Grönsakskasse till dörren!

marstorps mat

marstorps mat

Det är ett fint odlingsår i år. Oklart om det är vädret eller bara Jakob och Albins förtjänst för att de blivit så mycket bättre bönder. Men kul är det hur som helst att se de prydliga raderna på åkern och det bågnande växthuset.  Vi äter solmogna tomater och ett par gurkor per dag allra minst. Barnen är galna i dem. Mangolden har vi redan skördat i överflöd.

Tillsammans med MinFarm kommer vi  på Marstorps Mat (som alltså är vårt grönsaksföretag – bäst att förtydliga detta så att ingen tror att detta är dold reklam – den här ju tvärtom helt öppen) att erbjuda prenumeration på grönsaker i Umeå. Du får en kasse med säsongens grönsaker varannan vecka. Antingen hämtar du dem själva på en utlämningsplats (Umestans företagspark) eller får den mot en mindre avgift hemkörd till dörren.

För oss innebär det dels att vi når en mycket större marknad en tidigare, dels att vi får mycket större precision i skörden. Vi kommer bara skörda och packa de grönsaker som faktiskt når kunden. Arbetet med skörd och hantering motsvarar ungefär halva arbetsinsatsen i grönsaksodling så vi har mycket att vinna på att inte tvätta grönsaker som slutar i komposten. Förhoppningsvis kan det också ge oss en bättre kontakt med våra kunder när vi får en mer långvarig relation. Tillsammans med MinFarm kommer vi till exempel bjuda in till gårdsbesök någon gång under säsongen.

För beställningar och mer detaljer kan du använda länkarna nedan.

För upphämtning på Umestans Företagspark:

Hemleverans i Umeå :

https://www.minfarm.se/online-farmen/site/campaign/755cf43de856671e/cart/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Grönsakskasse till dörren!”

 1. Fy vad fint! Blir så glad av att se er odling växa och frodas. Önskar jag bodde närmare ! Blev dock lite nojig, glöm inte att skriva ut när det är en “reklamannons” även om det är er egen verksamhet. (Inte för min skull såklart, man fattar ju ändå!) Men läste att blondinbella bland annat åkt på någon anmälning när hon glömt skriva ut det när hon skrev om sitt eget företag och vill ej att ni skall åka på någon avgift! (Jisses, inser att du säkert vet detta såklart och så låter jag som ett pucko, men better safe than sorry tänker jag?) PUSS

  1. Tack för påminnelsen som inte var ett dugg dum utan bra, även om jag tycker att konsumentverkets regler är tämligen dumma just i fallet med Blondinbella. Kan inte förstå hur det kan vara dold reklam när någon skriver om sina egna företag? Helknas! Alla fattar väl att man är partisk och gör just reklam för sitt företag? Puss!

  2. Tycker också att det är helt sjukt! Alla som släpper en bok, sätter upp en pjäs, är med i någon film mm brukar ju i samband med det ställa upp på intervjuer och vara med lite extra i media. Ska man börja varje sån intervju med att deklarera att det är reklam då eller, oavsett om man inte har betalt för att få vara med?

   Tror inte den informationen hjälper någon läsare alls, alla förstår ändå.

 2. Vilken toppengrej! Jag har ett liknande abonnemang på lokala grönsaker, och älskar det! Fantastiskt att veta var grejerna kommer ifrån, och även om det orsakar bekymmer ibland (aubergine!!) så tycker jag att det är roligt att få grönsaker man inte valt själv, för då vidgas vyerna och man “tvingas” tänka säsong, och prova grejer man kanske inte gjort annars. Lycka till, jag tror det blir succé!

 3. hej. Så himla bra och kul. En fråga bara, hur mycket innehåller en kasse med grönsaker typ?

  1. Innehållet varierar från vecka till vecka och vi lägger i det i kassen som just för stunden är riktigt fint och skördemoget. Därför är det omöjligt att ge något exakt svar på vad kassarna kommer att innehålla varje vecka. När vi komponerar kassarna utgår vi från de priser vi använder i vår gårdsbutik vilka i sin tur är ungefär i nivå med vad ekologiska grönsaker kostar i dagligvaruhandeln. Våra grönsaker är dock nyskördade och ofta kan kassen innehålla sorter som är svåra att få tag på i mataffären. Ett exempel på vad marknadsvärde av 200 kronor kan betyda:

   1 rejält salladshuvud, zuccini (gul eller grön), Tomat (ca500 gr) alt. körsbärstomater, gurka, ett stort broccolihuvud eller flera mindre, ett knippe röd eller gulbetor och 1-2 vitlökar.

 4. Kul att ni satsar på grönsakskassar! Hade absolut köpt om jag inte bott så långt ifrån Umeå. Lycka till!

 5. Hej på dej!
  Vilken härlig idé! Här på andra sidan potten i Österbotten (finns även på andra ställen i Finland) har vi något som kallas reko. Lokala handlare bjuder ut sina produkter via fb. Allt från grönsaker, ägg, kött, mjöl, yoghurt osv. En kväll i veckan träffas man på ett ställe o kunderna får sina varor de beställt. Verkligen toppen! Lycka till med er försäljning

 6. Vad fantastiskt! Synd jag bor för långt bort för att ni skulle köra hem det. Här i Jämtland har vi Glada Lådan, som kör hem en glad låda varje vecka med middags mat, och tillhörande recept, som kommer från lokala bönder och gårdar här omkring. Jag ska hämta en sådan på fredag. Lyxigt och viktigt att stödja de som arbetar inpå knuten, med bra mat.
  Heija Er! 🙂

 7. Så underbart med alla fina grönsaker!
  Här i Uppsala finns en liknande verksamhet, där man prenumererar på en låda närodlade grönsaker från Ramsjö gård. Helt fantastiska grönsaker, och väldans trevligt att få kontakt med en lokal odlare!