Lördagsbestyr

r036A4255

I lördags var Bertil krasslig och jag likaså. Vi tog en lugn, skön hemmadag där vi knappt lämnade huset. Jag ägnade mig åt att möblera om sovrummet, byta gardiner och pynta lite mer.

r036A4257

Har verkligen hållit emot med tomtar men lagom till tredje advent släpper jag på järnet.

r036A4308

Tycker om gammaldags julpynt som tomteparader, pappersbonader och röda kulljusstakar.

r036A4331

Folke är jordens mest glädjespridande kille. Han går runt här hela dagarna och håller låda och drar skämt. Känns som att 2 och 5 är en bra ålder. Bertil trivs med livet, tycker att han kan och vet allt och är glad att hjälpa alla andra stackare (vi alltså) som inte kan och vet lika mycket. Och förutom stundtals trots från tvååringen är han ungefär i samma livsfas.

r036A4234

Det känns så skönt att det börjar sakta in nu på jobbfronten. Rev av ett gäng stora uppdrag förra veckan men den här veckan är det betydligt lugnare och kommer så bli för varje dag som går.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Lördagsbestyr”

 1. Ser att både du och Nina (föregående inlägg i bloggen) använder de där vackra gamla träljusstakarna i trä. De är så vackra men för mig är de brandfarliga. Jag har slutat använda sådana ljusstakar i trä. Numera använder jag bara metall och icke brandfarligt material för jag vet att jag är disträ ibland………… så var försiktig…………. också alla ni andra också som läser bloggen.

  1. Det finns metallkoppar att sätta ner i ljusstaken så att den blir mindre brandfarlig 🙂

 2. Så fina bilder! Jag drömmer mig tillbaks t Sverige och försöker skapa så mkt julkämsla jag kan här i värmen!

  Skönt att era barn är harmoniska. Även det drömmer jag drömma mig tillbaks till. 🙂 Här har vi haft en krigszon idag mellan treåring och sexåring. Men jag har lärt mig att det där går i perioder här hemma och kommer säkert bli lugnt igen….

 3. Så fina bilder! Jag drömmer mig tillbaks t Sverige och försöker skapa så mkt julkämsla jag kan här i värmen!

  Skönt att era barn är harmoniska. Även det drömmer jag drömma mig tillbaks till. Här har vi haft en krigszon idag mellan treåring och sexåring. Men jag har lärt mig att det där går i perioder här hemma och kommer säkert bli lugnt igen….

 4. Så mysigt och jag är riktigt avis på ert sköna juliga vinterväder. Här i Göteborg är det varmt så det förslår. Det känns nästan som om det istället vore vår. Ur led är tiden….. 🙂

 5. OH, passa på att njuta ?! Vi har en 6-åring och en snart 3-åring och de bråkar hela tiden. Varenda pryl ska det bråkas om. Man blir helt utmattad! Självklart har de bra stunder också då de leker men mest bråk.

 6. Ha ha, vad du är rolig – du säger att du haft en slapp, vilsam dag och samtidigt möblerat om och hängt gardiner. Just sånt skulle vara det absolut minst slappa jag kan tänka mig att göra. Så jobbigt att dra omkring på möbler, hitta damm, se röra som man kanske gömt undan och så se ännu fler saker som borde göras… Men jag kan förstå vad du menar, om man gillar sånt. Och du får ju så fint resultat.
  Bra att man är olika, och tack för ljuvliga bilder!

 7. Ja, vilken liten glädjespridare – Folkes leende smittar ända till Australien! Tack för flera stämningsfulla inlägg i helgen.