• Inlägget är ett annonssamarbete med philips •

Juice som får barnen på fall

r036A4409

Vi är många föräldrar som kämpar för att barnen ska äta mer grönt. Visst finns det grönsaker som barnen älskar – men många av de nyttigaste sorterna kanske kidsen rynkar på näsan åt. För ganska små barn kan det också vara jobbigt med konsistensen och att tugga råa grönsaker. Att juice eller göra puréer är därför ett himla bra sätt att få i barnen mer grönt!

Just nu har Philips en kampanj för att få barn att äta mer grönt. Tävlingen går ut på att småbarnsföräldrar får ge sina bästa recept jag bjussar på två juicerecept som går hem hos oss.

r036A4422

Morotsjuice med citronmeliss och apelsin är en hit. Använd gärna kylskåpskalla apelsiner, för en svalkande juice.

Morotsjuice med apelsin (2 glas):

Skölj och skär ändstumpen av två medelstora morötter.

Skala en apelsin och knipsa några nypor citronmelissblad. Lägg alltihop i råsaftcentrifugen och kör på högsta hastighet.

Häll upp och drick omedelbart. Några sugrör gör det hela lite festligare!

Morötter är vitaminrika och innehåller antioxidanter medan apelsin är rika på C-vitamin.

r036A4524

En grön drink med babyspenat, gurka, gröna äpplen och kiwi är syrlig och fräsch.

Till riktig små barn ska man inte ge för mycket spenat, då det innehåller nitrat. För lite äldre barn är det inget problem i måttliga mängder.

Men ekologisk babyspenat innehåller lägre halter av nitrat så det väljer såklart jag!

Spenatjuice med äpple och kiwi  (2 glas):

Skär tio centimeter gurka och ett grönt äpple i bitar.

Skala 2 kiwifrukter och skölj ca 50 gram bladspenat.

Lägg allt i råsaftcentrifugen och kör på högsta hastighet.

Servera genast. För ytterligare syra kan du addera lite limesaft om du gillar det!

Fler tips på goda juicer jag brukar göra!

Bjussa gärna på ditt bästa sätt att få barnen att äta mer grönt! Tre lyckliga vinnare får varsinn råsaftcentrifug från Philips värde ca 1000 kronor. För att tävla ska du via instagram dela med dig av en bild på ditt bästa sätt att få barnen att äta grönsaker. Tagga bilden med #veggiehater ! Jag sitter med i juryn som utser vinnaren. Kom ihåg att du måste ha en öppen profil för att kunna tävla. TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.

Inlägget är ett annonssamarbete med Philips

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Juice som får barnen på fall”

 1. Det där med hur mycket av allt vet jag inte helt, men den här blandningen tycker jag om: ingefära, lime, morötter, mynta och äpple. Kanske lite honung om en nu vill ha det lite sött. Jag tål inte apelsin så äpple är bas i princip alla joser jag gör.
  Och jos är livet!

 2. Jag skulle verkligen behöva en råsaft centrefug. Både för mig och barnen. Jag är så dålig på att få i mig tillräckligt mycket grönsaker. Och dina recept ser så goda ut. Kram

 3. Klickade jag på tävlingsmänniska kom jag till ett dropbox-konto, set verkade fel? Så jag skriver här istället: mitt bästa recept för smothie är en banan, hallon, blåbär och yogurt.

  Melon, lingon och youhurt är också gott och blanda.

  1. iPhone hittar på sina egna ord. Tävlingsmänniska ska vara tävlingslänk. Set ska vara det. ?

 4. Min lille 3,5-åring ratar alla försök jag anammar för att få honom äta frukt och grönt. Han ratar ALLT. Har testat roliga mönster av frukterna och grönsakerna, “glass” på banan och kakao och rismjölk, smoothies och puréer, broccoliträd och banandelfiner -you name it he hates it. Köpt smoothie och puré går hem av nån anledning.. Juice har han precis börjat dricka och änglarna blåser i basun! Hade gärna tävlat för en sån apparat därföe, men jag har ju inget bra tips…

 5. Hej Clara!

  Vill bara uppmärksamma på att juicemaskinen rensar bort alla fibrer som man alltså går miste om när man bara dricker juicen av grönsaker. Alla behöver vi få i oss mer fibrer. Se bara på många killar – de flesta kan säker även intyga att de äter mindre fibrer (grönt) än kvinnor – som spenderar långa stunder på toaletten, hur kommer sig det? Vi “vuxna” äter generellt för lite grönt, så kan vi göra grönsaksätandet till vardag blir det så småningom även barnens vardag.

  Nu känner jag mig som den där som står med pekpinne, vars kommentarer jag själv avskyr att läsa, men försöker hålla mig saklig och vill bara bidra med ett perspektiv jag tror på. Notera “tror” – att jag inte är någon vetenskapsman inom detta erkänner jag på direkten.

  För den som är vidare intresserad av kost rekommenderar jag Food Pharmacy. Även om kosthållning de pratar om är extrem så kan jag inte tänka mig annat än att den är den minst skadliga för oss. Vidare kan jag också rekommendera Sverige Radios program “Matens pris”.

  Tjipp!

  1. Tack för din kommentar! Jag håller med dig men det fina med centrifugen är att man kan återföra fibrerna som rensas bort – jag brukar blanda i en del av det som hamnar som “restprodukt” i drinken igen. Eller i brödbaket för den delen =)

   1. Toppen!

    Inser i efterhand att jag mest av allt hittade ett tillfälle och forum för att prata av mig lite om ett ämne jag lagt mycket tid på på sistone, tack för att jag fick låna ditt kommentarsfält!

 6. Syns det er aller best med 1 eple, 1 appelsin og 2 gulrøtter. Blir et stort glass som jeg drikker opp med en gang for det er så søtt og godt ? men skal teste med sironmelisse neste gang!

 7. Mitt bästa tips är att göra goda plättar, t ex med rivna morötter, majs eller favoriten squash. Riv, knäck ett ägg, salta och peppra, slå på mjöl – forma till plättar och stek. Gott! Tycker även den i familjen som vanligtvis inte äter “sådant som är grönt”.