Vikten av vattenblänk

fågelbad i trädgården penseer och vattenblänk

Det är så vackert med vattenblänk i trädgården. Det behöver inte vara en stor damm – ett litet fågelbad eller en vattentunna räcker alldeles utmärkt. I mina gamla urnor som stått på en kyrkogård har jag fyllt på lite vatten och låter blommor flyta på ytan.

fågelbad i trädgården penseer och vattenblänk

Penseer. Världens tacksammaste blomma! Toppen att frysa in i isbitar till en lyxig bål eller strössla fruktsalladen med

fågelbad i trädgården penseer och vattenblänk

Min faster hade en sådan fantastisk vattentunna i sin trädgård. Bred och djup och skön att bada fötterna i. Man såg inte botten och växtligheten runtomkring speglades i den. Den gav nästan intrycket av en liten skogstjärn mitt i trädgården. En sådan vill jag också ha när barnen blivit större och drunkningsrisken är borta.

Här kan du läsa mer om mina tankar om blommor och trädgård och självklart se en hel del bilder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Vikten av vattenblänk”

 1. För några år sen fick jag dille på att göra sånna där fina fågelbad av rabarberblad och betong. Jag fraktade tom med ett av dem när vi sålde huset i Sverige och flyttade utomlands 😉 Det är så fint med vatten i och påminner mig om den stora trädgården vi en gång hade 🙂

 2. Då barnen är stora är de inte långt till barnbarn. Har grävt en damm, grävt igen den, grävt upp den igen för att nu slutligen gräva igen den. Nu blir det inte mera damm utan jag tror jag satsar på fågelbad i stället 😉

 3. Hej Clara,

  det finns jättefina lösningar för små dammar och vattentunnor för att undvika drunkningsolyckor. Här kan du hitta mycket inspiration: http://creativepondcovers.co.uk
  Ni kanske har en duktig smed i trakterna som skulle kunna tillverka något liknande? Just i England finns det många företag som säljer trädgårdsdammskydd, googla eller kolla i annonsdelen i engelska trädgårdstidningar (Country Living till exempel) för att få lite inspiration…

  Soliga hälsningar,

  Juliane

 4. Det är så kul att penséer går att äta! Jag lärde mig det i år så jag ska prova lägga dom som dekoration på en morotskaka 🙂