Säsongspremiär – En Underbar Pod är tillbaka!

Nu är nya poddsäsongen igång! Jag börjar årets första avsnitt genom att kasta mig huvudstupa ner i simbassängen. Simning är träning som gör mig glad och i det här avsnittet pratar vi om  förändringar som gör vardagen bättre.

Erica har börjat köttbanta och grubblar kring hur insekter kännas på tungan. Däremot smiter hon från bassängen, skyller på mens och väljer blå skyddstofflor istället. Nåja de där tofflorna gjorde i att vi fick kontakt med några sköna typer vid bassängkanten…

Tryck på play så kör vi!

Musiken i podden är Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Om du missat tidigare säsonger av En Underbar Pod finns alla avsnitt samlade här (senaste först). Prenumerera gärna på podden så missar du inga avsnitt!

Nyårsfest med En Underbar Pod!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

41 kommentarer på “Säsongspremiär – En Underbar Pod är tillbaka!”

 1. Men gud så kul! Besök gärna min lilla blogg där jag skriver om kampen för att tillfriskna från bland annat ätstörningar, depressioner och självskadebeteenden. Hoppas ni får en fin dag, kramisar

 2. Hej Clara! Lite off topic men skulle så gärna veta hur du ser på debatten kring flyg som pågår i flera medier. Tycker själv det är väldigt svårt och det hade varit intressant att veta hur du ser på saken (i.e. att det finns starka etiska skäl att i princip sluta flyga helt).
  kram!

 3. Så roligt att ni är tillbaka! Har verkligen längtat😊 Hade behövt er under en ovanligt tung januarimånad.
  Blev väldigt inspirerad av ert samtal, det kändes så befriande att lyssna på en sund konversation om hälsa. Även om jag är en person som tycker träning och bra kost är viktigt, och jag vet att utan yoga skulle jag ha mycket mer ont i ryggen än vad jag har, men jag kan ofta känna mig stressad när jag läser eller lyssnar på något som handlar om träning och hälsa.
  Men istället blev jag bara peppad och glad när jag lyssnade på er.
  Och även väldigt rörd, då jag nyss har tagit ett stort beslut som känns väldigt jobbigt. Men samtidigt så tror jag verkligen att det kommer betyda mycket för mitt och min familjs välmående.
  Och inte försöka tänka så mycket på det som är jobbigt eller det man väljer bort, att istället tänka på vad man kommer få.
  Stor kram till er❣️

 4. Lyssnade precis på ett gammalt avsnitt, “fiskpinnar och korvbröd”. Det var precis vad jag behövde hörs idag, en sån där dag då man sitter på toa och sträcker sig ut i hallen för att vagga barnvagnen med ledsen bebis samtidigt som man är stressad för hämtningen av storebror som borde ske just då, puh!

 5. Härligt att ni är tillbaka! 😃 Erica; jag känner igen mig i din olust med allt ikring badandet. Och jag tycker att det var bra att du markerade att tonåringarnas skitsnack inte var ok. En blick kan säga mer än ord och du sa ifrån och markerade att deras beteende inte var ok. Bra!

  1. Har inte tänkt så själv förut, men gillar förstås att se det på det sätt som du gör, Själv skämdes jag för att jag som fullvuxen inte lyckades hålla upp nivån. Men men inte säkert att det hade hjälpt den gången. Roligt att se att du verkar ha fått distans till stress : )

 6. Hej Clara! Jag har en kort fråga då jag alltid inspireras mycket av din inredning och den miljömedvetna inställningen till den. Hur nöjd är du med dina trärena golv som endast behandlas med linoljesåpa? Vi går i valet och kvalet inför slipning av våra 100-åriga lackade trägolv (hall, kök och sovrum x 3). Tusen tack om du har tid att svara mig.
  Bästa hälsningar,
  Cecilia

 7. Tips till Erica! För att få inspiration till fler vegetariska recept. Mina vänner började med vegetarisk matkasse 4 dagar i veckan. Då får man en massa bra recept och får även behålla recepten. Detta gör att när man har hållt på ett tag så kan man säga upp det men ändå behålla alla recept som man kan göra igen. Bra, inspirerande och en push för att starta.

  1. Tack Mia! Tänker att det är precis som du skriver, man måste bygga upp en bank av nya rätter.

 8. Äntligen! Som jag har saknat er!
  Och blev vansinnigt sugen på att åka och simma, kanske får bli i helgen.. 🙂

 9. Jag vill först och främst tacka för en riktigt bra podd 🙂
  Jag är 25 år och studerar på universitet. För mycket jobb, studier och knappt någon ledighet på min över tre år långa studietid, blev under förra året för mycket för min kropp som rent fysiskt började reagera på stressen.
  Under denna period var jag högst medveten om att alla åkommor och reaktioner var just reaktioner på stress, och det är nog mycket tack vare att jag lyssnat på er podd där ni pratat om era utmattningar. Jag vill tacka för det.
  I höstas tog jag mina besparingar och bokade en resa till Centralamerika där jag vilat upp mig i två månader under november och december. Ledigheten har hjälpt mig att komma till insikter om hur jag kan ta mig vidare, för att undvika den berömda väggen. Känner mig mer peppad och gladare än på länge, men är också medveten om att jag behöver ta det lugnt för att undvika att hamna i samma höga nivåer av stress, men tack vare att jag tog ledigt har jag kunnat lägga upp planer och mål för det kommande året. Jag vill säga tusen tusen tack för en fin podd och tack för att ni pratar så naturligt om dessa problem! Ser fram emot er bok!!!

  /Evelina

 10. TACK att ni är tillbaka igen, har saknat er under mina promenader och som igår, långa köttbullerullningar. Ni gör det både behagligt, uppmuntrande och tankeställare allt ni pratar om.. och det är som att ha en extra vän i er podd!

 11. Önskan här: Kan man inte ladda ner podden? Jag vill det så gärna, bor på en ö där det inte finns internet så att streama gör det svårt för mig.

  1. Hej Madeleine,
   som Retrobohem skriver här så kan man lyssna på En Underbar Pod genom olika appar i en smart telefon som tex Podcaster (iTunes), Acast-appen mf. Då tar appen hem avsnitten till din telefon och du ska kunna lyssna lite var som helst. Tror att det är ett bättre sätt att lyssna på när du har dåligt nät. I en app kan du också välja att prenumerera på vår podd då kommer den till din telefon utan att du själv behöver hålla kolla koll på datum.

   Hoppas det här var till någon hjälp och att du kan höra oss lättare i fortsättningen!

 12. Brukar så gott som aldrig uttala löften (stora undantaget: vigsellöften), men jag börjar närma mig att lova mig själv att lyssna på mer poddradio!
  För övrigt skön inställning till träning: sluta mäta.

 13. Men jösses! Hörde fel och trodde Erika fick tyst på tonåringarna genom att göra en “body shake”. Tänk den som vågade göra något sådant!😂 Tänker man på det lite längre blir det ju konstigt på många plan men min första reaktion var skratt och beundran, sen förstod jag att jag hört fel. Heja Erika i vilket fall!

  Hälsningar en som aldrig ätit kött pga vegetarianer till föräldrar. Önskar jag hade tips på recept men jag har ju snarare svårt att förstå var köttet skulle få plats på tallriken. Anammas produkter är klart bäst ur miljösynpunkt om man vill kunna falla tillbaka på halvfabrikat ibland. Deras “köttbullar” och färs är en favorit.

    1. Måste jobba mer med artikulationen kring body check! Men å andra sidan – att skapa bilder i huvudet på lyssnaren är varje radiomakarens mål och dröm! : D

     1. Jag hörde booty shake och tyckte också det var coolt! Men vad betyder body check?

 14. Så bra som alltid men hallå jag blir ännu mer förfärad än Erica blir i avsnittet; duschar Clara med baddräkten PÅ och tvättar inte rumpan, snippan och fötterna innan badet?! Fy så äckligt! Det trodde jag var regel innan bad och om inte annat verkligen nåt att göra då ens duschande når ut till så många! Snuskfy på dig Clara!

  1. Snuskfy, vilket bra ord! Men jag måste rakryggat erkänna att jag snuvat Clara på hennes hygienheder här, klippte bort en längre brusig duschstund när jag stod på andra sidan kakelväggen och vi inget sa. Anar att det kan ha pågått ett mer intensivt tvålande då.

 15. Super! ja ständiga problem vad mana ska äta varje dag. En dag vill man bli vegetarian nästa dag normal.

 16. Åh jag måste dela med mig av det godaste vegetariska receptet NÅGONSIN!

  Lasagne a la Adam

  Pastaplattor för lasagne
  1 lök
  1 dl svamp (valfritt)
  1 näve valnötter
  3 palsternackor
  3 morötter
  3 tomater
  ost (valfri sort, riven är lättast), spara lite till toppingen
  3dl grädde
  Kryddor (salt, peppar, curry, tandoori, cayennepeppar, garam masala)
  Smör/olja att steka i

  Hacka lök, tomater och svamp, riv alla rotgrönsaker. Hacka/krossa valnötterna.

  Stek upp lök och svamp. Häll i tomaterna och låt puttraen stund. Häll i de rivna grönsakerna. Krydda MASSOR med tandoori, cayennepeppar och garam masala. En matsked av varje, typ. Salt och peppar. Puttra ihop så det till en grötliknande massa.

  Koka ost och grädde på låg värme under omrörning, krydda med salt och peppar.

  Smöra en form. Lägg i ett tunt lager av grönsaksröran, ett lager pasta, häll på lite ostsås. Göt ett lager till med röran. Strö över de hackade nötterna, på med pasta och ostsås. Gör ytterligare ett lager med röra, pasta och ostsås. Avsluta med ostsås eller röran högst upp, all pasta ska vara täckt. Toppa med ost och lite salt och peppar.

  In i ugnen på 200 grader i ca 40-45 minuter. Servera och njut! Enkelt och så jäkla gott!