Gammaldags trädgårdsmöbler

Gammaldags trädgårdsmöbler

Jag är så otroligt nöjd med den grupp gammaldags utemöbler jag köpte förra sommaren. Fabrikatet är Brafab och EM-möbler i Umeå tog hem dem åt mig även fast de inte hade just detta möblemang i sortimentet. Jag köpte den obehandlad eftersom jag ville måla den själv. I kromoxidgrön linoljefärg från Ottossons.

Gammaldags trädgårdsmöbel målad med kromoxidgrön linoljefärg

Funkar nog bäst som fikabord – när man äter middag och är ett par stycken blir det säkert lite trångt kring bordet.

Gammaldags trädgårdsmöbler målad med kromoxidgrön linoljefärg

Jag målade tre varv med linoljefärgen för att det skulle bli täckande. Det fina med linoljefärg är att den inte flagnar av utan snarare nöts ner. Så även när möblerna börjar bli slitna är de väldigt vackra och patinerade och lätta att måla över med ett nytt lager färg. Ingen slipning behövs.

Idag är här lika varmt och fint här som i resten av Sverige, men jag ligger mest inne och vilar för jag har blivit sjuk. Det slog till plötsligt igår, med feber och frossa. Och nu måste jag skynda att kurera mig för imorgon stundar inspelning här hemma och då måste jag vara på topp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Gammaldags trädgårdsmöbler”

 1. Så vackra bilder Clara, och en alldeles ljuvlig färgnyans på möblerna!

  Men huvvaligen för dålig-tajming-sjukdom. Jag hoppas att du får en vilsam kväll, och kryar på dig massor! ♥

 2. Hejsan! Jag har en nystartad blogg och hade varit otroligt tacksam om ni ville kika in på den! 🙂 Livsstil, mode, träning, foto och vardag! 🙂

 3. Precis sådana möbler fast i vitt har vi fått av hyresvärden på gårdarna i området jag bor i. Blev ett riktigt lyft!

 4. Vad kul att du använder färg från Ottossons färgmakeri. De har sin verksamhet i min lilla by Genarp i Skåne. Om du vill göra studiebesök, så bjuder jag på en kopp kaffe 🙂

 5. Ja, det är så fina! Jag har kollat in dom där möblerna några varv på nätet när man drömmer om kvällarna med Ipaden i famnen. Den gröna färgen känns helt rätt, passar så fint i er trädgård.

 6. Åh, de där möblerna hade vi under min uppväxt, också målade i liknande grön nyans. Funkade faktiskt fint även för middag för en familj på fem (även om vi nog ibland ställde ner typ potatiskastrullen på marken)! Så bra val helt enkelt, sköna och nice!

 7. Älskar denna gröna färg! Vill själv måla med den. En lustig sak hände förra året då jag hade den planen…. Jag gick till färgaffären och sa att jag ville måla mina utemöbler med linoljefärg, varpå försäljaren log och tittade på mig som om jag vore dum och frågade frågade varför jag tänkt det, och att det var absolut inte vad man ska måla med. Var han bara allmänt okunnig, eller av en annan uppfattning som han vägrade ge upp?
  Blev sjukt störd av hans bemötande och gick därifrån. :C

 8. Helt underbart! Ska måla våra liknande trädgårdsmöbler och fastnade för färgen du valt! Vet du ungefär hur mycket färg det gick åt?

  Vill bara säga att jag älskar att läsa din blogg, blir alltid glad när jag ser att du uppdaterat!

  Allt gott! Lovisa