Julipojken Stefan

Prick idag för två år sedan föddes min lilla kotte. Den varmaste dagen på hundra år. Jag låg hemma i badkaret och tog värkarna med upphöjt lugn och andning. Jakob och Bertil hjälptes åt att montera ihop bebisens röda, fina vagn från Kronan.

Min förlossning var fantastiskt fin fram till den sista centimetern, då värkarna avtog och stimulerande dropp sattes in. Fortsättningen undviker jag att tänka på. Men fram till nio centimeter var jag en barnafödande gudinna. Och några timmar senare var han ju här. Lilla Stefan Löfven som vi kallade honom. På pricken lik stadsministern.

Idag har han blivit firad med jordgubbstårta och åt som vanligt bara bären. Sedan fick han en båt, en bil, en traktor, en gosedjurselefant och ett mjukt litet marsvin. Av mig ska han få en kromoxidgrön sandlåda när vi kommer hem.

Min julipojke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 kommentarer på “Julipojken Stefan”

 1. Hej Clara

  som barnmorska och med tre egna mycket olika förlossningar i bagaget blir jag ledsen att höra att din förlossnings avslut var svår. Jag förstår det samtidigt. Men jag hoppas du en dag får läka ut den svåra delen, så att du kan tänka över hela förloppet och gudinneskimret lägger sig över hela förloppet. Att du kan känna en stolthet över att just du klarade av det. Men jag förstår om det är svårt, eller kännsomöjligt rakt av. Du kan ju be att få ä prata igenom förloppet på kliniken, om det skulle kännas bra. Kram!

 2. När ska mödra/förlossningsvården börja ta oss mammor på allvar å berätta hur värkstimulerande fungerar! Har blivit ILURAD detta 2 ggr andra gången MOT MIN VILJA!!!

 3. Oj vad komiskt att ni också hade en röd Kronan barnvagn! Jag har aldrig sett någon annan som haft det, tycks väldigt sällsynt bland alla svarta dito. Här om veckan sålde vi dock vår röda barnvagn på Blocket och det var med en hel del sorg då vi har så många fina minnen ihop. Ibland får man även som minimalist påminna sig om att minnena faktiskt inte behöver sitta i prylen. 😉
  http://minimalisterna.se/det-stora-valet/

  Nu är det dubbelbarnvagn som gäller när Lillebror Minimalist kommit till världen och storasyster bara är 1,5 år.

 4. Märkligt! Födde nämligen också barn sommarens varmaste dag 2014, men det var en augustidag!?!

 5. Det var roligt för jag födde mitt andra barn för 1,5 år sedan och första natten när han sov bredvid mig tänkte jag att han är ju såå lik Stefan Löfven. MMS:ade detta till en vän. Dagen efter sa pappan till barnet “men är han inte lite lik Stefan Löfven”? Kan det vara något med att spädisar kan vara lite platta i ansiktet efter längre tid i trångt utrymme tro? Tycker Stefan Stadsminister är lite platt i ansiktet. Nu är pojken inte alls lik Steffe dock.