julpyssel 036A0511

Åh, Ă€ntligen stundar december och advent som Ă€r min bĂ€sta tid pĂ„ Ă„ret. Nu har jag försiktigt börjat plocka fram juldekorationerna och tagit in adventsgranar och ris och stĂ€llt i hela huset. Ett granris med söta smĂ„ pumlor (eller julgranskulor som de egentligen heter) Ă€r ett himla bra sĂ€tt att stĂ„ ut i vĂ€ntan pĂ„ den riktiga julgranen. De smĂ„ söta röda kulorna passar perfekt och kommer frĂ„n Panduro och sĂ€ljs i 15-pack.

julpyssel 036A0553

Panduro har ocksÄ de fina julstjÀrnorna man kan vika sjÀlv och hÀnga i fönstret.

julpyssel 036A0428

Hemma i mormors tak hÀngde alltid pappgirlander pÄ jularna nÀr jag var liten. Jag har gjort en liknande variant nÀr jag hÀngt pappersdekorationer i form av vita och gröna granar i ett polkamönstrat snöre som för övrigt Àr himla fint att anvÀnda till julklappsinslagning tillsammans med vitt eller brunt kraftpapper.

pyssla julkort 036A0654

Nu Àr ju hög tid att börja med julkort! Ett sÄdant hÀr 3D-kort Àr inte svÄrt att göra. Du behöver tvÄ papper i samma storlek. Ta det gröna pappret, vik ihop det till ett kort och rita en konturerna av en gran lÀngs den vikta kanten.

IMG_8966

HÀr har jag försökt göra en skiss sÄ att ni ska förstÄ. Klipp sedan efter de prickade linjerna men lÀmna de svarta orörda. VÀnd upp kortet sÄ att granen sticker ut som pÄ bilden jag tagit.

SÀtt sedan lim pÄ kortets baksidan och klistra fast det andra pappret, som blir bakstycket pÄ julkortet. Klipp ut julkulor, stjÀrnor och dekorationer och fÀst i granen med lim. Jag anvÀnde mig av dessa origamipapper frÄn Panduro.

InlÀgget Àr ett annonssamarbete med Panduro Hobby

Julpyssla med fÀrg!