Hallonlycka

skogshallon 036A1573

Så underbart med ett riktigt bärår efter flera dåliga år med skruttiga hallon! Jag har plockat massvis med hallon och en hel del blåbär också. Båda har varit slut i min frys i flera månader. Hjortron har jag dock inte fått tag i men det har jag kvar sedan förra året så det känns mindre akut.

hallon 036A1579Hallon är lite besvärligt att plocka i det vilda – oftast får man stå och balansera på någon halkig sten i ett dike och vifta bort getingar och akta sig för brännässlor. Ändå föredrar jag det framför blåbär där man ständigt går dubbelvikt.

Jag fryser hallonen på en bricka och sedan tömmer jag över dem i påsar. På det sättet klibbar de inte ihop och så är de lätta att plocka fram och blanda i en smoothie eller efterrätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Hallonlycka”

  1. Åh! Alla bär här nere i Blekinge är slut haha! Inte ett bär kvar, fanns bara rikligt med bär i nån månad typ juli. Himla synd. Kika gärna min blogg! 😀 Mode, foto, vardag och träning! 🙂

  2. Jag missade totalt hallon tiden..men däremot hann jag med 33liter blåbär var 8liter gick i frysen å rästen blev saft,namm!

  3. Åh va gott med hallon! Vi har egna buskar men barnen vet vart dom är så dom hann äta upp alla innan jag hann plocka nått. Hade tänkt frysa och även göra sylt. Men men. Får vara snabbare nästa år. Kram

  4. Har ju den fantastiska turen att ha en svärmor med egna hallonbuskar på gården. Så jag är välförsedd. Så sjukt smarrigt