Varning för bisarr hund

Andra dagen i Korsika – alltså igår – vaknade jag utsövd efter åtta timmar och tog en frukost på terassen till hotellet Cala di Solle i Ajaccio.

Efter frukost tog vi en promenad genom stan och fotade högt och lågt. Ja, men i Frankrike är till och med tvätten romantisk.

Korsikas största stad Ajaccio ligger vackert vid havet. Här är det gamla fortet.

Vi strosade genom fiskehamnen och kollade på skolbarn som spelade fotboll på rasten. Jag funderade på hur vi skulle trivas att vara här hela familjen. Vi vill ju börja vara utomlands någon-några månader om året men har inte hittat den ultimata platsen ännu. Kanske blir det Korsika ändå.

Vi passerade en radda hus i de mest fantastiska färgkombinationerna. Alla färger i bilden vill jag ha på mig just nu. Helst samtidigt. Så vansinnigt snyggt!

Sedan stannade vi till utanför Napoleons barndomshem. Det till vänster i bild.

Och jag förevigades i Napoleons trädgård. I hans testamente ville han att den lilla trädgården utanför hans barndomshem skulle bevaras som det alltid varit. Och det har den också gjorts. Detta älskar jag med Korsika – det är som att kliva rakt in i en historiebok.

Sedan var vi tvungna att ta en kaffepaus. Så sjukt snygga sockerförpackningar. Snodde med mig ett gäng.

Observera mycket snygga skylten utanför Napoleons museeum.

Vi passerade övergivna hus där vegetationen tagit över

Och jag tog en dagens outfit mot en skabbig och snygg vägg.

Vi gick också in i varenda kyrka vi fick syn på. Älskar gamla kyrkor – speciellt katolska med alla kitschiga figurer. Kan bara sitta och titta på allt hur länge som helst.

Men du ser ju själv!

Efter en lunch med lokala specialitéer satte vi oss i bilen och körde norrut längs kusten. Vi blev väldigt badsugna. Kolla färgen på vattnet!

I Cargesé – en stad grundad av grekiska immigranter för flera hundra år sedan –  stannade vi till och strosade runt. Här skulle jag kunna tänka mig att bo! Så magisk plats.

Vi slank in på ett litet ställe som hette Yukabar och drack riktig hemmagjord lemonad.

Och beundrade dörrskylten. Varning för bisarr hund.  Måsta ha en likadan hemma hos oss.

Efter fikapaus och fotostopp fortsatte vi norrut. Och då fick jag nästan livet skrämt ur mig. Men mer om det imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Varning för bisarr hund”

 1. Hur tänker du med skolgång när ni vill vara utomlands någon/några månader om året? Här får barn vara lediga från skolan en vecka under terminen.

 2. Oj då! Var noga med att inte kalla Korsika för Frankrike eller korsikanerna för fransmän. Korsikanerna har nämligen generellt sett en stark önskan om att bli självständiga från Frankrike!

 3. Åh vilken bra idé att bo utomlands ett tag varje år. Och som hemflyttande från Frankrike hade ju Korsika varit perfekt. prata franska en månad om året så man inte glömmer, och en bit av Medelhavet, som på bilderna verkar vara lite mer genuint än tex Nice (som ju är fint i sig själv iofs)

 4. Så vackert! Ni har väl ett år på er att resa innan skolplikten väntar? Det är då många drar till Koh Lanta 🙂 Där det finns en svensk skola.

 5. Korsika har jag lixom aldrig ens tänkt på att åka till, ser ut att vara alldeles magiskt. Älskar att alla hus har så mycket färger så fort man närmar sig medelhavet.

 6. Alltid varit sugen på Korsika själv! Mottar gärna tips om hur du tycker det skulle funka ur familjevinkel, ev reser vi dit nästa sommar med en 1-åring. Tänker att slingrande vägar, branta backar mm kanske inte är idealiskt med barnvagn… Men sele finns ju och även viljan att åka dit 😉

  1. Tänkte exakt samma 🙂 tar också gärna emot tips ur familjesynpunkt, blev sugen på att åka dit med vår son nästa år som då är 1 år!

  2. Varit på Korsika en handfull gånger och håller med, det är en fantastisk ö! Min absoluta favorit i Medelhavet. Om man ska resa med barn så tipsar jag om att Langley har resor dit. Charter förvisso men både resan i sig och Koriska i stort känns väldigt “ocharterigt”. (Få svenskar, inga pub crawls, inkastare, ingen “turistanpassad” mat osv osv) Man bor fantastiskt i Calvi eller Ille Rousse, små fina, charmiga städer/byar intill havet. Perfekt för att hyra bil, även om man inte vill åka så långt pga barn, för en tur upp bland berg och små byar osv.

 7. Korsika er fantastisk! Var 2 uker på ferie der, 1 uke i Cargese. Nydelig! Anbefaler å reise rundt på øyen, med bil, eller tog går også. Tog til Corte fra Ajaccio er en nydelig tur, og byen er flott. Vi gikk turer i fjellet rundt Corte også.

 8. En motsvarande skylt som varnade för “chien excentrique” råkade jag i Saint Tropez för ett par ¨år sedan. Men bisarr, ja varför inte? 😀

 9. Älskar Cargese. Nästa gång jag åker till Korsika vill jag stanna där lite längre än bara några timmar som jag gjorde sist.