Tre projekt

Inför förra sommaren hade jag högtflygande planer om allt jag ville göra. Men när sommaren väl kom hade jag ingen ork alls, var fortfarande utmattad och det enda jag hade lust med var att ligga i sängen och kolla på film. Jag orkade mig visserligen till IKEA för att köpa bockar till ett tänkt trädgårdsbord till uteköket. Men längre än så kom jag inte.

Därför blir jag helt lycklig över att märka att jag har ork den här sommaren! Jag åkte till brädgården och köpte plankor till bordet och målade allt i linoljefärg i engelskt rött (samma nyans som på våra fönster). Jag har inte hunnit göra färdigt allt men bordet börjar arta sig. Nu återstår den roliga stylingen!

Eftersom jag ändå hade målarpenseln och färgen framme tog jag och målade om ett loppisbord jag hittade för 30 kronor. Det står nu där den tänkta syrenbersån kommer hamna. Här står redan tre syrener men fler ska det bli.

Jag passade också på att skrapa ett annat trädgårdsbord (precis likadant som det här) som ska få blir grönt. Det ska jag ställa ihop med min befintliga trädgårdsgrupp så att vi ryms fler kring bordet. Dessutom målade jag två klappstolar i kromoxidgrönt för att få fler sittplatser till bordet. Kommer blir så fint när det är färdigt!

När Folke fyllde ett fick han en sandlåda i present. Men den sommaren ramlade jag ner i håglöshet och utmattning så jag skaffade aldrig den där sandlådan. Men nu! Nu är den kirrad! Köpte den på K-rauta som hade specialpris men den finns också på Biltema och Jula. Jag har målat den med linoljefärg i kromoxidgrönt och sedan byggde jag ihop den. Nu ska jag bara hitta en bra placering på tomten och sedan ska jag fylla den med sand.

Det är så himla roligt att få slutföra projekt man länge gått och tänkt på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Tre projekt”

 1. Visst är det härligt när man kommer ur depressionen och inser att ens gamla jag kommer tillbaka ?. När man kommer på sig själv att man orkar slutföra projekt blir man lycklig.

 2. Va fint att du återfått din energi, och visst är det skönt när man kan bocka av några projekt! Själv har jag ägnat halva semestern åt vår hall, som blev ett “evighetsprojekt”… (vi började i mars…) men nu ser jag ljuset i tunneln, och snart så är det nog klart… 😉
  Kram och ha det så gott!
  Gunilla

 3. Har också dragits med en utmattning och börjar äntligen känna att inspirationen kommer tillbaka! Så fantastiskt skönt att få känna sig som sig själv igen!!!

 4. Gud så fint! 🙂

  Vi har önskat oss en sandlåda i present till vår snart 2-åriga son och jag vill också måla själv och då helst i linoljefärg. Jag har dock aldrig använt det förut. Min fråga är hur har det funkat med linoljefärg på trädgårdsmöbler och sandlåda? Har det torkat bra osv, inte blivit klibbigt? Hur har du blandat, använder man terpentin eller går det bra utan?

  Du gör så mycket fint och är en stor inspiration för mig, tack för det! Ha det gott och önskar en trevlig sommar till dig och din familj.

  Mvh
  Linda

  1. Vilken tråkig och onödig kommentar efter ett så härligt inlägg. Man kan lyfta och berömma kvinnor utan att sänka andra kvinnor.

 5. Tips till sandlådan, lägg en träskiva under om ni ställer den på gräs så slipper ni gräs som växer upp i lådan.

 6. Kul med sommerprosjekt og selvfølgelig at du har det bedre igjen etter utmattningen. Jeg er en relativt ny leser av bloggen din så vet ikke om du har skrevet om utmanningen mye tidligere. Det er så mange kvinner som brenner seg ut i dagens samfunn, det er bare å se på statistikken. Hadde vært interesant å høre ditt pespektiv på utmattning og krav på kvinner fra et feministisk perpektiv. Jeg tror nemlig forventninger på kvinner er skyhøye, det skal preseteres på alle hold og kanter, samtidig som kvinner ofte blir sosialt straffet om de ikke lever opp til disse forventningene. Fortsatt god sommer!