Mackmiddag

Kantarelltoast recept persilja underbaraclara

En diet jag skulle ha svårt att gå på något längre tag är LCHF. Typ allt jag älskar mest innehåller kolhydrater. Som smörgåsar. Spelar knappt någon roll vilken slags macka det är. Knäckebröd, rostisar, baguetter eller surdegsbröd. Allt är gott – med rätt pålägg såklart. Och det behöver inte vara så himla märkvärdigt. En god mjukost och några skivor gurka eller avokado ovanpå och så lite örtsalt på toppen. Mums!

Idag när det vankades middag gick jag igenom kylen och kammade noll, så det fick  bli en mackmiddag. Inte mig emot. Med hjälp av några torkade kantareller från förra sommaren  och en tub av Kavlis MildOst svängde jag ihop någonting enkelt och gott!

Vill du ha receptet?

Du behöver:

2 skivor formbröd
75 g trattkantareller eller annan svamp
1 tsk flytande margarin
1 msk vetemjöl
1,5 dl lättmjölk
2 msk Kavli MildOst
salt och peppar
2 msk hackad persilja

Gör så här:

Skiva eller skär svampen i bitar och stek den i lite smör. Strö över mjöl, häll över lite mjölk och rör om. Tillsätt osten och resten av mjölken. Smaksätt med salt, peppar och persilja. Koka 5 minuter. Fördela svampstuvningen på bröden, sätt in i ugnen 250° C i 5 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Mackmiddag”

 1. Mums! Älskar också allt med kolhydrater. Tyvärr är jag och min mage inte överens där så jag försöker kompromissa med den då och då.

 2. Åh, vad sugen jag blev nu! Kantareller är ju helt fantastiskt gott, och här är en till som älskar bröd!

 3. Nej, jag trivs inte heller med LCHF! Hållit på i snart 3 månader pga graviditetsdiabetes och jag mår definitivt bättre om jag får äta lite havregrynsgröt, rågbröd och fullkornspasta. Tyvärr låter det sig inte göras nu, men snart, snart….. Längtar – både efter att få träffa min bebis OCH efter bröd 🙂

 4. Hihi, så kul när alla större bloggare får samma samarbetspartners. Överallt kan man läsa om fantastisk mjukost

 5. Jag tycker också att mackor är svingott! Och pasta med för den delen! Men mat med så högt kolhydratsinnehåll påverkar tyvärr mitt blodsocker så pass att jag mår bäst av att låta bli. Tur att jag kan baka bröd på annat mjöl. Det där ser jättegott ut!

  1. Tur att vi har ett fritt val då så att du kan göra min smarriga macka med smör och fetmjölk istället =)

  2. Håller helt med om att det ska respekteras att alla väljer olika Clara, men margarin handlar väl mer om att läsa på vad det innehåller och hur det framställs än att tycka olika? När det kommer till mjölken skulle det kännas rätt onödigt att ifrågasätta, pga att alla tycker olika och skulle kunna hävda både för- och nackdelar med båda. Det är en intressant debatt, men jag (som föredrar fullfet mjölk
   ) har inget behov av att pracka på människor min åsikt. Däremot när det kommer till rent hälsoskadliga produkter, som ju margarin är, så handlar det inte längre om tycke och smak anser jag. Finns det något bra med margarin liksom?

  3. … plus att inget är väl godare än äkta smör till kantareller! Förlåt, kunde inte låta bli. Men varje gör som varje vill förstås!

  4. Alltså att margarin är en hälsoskadlig produkt är en åsikt, ingen sanning. Det är lika mycket en industriell process att framställa smör idag. Dessutom är det väl självklart för de allra flesta att man kan ersätta det ena med det andra i ett recept utifrån vad man föredrar?

  5. Tänk att man förväntas vara 110% felfri och alltid vara alla till lags bara för att man råkar ha en offentlig plattform. Kan inte ens föreställa mig pressen som ligger i att precis allt en gör granskas och kritiseras av dem som påstår sig stå bakom en. Vill Clara äta margarin – låt henne göra det, för Guds skull.

  6. Jo, margarin är en hälsoskadlig produkt. Det är inte min lösryckta åsikt, utan ren fakta. (Baserat på innehåll och hur kroppen fungerar) Smör är en rent naturlig produkt, det går inte att jämföra den “processen” med margarinets.

  7. Till er som är oroliga för att använda margarin och lättmjölk finns det bra och lättläst information hos livsmedelsverket.

   Här står tex bra information om matfett http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/smor-margarin-och-matolja/
   “Numer innehåller margarin i princip inget industriellt bildat transfett.”

   Och här står bra om lättmjölk http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/mjolk-och-mejeriprodukter/
   “Mager mjölk innehåller lika mycket vitaminer och mineraler som fet mjölk. Både lättmjölk och mellanmjölk har dessutom extra vitamin D, som många svenskar får i sig för lite av. Lättmjölk och mellanmjölk är ofta även berikade med vitamin A.”

  8. Till er som är oroliga för att använda margarin och lättmjölk finns det bra och lättläst information hos livsmedelsverket.

   Här står tex bra information om matfett: http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/smor-margarin-och-matolja/
   “Numer innehåller margarin i princip inget industriellt bildat transfett.”

   Och här står bra om lättmjölk http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/mjolk-och-mejeriprodukter/
   “Mager mjölk innehåller lika mycket vitaminer och mineraler som fet mjölk. Både lättmjölk och mellanmjölk har dessutom extra vitamin D, som många svenskar får i sig för lite av. Lättmjölk och mellanmjölk är ofta även berikade med vitamin A.”

 6. Du får äta vad du har lust med. Men till pressetisk sed hör att när man rekommenderar en produkt man får betalt för eller på andra sätt har vinning av att försöka prångla på andra ska detta tydligt framgå. Det här är dolt reklam i sin tråkigaste form.

  1. Ja men det står så litet så man missar det lätt. Iallafall i webbläsaren på telefonen.

  2. Och tack Clara för receptet och för påminnelsen om att det kan finnas kantareller att plocka.

  3. De som bloggar för sitt uppehälle måste ju få intäkter, och att detta sker via reklam kan väl knappast ha undgått någon? När Clara samarbetar med Norrmejerier så förordar hon smör och grädde. Nu samarbetar hon med Kavli och då är det lättare produkter som gäller. Vi läsare avgör ju dock själva vad vi vill äta, det kan ju inte Clara ta ansvar för. Recept går alltid förändra så att de passar lite olika tycke och smak. Eller hur?

  4. Men herregud, det står ju med all önskvärd tydlighet att kalla det “dold reklam i sin tråkigaste form” när det klart och tydligt står att det är ett samarbete med Kavli, det är ju bara ljug och hittepå. Det ÄR ju inte dold reklam.

   Jenny M, lättare produkter har väl dock inget med Kavli att göra, det är ju själva mjukosten som är en Kavliprodukt? 🙂 I övrigt gillar jag din kommentar. 🙂

  5. Missade en punkt och stor bokstav där, det kan inte språkfascisten stå ut med. 🙂 “Det står ju med att önskvärd tydligt. Att kalla det…” ska det ju vara.

   “det står ju med all önskvärd tydlighet att kalla det ”dold reklam i sin tråkigaste form” när det klart och tydligt står att det är ett samarbete med Kavli”

 7. Jag tänkte gå över till bloggen för att fråga om det här var reklam men inser att det står överst i inlägget när man läser via bloggen. Kan du snälla skriva det i texten också, den fina banderollen syns inte i Feedly!