• Inlägget är ett annonssamarbete med panduro hobby •

Fint för advent

julpyssel 036A0511

Åh, äntligen stundar december och advent som är min bästa tid på året. Nu har jag försiktigt börjat plocka fram juldekorationerna och tagit in adventsgranar och ris och ställt i hela huset. Ett granris med söta små pumlor (eller julgranskulor som de egentligen heter) är ett himla bra sätt att stå ut i väntan på den riktiga julgranen. De små söta röda kulorna passar perfekt och kommer från Panduro och säljs i 15-pack.

julpyssel 036A0553

Panduro har också de fina julstjärnorna man kan vika själv och hänga i fönstret.

julpyssel 036A0428

Hemma i mormors tak hängde alltid pappgirlander på jularna när jag var liten. Jag har gjort en liknande variant när jag hängt pappersdekorationer i form av vita och gröna granar i ett polkamönstrat snöre som för övrigt är himla fint att använda till julklappsinslagning tillsammans med vitt eller brunt kraftpapper.

pyssla julkort 036A0654

Nu är ju hög tid att börja med julkort! Ett sådant här 3D-kort är inte svårt att göra. Du behöver två papper i samma storlek. Ta det gröna pappret, vik ihop det till ett kort och rita en konturerna av en gran längs den vikta kanten.

IMG_8966

Här har jag försökt göra en skiss så att ni ska förstå. Klipp sedan efter de prickade linjerna men lämna de svarta orörda. Vänd upp kortet så att granen sticker ut som på bilden jag tagit.

Sätt sedan lim på kortets baksidan och klistra fast det andra pappret, som blir bakstycket på julkortet. Klipp ut julkulor, stjärnor och dekorationer och fäst i granen med lim. Jag använde mig av dessa origamipapper från Panduro.

Inlägget är ett annonssamarbete med Panduro Hobby

Julpyssla med färg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Fint för advent”

  1. Snygga pappgirlander! Här hemma har vi inte så mycket julpynt, men några få julprydnader åker fram och lampor byts ut. Och pepparkaksbak blir det förstås! 🙂

    Apropå jul, behöver du extrasängar till alla övernattande gäster under julhelgen? Avancerad fotoutrustning för att ta fina vinterbilder på barnen? Riktigt bra högtalare till nyårsfesten? Då ska du testa Hygglo, läs mer här:
    http://minimalisterna.se/ar-du-hygglo/

  2. Vad härligt att pynta ris! Har redan insett att vi absolut inte har plats för allt julpynt jag vill få upp (eller egentligen inte plats för mer än en adventsstake och en julstjärna) men ska se om det inte går att sätta lite ris på balkongen ändå, tack för tipset 🙂