Din röst kan ge oss podcastpriset!

r036A2792

Min podcast En Underbar Pod med Clara och Erica är nu i final i Svenska Podcastpriset!
Den finns med i kategorierna Årets Nykomling och Samhälle & Kultur.  Tack till alla som röstat – jag tror inte ni förstår hur mycket det betyder för mig och Erica!

Tävlingen avgörs den 11 december och vill ni rösta på oss nu i finalen skulle vi bli väldigt glada. Tycker du att vi förtjänar att bli Årets Nykomling får du gärna lägga rösten här och tycker du att vi förtjänar vinna kategorin Samhälle & Kultur så röstar du här.

Även om radio är välkänt territorium för mig och Erica är ju poddandet helt nytt. Och vi ville hitta ett sätt att utveckla podcastgenren från att “bara” vara två personer som sitter ner och pratar – till att kombinera podden med det bästa från traditionell radio.

Men eftersom den svenska poddvärlden är ganska mallad har det känts nervigt. I en poddvärld som domineras av mediepersonligheter från Stockholm (många sköna snubbar) –  skulle det funka med en podd från djupaste Norrland?  Som avviker från hur man är van att podd ska låta? Skulle vårt koncept bli väl mottaget? Skulle folk ens vilja lyssna? Och skulle läsare som är vana att följa mig i skrift alls tycka om den jag var i podden?  Det är ju ett naket och nära format så jag kan omöjligt gömma mig. Ja, allt sånt har jag grubblat mycket över.

Och visst finns det folk som inte förstått sig på podden, eller inte tyckt om det vi gör. Men vi är smått överväldigade av alla som tagit podden till sina hjärtan. Alla frågor och synpunkter som skickas till BLOK,  berättelser om var och när det lyssnas och önskemål och funderingar till kommande program. Och vi är väldigt glada att En Underbar Pod tack vare er lyssnare nu är i final i Svenska Podcastpriset och får tävla mot stora, etablerade format som Värvet.

Här finns alla tidigare avsnitt samlade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 kommentarer på “Din röst kan ge oss podcastpriset!”

 1. Hej! Jag röstar så ofta jag kommer ihåg på En Underbar podd. Er podd är den enda jag lyssnar på. Den får mig att skratta och längta från staden, där jag nu bor, hem till Dalarna!

 2. Jag tycker verkligen att podden kompletterar bilden av dig från skriften helt fantastiskt bra! I podden kan vi höra hur du har självinsikt, kan skratta åt dig själv, vara självsäker och kanske viktigast av allt – vara snäll mot dig själv. I skrift måste allt vara så precist eftersom det är lätt att feltolka. I tal är det mer förlåtet (och uppskattat!) att vara något slingrande och kanske filosofisk. Ja, jag gillar verkligen er podd! Och Erica verkar vara så klok och ödmjuk. Älskart!

 3. Har tänkte flera gånger att jag ska skriva men har inte tagit mig tiden till att ta tag i det. Men jag vill bara att ni ska veta att er podd är fantastisk. Är född tidigt 90-tal och växte upp med mammas lp-skiva av Televinken och Anita, var även en trogen lyssnare till radiokalandern och liknande under min uppväxt. Och er podd är som att uppleva det här igen fast i ett vuxenformat vilket är helt fantastiskt i min åsikt. Älskar den där känslan av att man hör vad ni gör i bakgrunden och att man skapar bilder i huvudet hur det ser ut och hur det luktar när ni lagar mat, är i skogen m.m. Något som många poddar saknar enligt mig. Alla andra poddar som jag lyssnar på är så “perfekt” tysta i bakgrunden. Det här är så mycket bättre! Barnet i mig som älskade att fundera på hur miljön såg ut i radiokalendern eller hos Televinken när man hörde snön knarra under deras fötter är överlycklig över att ni har väckt den känslan i mig igen. Tack för en toppenpodd!!

  1. Jag är född sent 50-tal, kommer ihåg Televinken som var jättepoppis bland oss barn, då på den tiden fanns det bara Ettan, hela Sverige såg samma, även vuxna.

 4. Jag tyckte jättemycket om ert avsnitt om bröd. Ni satte liksom huvudet på spiken. Och så är det superkul när ni tar upp dråpliga berättelser, och den där listan om hur det är att vara utbränd. Det är liksom avslappnande och kravlöst att lyssna på er. Och så får man skratta 😀

 5. Jag strecklyssnade alla avsnitt när jag väl kommit på när jag skulle lyssna på poddar. Tycker er pod är härlig!
  Vem du är visste jag ju men Erica, så himla härlig och ny bekantskap!

  Ni får givetvis mina röster!

 6. Jag har precis röstat! Lyssnar en hel del på podcasts men er podcast är den ENDA som jag väntar på varje tisdag och lyssnar på direkt. Jag älskar att den inte är som alla andra poddar (sorry men de flesta poddar från Stockholms mediemänniskor är nästan outhärdliga) och att ni har så mycket självdistans. Att det pratas norrländska är också ett stort plus! En underbar podd förtjänar namnet underbar!

 7. Hej!
  Er pod är supertrevlig att lyssna på! Ni är ganska ofta min “godnattsaga” eftersom jag gillar anslaget, ämnena, tonen och sedan är det kul att ni har så olika röster att man aldrig behöver fundera på vem som säger vad. Vinjettlåten är även den suverän men ibland kan jag tycka att den får ta lite, lite för stor plats inuti själva avsnitten. Vill hellre ha rejält med prat när ni väl börjat prata! Funderar också litegrann på reklamavsnitten i mitten, de hade det ju varit fint att slippa men det är ju begripligt om de behövs av ekonomiska skäl. Tack för en bra pod, jag röstar på den så ofta som jag kommer ihåg och hade gärna suttit och flamsat och fikat tillsammans med er – men det är vi nog väääääldigt många som gärna hade velat… 😉

  1. Hej Kajsa,
   roligt att du gillar podden och kul att höra hur den funkar i dina öron! Glad över att du också uppskattar musiken. Den används förstås som en ram till programmet, en hjälp med dramaturgi och övergång mellan olika delar.
   Musiken ligger också “runt” reklamen när den kommer mitt i ett avsnitt för att reklamklippen inte ska ligga kant i kant med det Clara och jag pratar om.
   Det är intressant att höra hur du som lyssnare tänker kring det här och jag funderar själv ofta om det blir för mycket eller för lite musik i avsnitten.
   Som vi tidigare berättat är vinjetten hämtad från låten Himlen över Hedlunda av musikern Olov Antonsson som nyss släppt sitt album “Nere och ute i AC län”.

 8. Hej! Tack för podden! Jag lyssnar när jag åker buss till och från jobbet här i Sydney. Man får en så härlig stämning, jag kan riktigt se framför mig adventsgranar och pepparkakshus trots att jag har 30 plusgrader här och nästan smälter. Det blir bitterljuvt på något sätt eftersom jag saknar Sverige och verkligen kan känna igen mig i bilderna ni skapar genom podden.

  Jag vill också ge ros till dig Clara för att du står på dig och vägrar krusa för giftiga kommentatorer. Jag håller helt med om att det är ditt kafferep och att vi som läser din blogg ska ta den som den är, speciellt när det kommer till de mer personliga bitarna. Jag har följt dig i många år nu och tycker du verkar vara en väldigt sympatisk person. Vi tycker inte lika i allt, men jag kan verkligen respektera dig och dina åsikter ändå, mycket på grund av din integritet och ditt sätt att uttrycka dig på.

  Som sagt. Innerligt tack och jag hoppas på många fina blogginlägg och poddar i framtiden!