Vad vi gjort

Min syster och hennes barn har rest hem och jag pustar ut en smula efter en hektiskt vecka. Här är lite av vad vi haft för oss. Vi åkte bland annat till min farmors hus i Glommersträsk för att fira min faster som fyller åttio år.

Vi dukade fint i blå rummet med blommor och buffé

Mysigast tänkbara!

Som vanligt gick jag runt och kikade på alla de fantastiska pryttlar som trängs i hyllor och skåp. Och på färgsättningen som är tämligen genial.

Syns inte så bra här men på väggen sitter den perfekta isigt gröna pärlsponten. Funderar på att kopiera detta till min egen hall.

Vad heter de här blommorna? De där bollformade klockorna? Både jag och min syster minns att vi plockade dem som små men kan inte komma ihåg vad de heter. Klar favoritblomma i alla fall!

Jordgubbar i kristallskål – det ska jag ta efter. Allt som serveras i en skål på fot blir omedelbart lite lyxigt.

Vi har också besökt Svansele Vildmarskscenter och det var synd att inte Bertil följde med för han skulle älskat.

Lunchen var bland det godaste jag ätit. Allt sånt som jag älskar. Röding, älgskav, renskav, färskpotatis och lingonsylt. Tillagat på muurikka.

Serverat på träbit med lingondryck ur kåsa. Finns inga fel i den kombinationen. Beviset för att om bara råvarorna är bra så behöver man inte krångla till det. Alls.

Sedan har vi jobbat på med odlingarna. Varje morgon vill Folke gå ut och hämta en stor gurka att gnaga på. Och det kan jag förstå.

För egen tomat och gurka är så mycket godare än allt man kan hitta i grönsaksdisken.

Så har vi haft ännu mer besök! Min moster och kusin kom ut på fika och middag en dag.

Jag gjorde min supergoda rabarberkladdkaka och bjöd på!

Juni matchade tapeten

Och Folke vägrade ta av sig hatten.

Sommarens sötaste loppisfynd är helt klart den här lilla skålen som jag fyllde med chokladfingrar

Igår, när Anna åkt hem tog jag familjen och hälsade på på min vän Malin (lyckobackens_levande på instagram) som jag lärde känna via bloggen för åtta år sedan. Hon bor med sin familj i ett helt magiskt hus med fantastiskt utsikt.

Och som vanligt pladdrade vi käkarna ur led och åt massa god mat.

Deras hur är ungefär dubbelt så stort som vårt. Tänk att ha så många härliga kvadrat att breda ut sig på!

Nu stundar några dagar med barnen hos Jakobs mormor, medan Jakob själv är hemma och jobbar med jordbruket. Väntas 25 grader och sol varenda dag så nu ska jag ligga på en filt på stranden och slumra (och njuta av att det finns fler barnvakter). Något jag längtat efter i flera veckor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Vad vi gjort”

 1. Mina föräldrar bor alldeles i närheten av Malin. Längre in på grusvägen i den lilla byn som heter Kroksjö, helt sjukt vackert! Jag och min familj va där igår och bade, åkte båt och promenerade i skogen, känns så kul att få visa min dotter mitt barndomsställe! Där finns inte ens mottagning på telefonen, skönt!

 2. Åh vännen! Så fina bilder du tog! Och tack för fina rader om vårt paradis <3 Kommer f ö att bli mer paradisiskt då golvlisterna i köket är på plats! 😉

  De varmaste av kramar – ses snart igen!

 3. Ganska säker på att det är smällglim ni plockat. Underbara bilder!
  Blir så sugen på att flytta norrut.
  Några tips på vart man kan flytta?
  Vill bo i naturen med tystnaden och vildmarken nära.

 4. Smällglim. Här neråt brukar den komma betydligt tidigare. Är överblommad för mången veckor sedan tyvärr. De är vackert sköra

 5. Blomman heter smällglim och tillhör familjen nejlikeväxter. Åh, de bor i mitt drömhus! Stort och vackert 🙂

 6. Trevligt och mysigt att umgås med sykon!
  Redan när du går ut gymnasiet har du spenderat över 90% av den tid du totalt i livet tillbringar med dina föräldrar och i många fall även dina syskon. Det kan vara värt att tänka på hur du vill spendera dina ca 960 månader som du har till förfogande i livet? Och är du nyfiken på mer så har vi skrivit om just detta här:
  http://minimalisterna.se/dina-960-manader-i-livet/