En Underbar Pod – Live i Stockholm!

161030_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_haymarket_livepodd_enunderbarblogg_underbaraclara_bloggevent_lyxbrunch_gretas-3113

Rösta på En Underbar Pod – nominerad till Svenska Podcastpriset!

Vill ni sända live inför publik i Stockholm? Ja! sa jag och Erica. Vi drog till Stockholm i helgen och jag bjöd in ett gäng inspirerande bloggkompisar på brunch. Närvarande var La Linda, Hemma med Helena, Träningsglädje, Karolines Vintage, Min Mormors Vind, Annika Bäckström, Un Velo, Angelicas Värld, Studio Husman och inte minst  Hus30 som tagit de helt fantastiska bilderna! Vi hade en så himla fin brunch ihop med massa bloggpepp. Alltid lika kul att träffa “kollegor” och prata om högt och lågt. Samt känna lättnaden över att alla fotar allting – och ingen blir sur över att maten ska pillas med, rätta vinklarna väljas och detaljerna piffas i ordning.

161030_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_haymarket_livepodd_enunderbarblogg_underbaraclara_bloggevent_lyxbrunch_gretas-3118

Sedan bjöd vi in gäster och publik till kafét Gretas/Haymarket för att prata om det mörker vi och många andra är rädda för. Om varför negativt tänkande har fått ett uppsving, om varför en utmattad Erica la sig på på en hallmatta och skrek “mamma” – och jag tar reda på hur MER mörker kan göra oss MINDRE rädda.

ren-underbar-pod-892x1149

Som vanligt är det bara att trycka på play-knappen här nedanför! Förresten – varning för bredkäftade grodor!

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Har du missat tidigare avsnitt? Här kan du lyssna på alla avsnitt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “En Underbar Pod – Live i Stockholm!”

 1. Stort tack Clara för en en helt fantastisk eftermiddag. Så mycket inspiration och pepp så det räcker till vårdagjämningen. Minst.

  Ska bli så spännande att se vad alla planer för framtiden kommer ge. Det är en ljus framtid!

  Och apropå ljus: så kul att se och höra er inspelning av podden. Emoji: stark arm, knoga och trumpeter!

  Kram
  Helena

 2. Ser fram emot att lyssna på Stockholmsavsnittet! Er podd har redan blivit en kär sak att längta till och njuta av. Så skönt proffsig och samtidigt lagom intim.

 3. Men i andra länder så är väl elen rätt dyr och de inte prioriterar en massa mysbelysing som vi gör här i Sverige? Jag kanske har helt fel men har fått för mig att det inte handlar om att folk i Turkiet tex inte gillar mysbelysning, det är dyrt med el där så folk prioriterar hellre en stark lampa än en massa små svaga ljuspunkter.

  1. Ja, såklart! Det kanske bara är så enkelt? Här har vi ju överskott av energi. Men går det verkligen mer el för att man har svagare men färre lampor? Har dålig koll på detta känner jag

 4. Hej, Lyssnade på samtalet om “utmattning” – det är väldigt lätt att gemene man slänger sej med begreppet “utbrändhet”. Men diagnostiserad utmattningsdeppression är ett allvarligt hälsotillstånd, som kan leda till stroke eller hjärtinfarkt om det inte behandlas. För min egen del utvecklade jag panikångestsyndrom i samband men detta och får även KBT hos psykolog. Övriga symptom är kroppsligt: onormal trötthet och hjärtklappning till och från, svettningar, darrningar i kroppen, spända muskler, ibland andnöd. Känslomässigt: ångest och onormal trötthet när det blir för mycket folk omkring och social kontakt/samtal, för mycket ljud av röster, bilmotorer, musik, tv mm. Kognetiva stressymptom: koncentrasionssvårigheter, ibland dåligt minne. För mej var det i första hand min mammas långvariga sjukdom Alzheimer totalt dränerade mej mentalt och känslomässigt. Och som ensamstående mamma i många års tid utan avlastning, framförallt från barnens far. Första gången år 2008 när jag i ordets bemärkelse kraschade totalt, fick jag vid det tillfället inte överhuvudtaget någon diagnos för “utmattningsd.” utan bar för paniksyndrom. Inte heller någon form av rehabilitering för att komma tillbaka i arbetslivet, knappt heller ngn sjukskrivning. Jag började arbeta efter bara 6 månader vilket var alldeles för tidigt. Hade då ett vikariat fram till 2011 och har sedan dess inte jobbat då jag igen fick utmattningssyndrom år 2014 efter min mammas bortgång. Då fick jag äntligen diagnosen utmattningssyndrom och har fått en mycket bra rehabilitering! Det jag vill uppmana alla som känner eller misstänker att de har en form av utbrändhet; ta det på allvar och uppsök läkare innan det är för sent, för det kan ta väldigt lång tid att tillfriskna. För min egen del är jag på god väg tillbaka och har kanske kommit lite mer än halvvägs. Men jag tar en dag i taget och det är jätteviktigt att hitta “balansen” – den är A och O!

  1. Amen! Skönt att höra att du fått hjälp. Hoppas det fortsätter i rätt riktning. KRAM!

 5. Stort TACK för inbjudan, bästa Clara.. och tusen TACK för komplimangen om mina bilder, jag blir alldeles varm i hjärtat <3. Sån härlig gemenskap och att få se dig och Erica in action var galet kul. Jag kan gissa att ni skrattar hysteriskt ibland när ni poddar :-).

  KRAM, fina du!

 6. Jag älskade Ericas prat om ACT! Drog direkt paralleller till Harry Potter (som den HP-nörd jag är) och Riddiculus-formeln som ska användas för att besegra en Boggart. Dvs att du tvingar det där läskiga att anta en skrattretande skepnad. Helt underbart att kunna applicera detta tänket i verkligheten också. Jag ska genast anamma metoden. Tack Erica för din underbara “groda”.

  1. Kul att höra Lina! Hoppas det funkar för dig också med grodkäft eller annan röst 🙂

 7. Mycket intressant, både om ljus, mörkervoch utmattning. Jag fick dessutom en aha-upplevelse; “varför startar inte du en egen blogg” har jag blivit tillfrågad ibland. Nu slog det mig att det är ju en rest från tidigare utmattningar… på något sätt har jag insett att jag har en begränsad mängd energi att hushålla med, och det skulle för mig gå för mycket ut över annat. Tack för “upplysningen”! Skönt att bli klokare 🙂

 8. Jag har inte haft tillfälle att lyssna på det här avsnittet förrän idag. Och för att jag tänker att det kan göra er, Erica och Clara, lite glada tänker jag nu beskriva vad som hände: Jag gick först in för att kolla om Clara hade svara på min kommentar på ett tidigare inlägg. Det hade du inte, Clara, men jag tänkte inte så mycket om det utan slog på avsnittet. Och då! Pang i mitt öra säger Erica: “Bloggläsare Lisa har kommenterat: —” Och läser hela min kommentar! Och sedan svarar ni! Vad glad jag blev!

  1. Hej Lisa,
   Det är precis så vi vill att det ska kännas! Att vi bryr oss och att Bloggläsarombudskvinnan står på din/läsarnas sida. Trevlig helg!

 9. Hej, jag får det inte att funka, jag kan inte höra pod:en. Det kommer reklaminslag men sedan är det bara tyst. Någon som har något tips?