Rabarberkladdkaka med kardemumma och vit choklad

kladdkaka rabarber recept vit choklad

Kladdkaka med rabarber smakar ljuvligt gott.  Speciellt min rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma. Enkel att göra och omöjlig att misslyckas med. Se bara till att den inte blir övergräddad – för precis som vanlig kladdkaka är den godast när den är riktigt kladdig!

Du behöver (8-10 bitar):

150 gram smör

2 1/2 dl strösocker

1 msk hela kardemummakärnor

3 ägg

2 dl vetemjöl

3 dl hackad rabarber

100 gram vit choklad.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en kastrull och smält smöret. Blanda ner socker, stötta kardemummakärnor, ägg och vetemjöl. Rör till en jämn smet. Smörj och bröa sex små pajformar eller en stor pajform. Skär rabarbern i slantar och lägg på botten av formen. Häll smeten ovanpå. Avsluta med att riva över vit choklad. Spara ev lite till garnering när kakan är färdiggräddad.

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Håll noga koll! Kakan ska precis som en vanlig kladdkaka vara riktigt kladdig för att vara god. Tänk på att den stelnar ytterligare litegrann när den kallnar.

Strö över den sista chokladen när kakan svalnat och servera med lättvispad grädde.

rabarberkladdkaka, recept på kladdkaka med rabarber vit choklad och kardemumma

Rabarberkladdkakan fick högsta betyg av ungarna som fick dela på en egen paj! Folke moffade i sig den på rekordkort tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Rabarberkladdkaka med kardemumma och vit choklad”

 1. Gud vad gott det ser ut! 🙂 På tal om något helt annat.. Undrar om du följer jihdesdiabetes (Peter Jihde) på instagram, har själv diabetes typ 1 och tycker han är en riktig dålig förebild som sprider en massa propaganda så jag är väl mest intresserad om folk är intresserade av att följa honom eller inte.. Du behöver självklart inte svara om du vill det är bara jag som är nyfiken eftersom jag har sjukdomen själv 🙂 Kram!

  1. Jag instämmer verkligen! Både i att det ser supergott ut och i att Jihde ger en oerhört negativ bild av sjukdomen. Jag har liksom du diabetes typ 1, och känner absolut inte igen mig i hans syn. Dessutom, vem mår bättre av att tänka på hur många diabetiker som möjligen dör varje dag?! Det gäller att njuta av livet, inte våndas!

 2. Låter jättegott och måste provas nästa helg! Undrar bara om du kör varmluftsugn eller vanlig ugn? Tänkte på gräddtiden…

  1. Jag kör varmluftsugn – så säkert behövs lite längre gräddning om man kör vanlig!

 3. Åt en rabarbarkladdkaka idag. En på jobbet hade bakat, mycket gott men lite mazarinkänsla..kanske den stått inne för länge?

 4. Åh måste testa! Förrförra året testade jag att göra din rabarbersaft, receptet var så mycket enklare än andra recept jag fann – oh my vilka bra betyg den fick av såväl sambo som föräldrar och svärföräldrar! Sagolikt 🙂

 5. Tack för ett fantastiskt recept! Pajen fick högsta betyg av min man o våra grannar.

 6. Hur många personer uppskattar du att den räcker till? är sugen på att göra den till midsommar men vill ju inte underdimensionera…

  1. skulle tippa att det blir 8-10 bitar men ska du ha den till efterrätt istället för fika och har många gäster kanske folk vill ta två bitar så det kanske kan vara klokt att göra två pajer =)

 7. Sjukt god som den är, men ännu godare med färska jordgubbar till. Gjorde succé på midsommar!

 8. Denna blev väl emottagen på kafferepsbordet i somras. Är perfekt när man inte riktigt vet vad man ska hitta på med all rabarber.