Hur gör du för att få in andlighet i ditt liv?

Kvällshimmel med skarpa färger av rosa, gult och lila.

Flera läsare har undrat om det går att hitta tidigare avsnitt av En Underbar Pod? Självklart!
Alla avsnitt som jag gjort ihop med Erica finns sparade här med senaste först.  Sommaren är ju en bra tid att lyssna ikapp poddavsnitt man missat!

Ett av vårt mest avlyssnade avsnitt innan sommaren handlar om andlighet. Jag och Erica pratade om vilka andliga behov vi har och vad som händer när de inte blir tillgodosedda. Nu i efterhand minns jag hur vi sitter på en träbänk i hennes trädgård och snudd på börjar bråka när hon hävdar att alla inte ens verkar ha andliga behov?!

I det här avsnittet från början av juni kan du höra hur jag tänker göra för att få in mer andlighet i mitt liv. Vad gör du?

Det här avsnittet kom alltså ut i början av juni. Musiken är Himlen över Hedlunda med Olov Antonsson.

En Underbar Pod är tillbaka som vanligt i början av september.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Hur gör du för att få in andlighet i ditt liv?”

 1. Utveckla vad som menas med andliga behov.
  Har det med tro/gud whats so ever att göra så har jag definitivt inga andliga behov….

 2. Jag relatera så mycket till Ericas beskrivning av vad hon behöver för att värna om sin själ. Och beskrivningen av vad som krävs av förälder till små barn kontra lite äldre barn. Bibeltexter – not so much 🙂

  1. Jag tänker också att andlighet kan vara så självklart som näring för själen – och det behöver ju alla för att må riktigt bra. Men ser olika ut.
   Religiös andlighet har inte alla behov av. Eller ens tro på något “övernaturligt” som andar/spöken. Även om det intresserar många, även dem utan religiös tro.

 3. En sak som jag gör för att få in mer andlighet, det är att sjunga och lyssna på lovsånger. En av mina favoriter just nu är jesus är i centrum med Josefine Gniste. Den finns på spotify.

 4. Gå i mässan varje söndag. Läsa Bibeln ett stycke varje dag. Vara medveten om att Gud alltid är nära mig och tala med honom om stort och smått under dagen. Låta mina sysslor bli små gåvor till Jesus. Ha någon kristen bok på g att läsa. “Sök friden och bevara den” är en sådan bok jag läst flera ggr och ständigt kommer tillbaka till. Ha bilder på Jesus och Maria i mitt hem som “heliga påminnelser” 🙂

 5. Är inte kristen men tror på något gudomligt. Andlighet för mig finns inom mig och kommer fram i tystnad, i det inre samtalet. Försöker få till stunder av ensamhet för att lyssna inåt en stund. Ser all sorts kärlek som en skärva av gudomlighet.

 6. Hej och TACK för ert sällskap i
  sommar ?
  Lyssnat och lyssnat i min ofrivilliga ensamhet, på promenaden, i bilen, när jag målat ytterdörrar, fikat i trädgården har jag varit i ert underbara prat och tankar. Ni förmedlar sån värme och har sån härlig distans till er själva. Åter igen Tack ?

 7. Neil Degrasse Tyson och Stephen Hawkins gör mig andlig. Sen jag gav upp min kristna övertygelse och blev ateist har jag saknat stunder för andakt och hänförelse. (Och på den tiden jag var kristen och sökte mig till bibeln för att få frid i själen blev jag i stället undrade och på slutet provocerad och arg.) Men när jag lyssnar/läser vad Tyson och Hawkins har att säga kan jag se undret som är universum. Jag zoomar ut och känner mig delaktig samtidigt. Verkligheten överträffar sannerligen konsten.