Livet, Expressen och Linda Skugge

Flashback fridag. Till när jag var tolv år och hade rött kort hår. Nu tycker jag att jag ser ut som sexton allra minst och undrar var den där truliga tonårsmunnen kom ifrån? Och tänker i mitt stilla sinne att det var tur att det inte fanns instagram eller bloggar när jag var i den här åldern. Så mycket dumt som skulle stått där. Att skumma i dagböckerna från den åldern ger ju en fingervisning…

Sommaren efter att den här bilden togs läste jag Fittstim och blev feminist. Och sjuan som följde blev helt förfärlig eftersom jag var ensam om mina nya insikter  – och fick enormt med skit från så väl killar som tjejer i skolan. Jag är dock som ettrigast när jag får motstånd. Så allt debatterande, försvarande, bråkande (samt fysiska slagsmål) danade väl mig på något vis.  Linda Skugge var min stora idol på den här tiden och jag läste allt hon skrev. Tänk om jag vetat då när jag kände mig så ensam och utsatt – att tio år senare skulle Linda lägga till mig som vän på Facebook och arton år senare skulle jag själv vara krönikör på Expressen.

Livet. Vilken grej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Livet, Expressen och Linda Skugge”

  1. Den där plutmunnen minns man ju så väl :-). Du har kommit långt och du inspirerar och motiverar många med mig så njut varje dag, det är du värd!!
    KRAM

  2. Hej, har aldrig kommenterat förut men vill bara säga att din blogg är så sjukt inspirerande och att allt du skriver är bra. Plus att jag hade i princip samma frisyr, samma hårfärg och samma tröja på skolfotot i 6:an, så trodde för en sekund att det var jag på foto! 🙂

  3. Vilken fin bild! Kan med se fördelarna med att varken Facebook eller Instagram var en del av ens vardag i tonåren. Räckte liksom med Lunarstorm 😉 Häftigt att ha följt din bloggresa i så många år – tack för inspirationen du sprider!

  4. Jag tänkte på Linda skugga senast idag, och hur jag liksom “tappat bort henne”. Läste allt hon skrev länge, men har glömt bort henne, kom jag på. Skriver/gör hon något fortfarande? Jag får googla! Om ingen annan vet?