Nu ska ni få se min hudvårdsrutin och mina favoritprodukter för ansiktet. Det är en ganska minimalistisk ritual – men den har visat sig funka bra på min hy.

Jag har tunn, torr och aningens känslig hy med fetare t-zon men små porer. På vintern har jag dock lätt att börjar flaga kring näsvingarna. Jag är blå under ögonen och lite rosaröd i hudtonen.

Steg 1. Rengöring. Jag är så kär i märket Paula’s Choise – tycker de gör riktigt prisvärda produkter. Jag rengör ansiktet med deras Skin Recovery Softening cream cleanser. På kvällen sköljer jag ansiktet med ljummet vatten, sedan tvålar jag in rengöringskrämen och sköljer av den. Sedan tar jag två pads som jag blöter med lite vatten och så klickar jag ur en dugt rengöringskräm på varje och så kör jag ett varv med padsen. Då lossnar allt som inte försvann första tvättningen. Jag avslutar med att vända på padsen och sätta dit lite mer rengöringskräm och sedan dra dem runt ögonen för att få bort mascaran. Slutligen sköljer jag igen.

Steg 2. Exfoliering. Ungefär två gånger i veckan använder jag Kerstin Florians magiskt underbara Correcting professional peel. Det är en burk med exfolierande syrapads, som man rengör ansiktet med. En pad räcker per användning  – men man kan till och med klippa isär dem så räcker de dubbelt så länge. Jag har använt denna produkt i två år och den har gjort underverk med min torrhet. Jag upplevde förut att huden inte tog åt sig fukten hur mycket jag än smorde in den. Fick av en hudterapeut höra att det yttersta lagret på huden behövde exfolieras bort med en syra för att hudkrämen ska gå ner ordentligt. Och det gör den verkligen. Sedan jag började med denna produkt behöver jag inte lika feta krämer längre eftersom jag upplever att de verkar bättre. Padsen kostar en hel del men en burk räcker ungefär ett halvår för mig.  Jag brukar inte tvätta ansiktet efter användning utan det får liksom “avdunsta” innan jag smörjer på min ansiktskräm.

Steg 3. Återfukta. Paula’s Choise Resist Intensive Repair Cream är en otroligt återfuktande och fräsch hudkräm som min hy älskar. Smörjer den i hela ansiktet efter rengöringen (morgon och kväll) och har jag haft smink på mig brukar jag dra med en topz under ögat så får hudkrämen eventuella mascararester att lossna.

Steg 4. Fuktboosta. Någon gång i veckan använder jag fuktmasken Nuxe Masque Lissant Hydratant 24H. Då smörjer jag in den på kvällen efter rengöringen – precis som en vanlig ansiktskräm. Och så låter jag den sitta över natten.

Paula’s choise har jag köpt på Skincity.se som jag tycker är toppenbra och levererar snabbt.  Och Kerstin Florian köper jag på Iksu Spa i Umeå. Nuxekrämen fick jag i ett pressutskick.