Grottor, dopp och stopp

På onsdagsmorgonen vaknade vi på hotellet, åt frukost och körde ner till Porto för att åka på en båtutflykt.

Här finns ett fantastisk djurliv och turkosa grottor som vi åkte in i med båt. Senare på säsongen kan man se delfiner här. Eftersom vattnet är ett naturreservat får man inte dyka, snorkla eller fiska här hur man vill. Det tycker jag är bra. Djuren och växterna är skyddade.

Efter lunchen åkte vi vidare över bergen. Upp till tretusen meters höjd. Jag blev både åkrädd och åksjuk. Fast naturen är otrolig – så det var helt klart värt det!

Vi stannade och fotograferade allt fint vi såg.  Ja här ser ni ryggtavlorna på Towe och Sarah som dokumenterar platsen. Så här högt uppe växer det björkar och pinjeträd. På vintern ligger det snö så att man både kan åka längdskidor och utför.

Det fina med Korsika är att djuren går fria i naturen. Korna och grisarna letar mat i berg och sluttningar istället för att stå instängda i någon ladugård.

Vi körde hela dagen tills solen började gå ner – då vi var framme vid kusten igen. Den sista natten spenderades i Calvi nära flygplatsen. En fantastisk gammal stad vi hade utblick över från vårt hotell La Villa.

Och jag unnade mig ett dopp i poolen! Vi avslutade med en middag på hotellets restaurang med en stjärna i Guide Michelin. Och dagen därpå reste vi hem.

Nästa vecka kommer min kompletta reseguide till Korsika. Såg att flera undrar om hur man bäst semestrar där med barn så det ska jag försöka svara på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Grottor, dopp och stopp”

  1. Så vackert! Vill bara tipsa om min vän Sara som bodde på Korsika några år, men numera bor i ett inte rikligt lika slående vackert Paris. Hennes blogg från Korsikatiden är full av vackra bilder. http://lookingforsara.se
    Ha det så gott!

    Sofia

  2. Ser helt underbart ut! Alla bilder du lagt upp från denna resa har verkligen varit magiska. Skulle gärna vilja åka dit? måste kännas kallt att komma hemma igen?:)