Luciamorgon med bromsspår

r036A2827

Bitches, Blinka lilla stjärna och en brummande brunbjörn får alla en central plats i luciafirandet i år. Erica har övertalat mig att sjunga för barnen och jag har övertalat henne att lämna över luciakronan till mig.

r036A2869

Så välkommen att fira luciamorgon med oss i nystrukna lucialinnen. Vi bjuder på sång, kaffe och pepparkakor. Men vad är det på kakorna? Bromsspår…?

Musiken i programmet har gjorts av Olov Antonsson och låten heter Himmel över Hedlunda.

Förresten – tusen varma tack till alla som röstade på oss i Svenska Podcastpriset. Vi är så väldigt glada för ert stöd. Och ett varmt grattis till två väldigt värdiga vinnare i just våra kategorier  – Mordpodden (som är en favorit hos oss)  och Rättegångspodden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Luciamorgon med bromsspår”

 1. ÄLSKAR att det bara är två lampor som lyser i kronan på sista bilden! Det är alltid så. Ska se hur det går på förskolan i eftermiddag, hur många lampor som lyser. (trots att alla lös i morse). Under bilresan till luciafirandet på dotterns förskola ska jag lyssna på er podd, en lugn stund att se fram emot.

 2. funderar o blir lite ledsen när ni så hånar o tycker synd om stjärngossarna, om nu en kille vill vara lucia – fine!, men låt honom vara tomte eller stjärngosse också då – utan att skratta åt honom. (att som du Clara köpa 2 luciakronor för att båda barnen vill vara lucior – känns lite överdrivet, de borde väl kunna samsas. tycker jag.)

  1. Eh…va? Ska de avbryta mitt i halva lussetåget och ba; ‘nämen nu byter vi då så får du stå här utan nåt på huvudet resten av tiden’? Det mest korkade jag hört på länge!

   1. Ok, förlåt! Jag hade fel. Det blev dumt. jag menadeinte så, men det var väl korkat skrivet. Ber om ursäkt att jag uttryckte mig fel. Skulle inte lagt mig i o försöka förmedla vad jag tänkte. Det missuppfattades. Jag tar tillbaka det jag skrev.

    1. Men, jag håller faktiskt med dig, uli. En luciakrona kostar faktiskt pengar och varför ska argumentet “vill ha det” vinna (nu vet jag inte vilka argumenten var. har inte lyssnat på programmet. Sorry)? Tycker också att de kan få dela. Man kan vara tärna med glitter också. Tärnan får inte glömmas bort!
     Tycker det är korkat och ogenomtänkt att säga att det var korkat 🙂

     1. Oj då, vad kan den kosta, 4 guldtior? Är det verkligen något att förfasas över. Om barnen vill ha en varsin luciakrona, varsågoda tänker jag då? Skulle ni tänka samma om en tomteluva, eller stjärngossestrut? Löjeväckande.

  2. Jag har givetvis köpt två kronor för att båda mina barn ska få vara lucia om de vill. Det är väl helt självklart? Förstår inte hur det ens kan vara en fråga?!

   1. Tva stjarngossehattar o tva tomtedrakter med? (Ifall de skulle vilja vara stjarngossar eller tomtar bada tva)

  1. Jag tyckte också att det var sjukt roligt!! Kunde ha varit jag och min lillasyster när vi var yngre, hahaha…

 3. Så galet bra “En underbar pod” är!!! Sträcklyssnar som en godisfrossare och njuter av de fina/knasiga bilderna ?

  1. Hej Rickard,
   frossa på bara – det här är det kariesfria alternativet ?

   Glad att du gillar kombinationen med det knasiga!
   Något säger mig att rimstugan med Bloggläsarombudskvinnan kommer att vara i din smak. Kommer på tisdag.

   1. Vilket utomordentligt sjätte sinne du har Erica! ? Jag fullkomligt älskar inslaget med BLOK. Dels för att höra dej ändra dialekt och vara riktig på hugget då du förvandlas till BLOK. Dels för att få höra Claras ofta lysande argument samt efterspelet er emellan som kan uppstå. Dynamiken ni har och utformningen på podden är klockren. Det känns som att ni har ett antal punkter ni pratar kring samt att ni tillåter er utsvävningar och sånt ni kommer på i stunden.
    Sagolikt bra! Hoppas på mer poddar med er framöver. Så länge ni orkar och vill dvs.
    Kram & God Jul ?

    1. Rickard,
     nu är snart tisdagens avsnitt klart! Det känns tryggt att du håller av BLOK för det här avsnittet blir ovanligt dramatiskt för hennes del. Kanske för dramatiskt. Nåja hon är ju en järnlady så vi ska hoppas att hon repar sig till 2017!

     Tack för fint beröm – det gör förstås att vi orkar mer 😀
     Trevlig helg!