Bästa sommarlovsdagen

Igår kväll kom min syster hit för att hälsa på med sina flickor i en vecka. Så innan sju imorse vaknade Bertil och Juni och satte igång att leka. Ute var det tryckande hett och de drog ut halvnakna och utforskade växthuset, smultronsnåren, kycklingarna och höga stenen man kan hoppa ifrån. Jakob som är uppe redan vid halv sex om mornarna och gör yoga och arbetar på åkern fick sällskap av småttingarna. Vilken sommarlovskänsla – att gå en upptäcksfärd på gården en solig morgon.

Jag fixade frukost till syrran

När barnen kom in drog de fram varenda leksak i hela huset tror jag.

Anna ammade Lykke och sörplade kaffe.

Folke älskar Lykke och vill hela tiden “Kama bebisen” vilket betyder att han vill klämma hårt med sina fingrar kring henne och gosa in sig allt han har. Här bekantar vi oss på soffan. Jag i morgonrock, ofixat hår och inte en tillstymmelse till smink…det bjuder jag på

Eftersom det inte är nog att dra fram varenda leksak i hela huset skulle även allt pyssel dras fram och glitter och lim och paljetter i en salig röra. Vi såsade på inomhus fram till lunch när vi ställde oss att steka pannkakor. Plötsligt börjar det åska och ösregna.

Vi som tänkt åka och bada! Vad gör man när det ösregnar? Jo, man säger åt barnen att klä av sig nakna och springa ut på gården och “duscha”. Bästa jag visste som liten!

Ett antal stekta plättar senare åt vi lunch.

Älskar karaffen med brunt mönster och det gröna fatet – båda i serien Pyro som jag samlar på.

Jag vispade grädde och kokade hjortronsylt på bär vi plockade förra sommaren. Pannkakorna blir illgula av våra egna ägg.

Så mysigt att få besök en hel vecka och bara stöka på med barnen, gå och bada och umgås. Däremellan ryta “MEN NU FÅR NI SLUUUUTA BRÅKA!” åt barnen och smälla igen pardörrarna så att vi får lite lugn och ro och slipper höra eländet som stundtals brakar loss när en tvååring och en treåring ska samsas.

Förutom pannkakor gjorde jag en gubbröra som vi åt på tunnbröd.

Älskar verkligen matjessill och tunnbröd kan jag äta som godis…

Eftersom regnet höll i sig blev vi inne hela eftermiddagen. Spelade spel, pusslade, kelade med hund

Och ammade bebis. Hade nästan förträngt hur enormt mycket man får amma första veckorna med en bebis. Går ju knappt att göra annat!

Men plötsligt skingrades molnen och solen bröt fram. Jag och Anna lämpade över barnen till Jakob och tog en skogspromenad. Sedan tände jag grillen

Och kirrade vår vardagsskost nu på sommaren: Potatissallad med potatis, lök och kryddor från våra egna odlingar. Och så någon form kött från våra grisar.

Jag med en ginger beer i handen. Så gott alkoholfritt alternativ!

Efter maten åkte vi och badade och köpte glass och sedan barnen somnat såg vi på gamla repriser av Sommar med Ernst och värmde oss med några baljor te. Vilken fin sommarlovsdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Bästa sommarlovsdagen”

 1. Låter hur drömigt som helst ju! Och high five för ginger beer, det river så gött i halsen.

 2. Jag älskar också sådana här inlägg! Egentligen förstår jag inte varför jag är så intresserad av att läsa om andra människors vardag i detalj…folk jag inte ens känner liksom? Ett allmänt intresse för människor och livet kanske! Hursomhaver, vilken mysig dag ni verkar ha haft och jag hoppas ni hinner prata mycket på kvällarna när barnen sover! Jag och mina vänner har barn i samma åldrar och vi brukar inte alltid få till sådär jätteflytande samtal när alla ungarns är vakna samtidigt….

 3. Känner igen mig i allt som du berättar om barnen. Fast för mig blir det så när barnbarnen kommer på besök… Röran, påhittigheten, leken, samtalen, kärleken och bråken,.
  Absolut den bästa sommardagen.

 4. Att springa naken i regn är verkligen sommar. Min dotter, som nu är 12, kastar sig fortfarande ut ibland när det ösregnar. Numera med underkläder på eftersom vi bor brevid vägen men frihetskänslan är den samma för henne.

 5. Dessa inlägg är varför jag gillar din blogg så mycket, ger mig en sådan skön “feel good” känsla som varar hela dagen. Tack!

 6. Åh så härligt! Önskar att min unge också hade kusiner! Den känslan! ❤️❤️❤️

 7. Åh vad härlig sommardag det låter som! Vara nära familj och bara ha det bra. Fick inspiration till pannkakor nu:)

 8. Det låter härligt!

  Den bruna karaffen som du gillar, den gillar jag också! Min farmor hade en sån och nu har min syster den. 🙂

 9. Vilken underbar dag!! Precis så som jag kan komma ihåg det från det att jag var liten och så som jag hoppas på att min dotter ska minnas hennes barndom. Härligt!

 10. Hajade till vid bilden då du ligger i soffan med Folke och bebisen. Du var helt vansinnigt lik mig där. Så märkligt men häftigt att känna igen sig så i andra människor 🙂

 11. Härliga tider..
  Delar med mej av vår favorit sommarlunch nämligen voffelbuffe. Först en våffla med en hög tonfisksallad. .mumsigt. o till efterrätt en våffla med glass/strössel/sås/godis/mm
  En stomslagen favorit ! Ha en fin fortsättning på sommaren ! Hälsningar från österbotten

 12. Hej Clara,

  Har en fråga angående Jacobs yogande. Min sambo har senaste året också blivit väldigt intresserad i yoga och meditation. Det är superkul att han vill utforska detta och finner glädje i det, men jag har så svårt att förhålla mig till det. Kan känna mig så dålig när han går upp flera timmar innan mig för att yoga och plötsligt inte dricker kaffe längre osv. Det blir som om att mitt sätt att leva inte är tillräckligt fint eller heligt

 13. Haha, jag skrattade gott åt amningsbilden på din syster och med hela lilla “minipubliken”. Kom själv ihåg när jag ammade mina barn och hela syskonbarnsskaran ställde sig runtom och var supernyfikna och att det alltid var nån annan vuxen som lite halvgenerat skulle leda bort barnen! Vilken fin familj ni är tycker jag!