Hemma hos Erica

Flera poddlyssnare har sagt att de saknar att höra om Erica och idag var jag ute i hennes stuga så då passade jag på att fota.

Erica har ett jättefint gammalt hus som de renoverat från totalt ruckel till mysig sommarstuga. Vi drack saft på verandan och spottade körsbärskärnor över räcket.

Bertil fick äntligen träffa kaninen Sandy (känd från podden) och Folke undrade om inte kaninen ville gunga, för den kunde ju säkert hålla fast sig? (Treåringars hjärnor är fascinerande).

Fina tjejer!

Eftersom Erica vet precis vad jag gillar tog hon med mig på loppis. Samt ett besök i Sveriges största fågelholk. Enormt underhållningsvärde givetvis.

Bertil, Folke, Erica och hennes yngsta dotter Maria.

Efter loppisen blev det glass för mig och Gustav Vasa.

Erica har så lyxigt med en alldeles egen badsjö. Bertil nyttjade sin våtdräkt

Jag nyttjade bryggan.

Det fina med den kalla sommaren är den utdragna blomningen. Syrenerna har blommat i två veckor och midsommarblomstret har ännu inte blommat över.

Efter badet kurrade det i magen så då var det dax att fixa käk! Erica lät Bertil hacka klyftpotatisen och Folke hjälpa till med grillen.

Resultatet blev smarriga hamburgare.

Sedan ordnade Erica och Maria fiskdamm för pojkarna. Från balkongen halades det upp äppelskruttar, badbyxor och slutligen godispåsar. Erica är så bra på att hitta på roliga saker för barnen.

Efter middagen satt vi och ritade och pratade och fikade. Och Erica gav mig en present – en jättestor mjölkhämtare från sin ladugård. Som en enorm vas för min trädgård.

När det blev kväll packade jag in ungarna i bilen och körde hem igen. Längs slingriga skogsvägar.

Och självklart stannade jag längs vägen och plockade lupiner fulla bilen till min nya vas.

Nu har barnen somnat och jag borde gå och sova men istället tänker jag lyssna på podd och måla sista lagret färg på min trädgårdsmöbel. Måste passa på när jag får måla i lugn och ro.

Det här blev en fin sommarlovsdag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Hemma hos Erica”

 1. Hej, vilken härlig baddräkt du ser ut att ha hittat! Får man fråga vart du har köpt den?

 2. Hej Clara!

  Vilken fin kompis du har i Erica, inte många förunnat tror jag! Och “vasen” passar bra att ha lupiner i, inte helt fel! ☺

  En ❓
  Kaftan plagg typ Di Leva’s med vida ärmar, var kan man få tag i det? Min son (vuxen) ska på fest lördag den 15/7 tema schlager och han ska då föreställa Tomas Di Leva nämligen! Jag själv är ingen sömmerska, man kanske kan kolla på Myrorna eller liknande… Eller har du nåt tips skulle jag vara glad!
  Hälsningar /Lena Hedman, SÄVAR
  E-post :fredagspopcorn@hotmail.com
  Som försökt beställa en klänning ? av dig men ej lyckats!

 3. Gustav Vasa! Jag skrattade högt, tack för det! Underbart att läsa om din, vad det verkar som, fantastiska sommar.

 4. Har följt din blogg ganska länge och jag måste bara skriva att du är en oerhört skicklig fotograf (för att inte tala om skribent). De bilder du tar är så oerhört träffsäkra och inspirerande och ger alltid helt “rätt” känsla.

 5. Åh åh åh! Podcastabstinens! Längtar så.mycket efter att En underbar pod kör igång igen. Ingen annan pod är så bra som er. Ha en bra sommar, finaste Clara.

 6. Hej Clara!

  Tack för ett fint sommarinlägg!

  Ville bara tacka för att du i ett tidigare inlägg tipsat om Alice Lyttkens böcker. Vilken författare!
  Om du inte läst “På villostig” kan jag rekommendera den varmt. Den handlar om en kvinna på 1700-talet som flyr från Uppsala till Stockholm då hon riskerar att bli bortgift i hemstaden. Helt fantastisk! Nu ska jag läsa bok nummer två som handlar om samma kvinna. Älskar att Alice Lyttkens genom sitt författarskap gav (och fortsätter att ge) kvinnor en röst. Kram och tack än en gång för att du visat mig vägen in i en riktig bokskatt!

 7. Men så härligt! Vilken FIN stuga Erica har. Kul att äntligen få se den! Jag ska också tänka på den förlängda blomningen som något positivt med vädret just nu, även om jag såklart önskar lite mer sol!