Fiskeläger

rPicture 2680

Åh jag har en sådan härlig känsla i hela kroppen för i veckan åker jag upp till min mormors hus och har lite semester med barnen, min syster och min pappa. Och min gamla mormor såklart.

rPicture 2712

September kan vara den finaste månaden på året där uppe vid polcirkeln. Inte en mygga, soligt nästan jämt och sådär perfekt bitit i luften.

Eftersom vi håller på med projekt självförsörjning (och inte bara på grönsaksfronten) så tänkte vi i år försöka fiska riktigt rejält – så att vi har fisk för hela året i frysen. Det ser jag verkligen fram emot! Plus några dagars härligt släkthäng, yatzyspelande och eldande i vedspisen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Fiskeläger”

 1. Men va gott att ha så mkt god fisk i frysen och som ni dessutom har fiskat upp själva!
  Jag har några bitar i frysen av norrländskt vildfångad lax, dem sparar jag till ett speciellt tillfälle

 2. Ett tips som säkert din mormor gett är att fisken är godare om den fiskas tidigt på våren. Men på hösten är ex sik och abborre från älven god.
  Men gädda, lax och harr är bäst på våren. Gällande gädda är det viktigt att snabbt få bort skinn för bästa smak. Gäddfärs är kanon i patéer, fiskbiffar osv. Smörstekt gäddfilé med smaskig sås är också enormt underskattat.

 3. Åh, vad härligt det låter. Och så inspirerande att ni siktar på självförsörjning på olika fronter! Vi försöker också, fast i bra mycket mindre skala ? Funderar på det här med fisket… Vi bor själva nära en stor sjö, men väljer bort fisk från den pga miljögifter odyl. Jag är ju tyvärr inte superinsatt i ämnet, men jag tänker att om gravida och ammande avråds äta insjö- och östersjöfisk så kanske det är bra att skippa det helt och hållet. Hur resonerar ni kring detta? Verkligen ingen kritik eller ifrågasättande, jag är bara nyfiken ? Och kanske har jag missat eller missuppfattat fakta.

 4. Härligt att få fylla frysen med vildfångad fisk. Vi har möjlighet att lägga nät här i Mälaren men det blir liksom aldrig av… skriv gärna med om er fiskelycka så kanske jag kan fånga tillräckligt med inspiration för att få i lite nät nästa säsong!

 5. Hej Clara,

  Kan inte du skriva mer om ert projekt för självförsörjning? Gärna om hur ni förvarar allt. Vi försöker här hemma också, men frysen blir ju full direkt. Hur mycket frysutrymme har ni?

 6. Vill bara lämna en liten kommentar och ett stort tack för att du delar med dig av ditt liv på ett så inspirerande vis. Har nyss hittat hit till din blogg och njuter av att inte bara kunna kika in och läsa nya inlägg, utan även av att ha ett helt arkiv att bläddra igenom och inspireras till egna projekt. Tack!

 7. Projekt självförsörjning låter verkligen intressant! Kan du berätta mer om det? Alltså bakgrunden till det, era tankar och fördelarna kontra svårigheterna? Hade gärna läst mer om just detta!