Julpyssel med doft av lack och gran

r036A2143

En doftande adventsgran hämtas i skogen och kläs i skir spets. Ett och annat paket ska lackas och frasiga smällkarameller ska fyllas.

r036A2087Den här gången pysslar vi loss ordentligt i En Underbar Pod. Vi trollar bort otympliga julklappar i finurliga paket och jag bjuder BLOK, Bloggläsarombudskvinnan på kryddigt glöggte som jag gjort själv. Ett typiskt juligt avsnitt från mitt kök – precis som jag vill ha det strax innan andra advent. Tryck på play och känn alla dofter!

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Här finns alla podavsnitten samlade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Julpyssel med doft av lack och gran”

 1. Intressant att läsa din krönika angående faktaresistens! Kom då att tänka på din inställning i fluordebatten….där talar du ju själv mot alla vetenskapliga bevis för fluorens positiva egenskaper. Ingen har med vetenskap kunnat belägga att fluor är giftigt i de doser som används i tandkräm. Däremot den kariesförebyggande effekten. Ett typiskt exempel där känslor fått styra…..dvs faktaresistens…..

  1. Håller verkligen med Majsan i detta. Det vore intressant att höra dig och BLOK ta upp detta! Jag är inte så insatt i diskussionen emot flour, så jag skulle vilja höra din ståndpunkt förklaras

  2. det finns annat som förebygger karies, till exempel bra kost och kokosolja kan tillome ta bort hål som redan finns, samma med xylitol. så varför använda nåt som kan vara (är) skadligt när det finns nåt som är SUPERnyttigt på alla sätt å vis?

 2. Så härligt att ni tar in en Adventsgran. Jag är ganmmal nu, men i min barndom i Norra Västerbotten hade vi också Adventsgran. En liten… som smyckades endast med 4 st. ljus. Levande advetntsljus…
  Otroligt mysigt.
  Här nere i Svealand har jag inte hört någon göra på detta sättet. Kanske en tradition som bara finns i norra delen av landet.

 3. Letade efter receptet på glöggte här på din blogg… Får väl lyssna en gång till o anteckna!
  Mvh
  Utmattad=dåligt närminne?

  1. Ulrika,
   Clara utgick från ett vanligt svart te och sen hackade hon i skal från en ekologisk apelsin, stoppade i ett gäng kryddnejlikor och kanel (pulver fast hon helst hade använt kanelstång).
   Allt fick ligga och dra en liten stund innan hon silade bort glöggteresterna och hällde upp det färdiga teet i koppen.
   Minns att Clara också övervägde att använda kardemumma.
   Hoppas du får många testunder med skön återhämtning!