ville vara på omslaget men cool var det sista jag var. Snarare så peppad att jag fick andnöd. Älskar håret som Jessica Wahlgren gjorde på mig.

Sedan fick den lille matrosen vara med på en profilbild igen.

Därefter fick ett porträtt signerat Anna agera presentationsbild

Sedan växte håret ut och jag sportade korpsvart

Och sotade ögon

Och sedan kastanjebrunt

Snart blev jag gravid igen (med Folke) och blev genast hundra gånger snyggare.

Höggravid med Folke. I rest my case.

För att sedan vara relativt nyförlöst och hårdsminkad för omslagsfotografering till Family Living.

Och här är jag i höstas. Tycker så väldigt mycket om den här bilden av Linda Alfvegren. Från plåtningen till tidningen Kupé.

Habegär och skönhetssug!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

33 kommentarer på “Profilen”

 1. Den gravidbilden på dig! I spets! Men du är jättefin oavsett vad du har på dig och vad du än gör. Så jag tycker allt du får kvalificera dig som snygg resterande månader av året också!

 2. Va kul att få se! Jag älskar att förändra mig så jag går från mörkhårig till grå till blond och tillbaka till mörkhårig igen. Äskar det!
  Rött är dock inte en hårfärg som jag trivs i eller jo jag har trivts mkt bra i det men inte nu längre för jag hade det så länge när jag var ung.

  Ang. klänningen från 60-talet, min far brukar kalla det för ergonomiska kläder för det krävs att man böjer på knäna och inte på ryggen. 😛
  Tyckte det var en väldigt vacker klänning.

 3. Fina! Men jag säger som du – så mkt skit med all denna hårfärg… Jag är 50 år nu och har sedan några år känt mig “tvungen” att färga mig. Men snart kommer jag nog att ge upp detta och förbli grå. All denna färg som sätts i mig, spolas ut i avloppet och belastar ett redan belastat smink-,kemikalie-, och medicinfyllt vatten.
  Har en gång färgat mig “Ekologiskt” på Kungsholmen (Ecohair tror jag det hette) men det var ack så dyrt, ännu dyrare än de vanliga salongerna.

  Men jag gillade din röda färg skarpt och tycker bara att din hy är fin!
  Ha en skön kväll!

  1. Lycka till med “avfärgningen”! Hår- och hudton går aldrig bättre ihop än med ofärgat hår. Tonen förändras successivt på båda och stämmer väl ihop. För att inte tala om hur väl hårbotten mår.
   Åhörde ett antal yngre personer som kommenterade 50+kvinnors färgande. De förstod det inte alls. Färgade hår såg ut som pälsmössor och det gav en signal om att de låtsades vara yngre och var ett tydligt tecken på åldrande. Grått hår kan man ju få tidigt, visste de, utifrån hur vissa män såg ut.
   Så heja på. Vattenreningsverken släpper igenom färgen till naturen och dessutom innehåller vissa hårfärger cancerogena ämnen. Något att tänka på också för yngre och, kanske speciellt gravida. Miljömedicinprofessorn Bo A Jönsson i Lund avråder gravida från att färga håret. Ofta uppmärksammas frisörernas arbetsmiljö, men när det gäller färgning så är det värst för den som färgas eftersom riskabla ämnen tränger genom huden.

 4. Wow! Så himla roligt inlägg Clara. Och hjälp vad många olika looks du har haft och framförallt hårfärger. Där ligger jag i lä med råge 🙂
  Kram

 5. Så fin! Älskar bloggen, både som den var då och är nu. Hoppas du får kraften tillbaka och tid att må bättre. Känn ingen stress med oss. Vi finns kvar. Kram!

 6. Helt underbart inlägg!

  Tack för allt du delar med dig Clara, det känns alltid så autentiskt och fint.

 7. Haha, vad du är rolig! Gravida kvinnor är väl bland det vackraste som finns, men till exempel bilden med dig och Bertil i solglasögon, eller när du hade blont hår, eller korpsvart eller för den delen den där bilden med din morfars röda vrålåk – HUR SNYGG ÄR DU INTE?! Nä, nä, nä, bakläxa på snyggtänket tror jag. Och du, så mycket liv i dina bilder! Kram på dig!

 8. En skönhet klär i allt. Du är lika snygg i oavsett i hårfärg eller frisyr. WOW säger jag bara!
  Bortsett från ditt vackra inre, är du lika vacker på insidan.
  Kram från mig.

 9. Så roligt inlägg! Spännande att få se dig i så olika frisyrer och stilar. Jag tycker att du var fin och passade i allt 🙂 Jag har läst din blogg i ca ett år eller 1,5, så det är inte så länge med tanke på hur länge du skrivit. Så det var kul att se hur du sett ut innan 🙂

 10. Jag älskar att titta på bilder och säga vilken frisyr och stil någon passade bäst i, men det går inte med dig. HUR kan någon bära upp så många stilar? Jag är sjukt imponerad. Hatten av. Men jag har två absoluta favoritbilder bland alla favoriter, sjömanskostym-Clara och nuvarande Clara.

 11. Långt svart hår minns jag inte alls – asläckert! Själv har man ju sett likadan ut sedan mellanstadiet, i en ickefrisyr som bara förändras genom antalet gråa strån numera.

 12. Kul att se hur det har sett ut! Något annat som jag tycker skulle vara roligt är om du ville publicera dina/allra första blogginlägg igen!

 13. jag började läsa din blogg när du var så blond så blond och jag bara älskade varenda inlägg mer än det innan! Tänk ändå vilken resa du gjort och vilken roll du spelar fortfarande! Du är så bra!

 14. Oj vad många olika stilar du haft! Jag har läst din blogg i typ 8 år men har vant mig med varje ny frisyr och glömt det gamla :p kul att du passar i alla stilarna fast dom är så olika 😀 kanske inte är någon hjälp i din identitetskris haha snygg i allt liksom 😀

 15. Skitkul att se hur du har sett ut och vad många olika stilar du haft! Måste kännas lite konsitgt för dig också kan jag tänka mig, lite som att gå igenom gamla skolfoton!

 16. Så fin du är i lugg! Den sista bilden + den med 60talsinspirerad lugg är mina favoriter!

 17. Alla bilder är coola på sitt sätt – men älskar matrosbilden bäst. Dels så är du sjukt snygg på den och dels så utstrålar den verkligen den energin som bara en ung morsa kan utstråla <3 😀

 18. Å tack för det, massvis med nya pins till min Style-mapp 🙂 Fantastisk lugg när Bertil var liten! Har du några knep? Kram