Nyårsfest – då njuter jag av att dricka flottigt popcornvatten

Festsko i silverglitter som en del av dukningen på ett nyårsbord.

Wokpanna full med nypoppade podcorn.

Festbord med popcorn i guldvita pappersbägare.

ishink i tenn med nyårsbubblor i flaska på kylning.

Skumpaglas med rosa bubblor som hälls ur flaska.

Skorna på bordet! Klackarna i taket! I det här podavsnittet har Erica dukat upp till årets fest med sin mormors glitterskor på bordet. Vi smaksätter popcorn med het chili och ljuvlig parmesan. Men jag vill helst doppa snacksen i dricksglaset innan jag sveper det. För flott är gott. Tryck på gula playknappen så berättar jag hur man gör.

Så smaksatte vi popcornen med ljuvlig parmesan och het chili:
Vi poppade ca 1 dl popcorn i olja, det gav knappt två liter färdiga popcorn som vi delade i två högar.

Medan popcornen var varma blandade vi dem i en bunke med nyriven parmesan (ca 1 dl men vi tror att 2 dl hade varit ännu godare. Jag tycker också att det kunde varit lite smält smör i den här blandningen).

Resten av popcornen blandade vi i en annan bunke med 25 gram smält smör och ca 1,5 tsk smulade chiliflakes (blev rejält starkt men hettan kom först efter att vi hade mumsat på popcornen en stund).

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Lyssna gärna på avsnittet om att vara good enough – för en hållbar nystart på ett nytt år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Nyårsfest – då njuter jag av att dricka flottigt popcornvatten”

 1. Jag gillar verkligen er podd! Härliga röster har ni och ROLIGA är ni 🙂
  Tummen upp för er!

  1. Hej L,
   jag gissar du menar de höga glasen på silverbrickan – de är köpta på Åhléns, men det var flera år sen. Men jag har sett den här typen av glas i många andra affärer också.

 2. Jag bara måste få tacka för er pod! Jag fullkomligt älskar den!! Den är så välgörande för mig! Jag är sjukskriven för utmattning och sover uselt på nätterna och har mycket svårt för många stimuli. Er pod gör mig dock lugn och glad. Det är något med lugnet och det naturliga i er samvaro, som gör mig så glad i sinnet. Det känns som om jag är med er när ni grejar med ert, samtidigt som jag kan ligga full av ångest och helt sömnlös i min säng. I mitt vanliga liv klarar jag för tillfället inte av att träffa vänner eller umgås i större sammanhang alls, därför gör det mig så tillfreds när jag kan “umgås” med er trots min sjukdom! Tack!

  1. Du anar inte vad glad din kommentar gör oss❤️ Kärlek och värme från två som själva går/ gått igenom utmattning och förstår ångesten och oron i kroppen

 3. Jag har sagt det förut men säger det igen; jag älskar er podd!!! ?
  Låter sjukt gott med parmesanpopcorn, måste prova.
  Kram & Gott Nytt År på er.

  1. TACK kära Annelie! Så roligt att höra. Och jag kan intyga att det är helt livsfarligt gott 😉

   1. Jag glömde ju mitt lilla tips (nu kommer Erica bli förskräckt haha)! Har du provat att doppa chips i coca cola? Gärna knapriga lantchips. Jättegott!?