Igår kväll kom min syster hit för att hälsa på med sina flickor i en vecka. Så innan sju imorse vaknade Bertil och Juni och satte igång att leka. Ute var det tryckande hett och de drog ut halvnakna och utforskade växthuset, smultronsnåren, kycklingarna och höga stenen man kan hoppa ifrån. Jakob som är uppe redan vid halv sex om mornarna och gör yoga och arbetar på åkern fick sällskap av småttingarna. Vilken sommarlovskänsla – att gå en upptäcksfärd på gården en solig morgon.

Jag fixade frukost till syrran

När barnen kom in drog de fram varenda leksak i hela huset tror jag.

Anna ammade Lykke och sörplade kaffe.

Folke älskar Lykke och vill hela tiden “Kama bebisen” vilket betyder att han vill klämma hårt med sina fingrar kring henne och gosa in sig allt han har. Här bekantar vi oss på soffan. Jag i morgonrock, ofixat hår och inte en tillstymmelse till smink…det bjuder jag på

Eftersom det inte är nog att dra fram varenda leksak i hela huset skulle även allt pyssel dras fram och glitter och lim och paljetter i en salig röra. Vi såsade på inomhus fram till lunch när vi ställde oss att steka pannkakor. Plötsligt börjar det åska och ösregna.

Vi som tänkt åka och bada! Vad gör man när det ösregnar? Jo, man säger åt barnen att klä av sig nakna och springa ut på gården och “duscha”. Bästa jag visste som liten!

Ett antal stekta plättar senare åt vi lunch.

Älskar karaffen med brunt mönster och det gröna fatet – båda i serien Pyro som jag samlar på.

Jag vispade grädde och kokade hjortronsylt på bär vi plockade förra sommaren. Pannkakorna blir illgula av våra egna ägg.

Så mysigt att få besök en hel vecka och bara stöka på med barnen, gå och bada och umgås. Däremellan ryta “MEN NU FÅR NI SLUUUUTA BRÅKA!” åt barnen och smälla igen pardörrarna så att vi får lite lugn och ro och slipper höra eländet som stundtals brakar loss när en tvååring och en treåring ska samsas.

Förutom pannkakor gjorde jag en gubbröra som vi åt på tunnbröd.

Älskar verkligen matjessill och tunnbröd kan jag äta som godis…

Eftersom regnet höll i sig blev vi inne hela eftermiddagen. Spelade spel, pusslade, kelade med hund

Och ammade bebis. Hade nästan förträngt hur enormt mycket man får amma första veckorna med en bebis. Går ju knappt att göra annat!

Men plötsligt skingrades molnen och solen bröt fram. Jag och Anna lämpade över barnen till Jakob och tog en skogspromenad. Sedan tände jag grillen

Och kirrade vår vardagsskost nu på sommaren: Potatissallad med potatis, lök och kryddor från våra egna odlingar. Och så någon form kött från våra grisar.

Jag med en ginger beer i handen. Så gott alkoholfritt alternativ!

Efter maten åkte vi och badade och köpte glass och sedan barnen somnat såg vi på gamla repriser av Sommar med Ernst och värmde oss med några baljor te. Vilken fin sommarlovsdag!