Gammaldags trÀdgÄrdsmöbler

Jag Àr sÄ otroligt nöjd med den grupp gammaldags utemöbler jag köpte förra sommaren. Fabrikatet Àr Brafab och EM-möbler i UmeÄ tog hem dem Ät mig Àven fast de inte hade just detta möblemang i sortimentet. Jag köpte den obehandlad eftersom jag ville mÄla den sjÀlv. I kromoxidgrön linoljefÀrg frÄn Ottossons.

Gammaldags trÀdgÄrdsmöbel mÄlad med kromoxidgrön linoljefÀrg

Funkar nog bĂ€st som fikabord – nĂ€r man Ă€ter middag och Ă€r ett par stycken blir det sĂ€kert lite trĂ„ngt kring bordet.

Gammaldags trÀdgÄrdsmöbler mÄlad med kromoxidgrön linoljefÀrg

Jag mÄlade tre varv med linoljefÀrgen för att det skulle bli tÀckande. Det fina med linoljefÀrg Àr att den inte flagnar av utan snarare nöts ner. SÄ Àven nÀr möblerna börjar bli slitna Àr de vÀldigt vackra och patinerade och lÀtta att mÄla över med ett nytt lager fÀrg. Ingen slipning behövs.

Idag Àr hÀr lika varmt och fint hÀr som i resten av Sverige, men jag ligger mest inne och vilar för jag har blivit sjuk. Det slog till plötsligt igÄr, med feber och frossa. Och nu mÄste jag skynda att kurera mig för imorgon stundar inspelning hÀr hemma och dÄ mÄste jag vara pÄ topp.