Grönsakerierna

r036A1869

Någon undrade hur det går med våra odlingar och Marstorps Mat i år. Vi har ju valt bort gårdsbutiken till förmån för grönsakskassar på prenumeration och det har varit väldigt lyckat. Vi säljer också lite grönt på byns affär och till några restauranger.

r036A1758

Pumpor i parti och minut.

r036A1774

Fortfarande har vi kvar några gurkor

r036A1791

Och många tomater

r036A1781

Och tomater som ännu inte hunnit mogna helt.

r036A1835

Och en hel del bondbönor. Mycket skida för lite böna kan jag känna som personligen fick nog av bondböneriet en höst när jag och Albin förvällde miljarders bönor på en och samma eftermiddag.

Det är så fint att blicka ut på åkern från frukostbordet varje morgon och se växthuset och åkern bågnande fulla av grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Grönsakerierna”

 1. Det är väldigt roligt och inspirerande att se bilder på era odlingar. Gärna mer av det här på bloggen 🙂

  Grymt fin blogg. Toppen med flytten av bloggen!

  1. Tack snälla =) Lovar bättring på odlingsfronten ska visa ännu mer av vad vi gör.

 2. Fick min första leverans för två veckor sedan och älskar er tomater! De försvann på några dagar för de var så goda och de luktade så gott. Ser framemot nästa leverans om några dagar ?

 3. Åh vad fina grönsaker. tycker att det är så häftigt att ni gör det här. Vill också!!

 4. Vilka fantastiska odlingar! Jag är grymt imponerad. Vi har också planer på att öka upp vår odling så vi kan börja sälja, men det får ta lite tid. Försöker dessutom envisas med täckodling och permakulturprinciper, vilket är knepigt när man slåss mot kvickrot och kirskål. Har för mig om att ni också hade problem med rotogräs i början, men att ni fick bukt med det, eller minns jag fel?

 5. Så avis på era tomater. De är ju så gott med tomater när de smakar nåt. Tomater funkar dåligt hos mig, har ingen varm vägg och har mina övriga odlingar i en annan del av stan (tagit över min mamma och pappas gamla trädgårdsland). Jag satte däremot polkabetor i år. Det var verkligen en hit! Dels smakmässigt men så gör ju polkabetor varje måltid till ett smärre konstverk.

  Däremot satte jag några små gula morötter som inte blev bra hos mig. Min plan var att smakerna liksom skulle maxas pga att de var små, men det va bara jobbet som maxades.