Om ögonoperation

Nu var det precis en vecka sedan jag opererade ögonen med FS-LASIK.  Kanske är det för tidigt att ge en riktig recension av operation men hittills kan jag säga att jag är vansinnigt nöjd! Just under operationsdagen fattade jag inte hur jag skulle kunna se igen  – men på efterkollen 24h efter operationen hade jag perfekt syn. Inga synfel alls existerade även om ögonen kändes lite immiga och svullna. Men det var helt oproblematiskt att jobba på som vanligt, köra bil och använda datorn.

Nu en vecka senare känns synen allt skarpare och det enda jag behöver göra är att droppa med återfuktande ögondroppar några gånger om dagen. En viss torrhet kan bestå en tid efter operationen men att slippa slaska med linser och ha perfekt syn när jag vakna upp mitt i natten är en sådan otrolig befrielse att jag inte störs av ögondropparna ett dugg.

Fast när jag körde hem i mörkret igår natt var det ganska svårt med alla lysen och lampor. Det blir en slags halo kring ljuspunkter som gör dem svårare att se i mörker. Även denna bieffekt ska gå över inom några veckor/månader. Tur att det nästan alltid är ljust denna årstid så jag slipper störas allt för mycket av detta fenomen.

Min operation kostade ungefär 35 000 kronor. Har man ett aktiebolag kan man låta företaget betala hela operationen – och jobbar man in ett privat företag kan man om arbetsgivaren går med på det göra ett bruttolöneavdrag så att man sparar upp till 57% av operationskostnaden. Eftersom jag fortfarande är så pass ung och det förmodligen kommer dröja minst tio år men kanske 20 innan jag får läsglasögon så är det faktiskt en besparing att göra denna operation. Att slippa köpa glasögon och linser sparar pengar – men för mig ger det också en ökad livskvalitet. Jag valde Memira (är inte sponsrad, kan vara bra att förtydliga) för denna operation men det finns såklart många andra kompetenta företag som utför dessa ingrepp.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Om ögonoperation”

 1. Du har ju tur om det dröjer så länge innan du får skaffa glasögon igen, jag å många med mej har fått skaffa långt tidigare, för mej tog det bara ett par år så satt jag hos optikern igen, dock har jag svagare styrka på glasögonen, så det var väl värt op ändå, men inte ska man göra det för att man tror att man sparar in en massa pengar, för har du otur gör du inte det

  1. Åh ja det är väl olika helt enkelt! Har flera i min närhet som klarat sig med sin operation i tjugo år 🙂

 2. Hej och lycka till med din syn. För de allra flesta är det toppen att operera sina ögon. Jag jobbar inom ögonsjukvården och ser tyvärr avigsidan av ingreppen för att bli av med glasögon/linser så jag är lite skeptisk. Det kommer säkert gå bra för dig, lycka till! Å tack för allt fint du ger oss!

  1. Men det finns väl mycket skit med tex linsanvändande också? 🙂 jag fick knottror på insidan av ögonlocken och kronisk ögonlocksinflammation efter att ha haft månadslinser några år, och nu kan jag inte alls bära. Det finns baksidor med det mesta 🙂

 3. Jag har fortfarande lite halo fast det är över tre år sen jag opererade, men annars trivs jag så himla bra!

  1. Konstigt, kommentaren försvann.. Tack för du svarade så snabbt på Memira-frågan förra gången och det låter härligt att slippa linser!

 4. Jag är jättenöjd med min operation. Det var en riktig Halleluja- moment dagen efter för oss som träffades på efterkontrollen. Vi ser! Vi ser! Ha ha! Känslan att skänka mina glasögon till behövande! Wow!
  Har nu fått börja med läsglasögon men det är ju ingenting mot tjocka glasögon och linser. Det är fortfarande svårt att köra bil i mörker för mig så det undviker jag helst. Jag tjänade in min operation snabbt! Inga linsköp, vätskor, dyra glasögon.

 5. Jag är så nöjd men min operation. Friheten. Friheten. Friheten. Sen att jag sparat pengar över åren gör inte saken sämre. Jag tycker att det borde vara subventionerat mer, det är ett handikapp med stora synfel och med glasögon.det begränsar en i livet.

 6. Tack för tipset och beskrivningen av effekten efteråt! Jo, en del skriver om baksidan av operationen eller att man kan behöva göra om den och att det då inte sparas in så mycket lins- och glasögonpengar. Dock tar jag personligen alltid med livskvalitet i beräkningen, “trots” att jag är civilekonom. Sista fracken har inga fickor; räkna inte allt i pengar. 🙂

 7. Jag gjorde min operation för 14 år sedan och ser fortfarande perfekt. Men tyvärr så försvann aldrig halo kring mötande bilar så det är jättejobbigt att köra bil när det är mörkt. Men jag är nöjd ändå.

 8. Lite märkligt att du opererar ögonen precis i samma veva som Blondinbella skulle ha gjort ögonoperation med spons hos Memira samt att hela inlägget känns väldigt sponsrat?!

 9. Hej! 🙂
  Jag funderar på att göra en ögonlaser för min närsynthet så jag undrar om du kan svara på mina frågor.
  Vilken kirurg var det som gjorde din ögonoperation?
  Är resultatet fortfarande bra? vilka styrkor hade du innan operationen?

  tack för svar!