Första dagen på skönhetens ö

Igår landade jag äntligen på Korsika. Denna magiska ö som också kallas Skönhetens Ö och det är ju bara att instämma! Jag är helt kär. Jag är här på en pressresa och för att ta fram en reseguide – och åker runt tillsammans med Sarah och Towe. Två bloggare jag inte känner sedan förut men nu har glädjen att hänga med!

Jag som fått tre timmars nattsömn kvällen innan jag åkte gick runt som i en dvala igår. Omtumlad men glad. Det turkosa vattnet lockade men jag bestämde mig för att avvakta med badet till nästa dag.

På kvällen åkte vi till ett naturreservat och klättrade upp till en fyr och beundrade utsikten.

Som ni ser var det varning varning för brant stig och jag som är höjdrädd höll på att svimma när jag närmade mig kanten.

Korsika liknar inget jag sett förut men om jag ändå skulle försöka likna det vid något skulle jag säga Färöarna, Skottland med en liten gnutta Norge. Och så den franska kulturen och mentaliteten.

När vi klättrat ner från fyren åkte vi vidare till en restaurang kallad Le Week End och åt en smarrig middag.

Det fanns hummer – men jag valde musslor med smör, persilja och massor av vitlök. Mums!

Och som avslutning år jag choklad och hallontårta. Sedan kröp jag i säng och sov som en gris. Men vad vi hittade på idag – det får jag blogga mer om imorgon! Nu måste jag sova för nu orkar jag inte hålla ögonen öppna längre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Första dagen på skönhetens ö”

 1. Mitt 1:a intryck ,när jag med båt närmade mig Sardinien. den mkt nära grannen till Korsika, var …..”men vad är det här för ö?!?!” …
  Jag hade förväntat mig en ö. med härligt vackra palmer i olika höjder mjukt vajande för vinden , men ….istället möts jag av uppstickande knivskarpa , taggiga bergstoppar som sticker upp ur havet än här än där och i bakgrunden ser jag bara berg med någon sorts obestämbar, fläckvis, grön beklädnad helt trädlöst, inte en palm i sikte!!!???
  Jag bara stod där i fören och gapade av förvåning och fick känslan av att ön påminde om en 7 – åring som tappat alla mjölktänder och börjat få nya tänder i form av spetsiga taggar som sticker upp här & där i munnen och blottas för envar när 7-åringen öppnar munnen ???
  Jag hade erfarenhet av flera andra öar i Medelhavet, Mallorca, Ibiza, Sicilien mfl, men inget kunde liknas med denna högst märkliga ö .?
  Mkt mer finns att berätta om denna ” kvinnornas ö” Sardinien , men jag nöjer mig med att avsluta med att jag fick berättat för mig att….. pga att Sardinien är en mkt ung sköldvulkanskapad ö så är ön ännu i sin linda därav alla dessa ,frekvent förekommande, sylvassa lavataggar som omger ön än här och där i havet och öns ” terra sacca” torr jord?
  Ja, ja en lär så länge en lever???
  Vad jag förstår ska dock Korsikas inre bestå av prunkande grönska till skillnad fr mitt terra sacca-Sardiniens inre, men fasaden är, visar dina bilder på, detsamma som min älskade tandsprickande 7-årings , nämligen Sardinien.
  Så m.a.o knäskydd & magskydd vid bad i havet ( de sylvassa bergtopparna finns även under vattenytan) är en mkt god idé. eller. …..simturer i havet bör ske i mkt mkt lugn takt för att inte riskera att skära upp magen med ett enda simtag ( inte överdrivet) på de sylvassa under havsytan dolda bergtaggarna ( läs 7-åringens sylvassa nya tandtaggar/ spetsar vid tandsprickning).
  Till det kommer att havet här består av mkt mkt farliga varelser som bör beaktas om platsen för badet inte är övervakad och omhändertagen av lokalbefolkningen för undanröjande av dessa havets varelser, osynliga för ögat.
  Tro inte att lokalbefolkningen ljuger om havet här.
  Lyssna och lär istället och tänk på älgens röst som jämförelse!
  Då får du fantastiska minnen med dig hem fr denna del av Medelhavet
  ???????????

 2. Åh Korsika! Så himla härlig ö med god mat, kspännande kultur och historia. Var där för 14 år sedan men känner starkt att kg måste åka tillbaka snarast efter att sett dina bilder.
  Ha härliga dagar! Kram