Om jag var en listig röd rävhona…

Räv som ligger i snö och kikar fram med ena ögat bakom sin svans.

Hur skulle mitt liv vara om jag var en rödräv? Det här är en tanke jag gärna fantiserar om då och då. För när ser jag en rödräv springa över åkrarna utanför fönstret blir jag avundsjuk. Tänk att få vakna i päls varje morgon, att alltid ha en listig plan på gång, att få springa runt fritt i skogen och lura skiten ur de andra djuren. Blir de sura tassar jag snabbt ner i mitt trygga gryt, rullar ihop mig till en boll och somnar med ett leende på läpparna. He he he.

Här är saker jag gärna skulle göra som rävhona: 

Spegla mig ofta och kisa förföriskt med ögonen.

Vicka på rumpan – måste kännas meningsfullt när man har en snygg svans.

Ta selfies när jag gäspar. Ser så coolt ut när rovdjur öppnar munnen medan vi människor bara ser korkade ut.

Stanna uppe hela natten när jag har lust.

Strunta i mensskydd när jag blöder.

Sova så fort det är dåligt väder.

Plocka blåbär med munnen.

Äta kött och slippa förklara varför.

Yla för att skrämma folk. Alltid är det nån som tror att jag är en varg fast det knappt finns sådana i Västerbotten.

Smyga runt hönshus. Är det inte härligt att få allas uppmärksamhet?

Bära mina barn i nackskinnet.

Lämna doftsignaler när jag är redo att para mig.

Sitta på en barstol och vänta på att en fyllehund drar mig i svansen. När det händer sträcker jag fram min tass för att hälsa… och precis när han tar min tass i sin sticker jag ut alla klor!

Rödräven är mitt drömdjur och skulle vara min patronus (om vi talar Harry Potterska). Men om du var ett djur vilket skulle du vara? Och varför?

Vad som får mig att se rött!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Om jag var en listig röd rävhona…”

 1. Räven är mitt kraftdjur 🙂 och det är jag glad för, vackra smarta djur. Skulle också kunna tänka mig att vara en räv om vi pratar vilda djur i vår natur. Annars kanske en katt…lika vackra smarta och listiga. 🙂

 2. Lejoninna, tveklöst. Fast deras kosthållning (rå gnu) – nja. Ett vego-lejon får det bli.

 3. Jag brukar säga att jag skall vara en katt i mitt nästa liv. Sova hur ofta och länge jag vill… Ingen som bestämmer över mig. Graciös och smidig. Och nio liv! 😉

 4. Jag skulle vilja vara en fågel, en sån där som bara ligger i luften med vingarna utbredda och bara glider fram. Varje gång jag ser en rovfågel flyga över en åker eller äng på det viset så tänker jag att jag skulle vilja kunna göra det också. Tänk vilken utsikt och vilken känsla att sväva fritt i luften.

 5. Jag älskar också rävar. Så mycket att jag lajvar rävkvinna 2 gånger om året på ett medeltida fantasylajv. 😀 och det är fantastiskt. Jag tittade på flera dokumentärer om dem innan jag började för att kunna spegla en räv så bra som möjligt.

 6. Ekorre vore kul, de skuttar så festligt och de ser så skönt yra och förvirrade ut 🙂 min gudsons svar på vilket djur han vill vara är för övrigt ett envist ‘jag vill inte vara ett djur, jag vill vara veterinär’

  1. Vilken härlig kommentar av gudsonen! ?Kanske växer han upp och blir en alldeles underbar veterinär en dag!

 7. Men så kul! Brukar också tänka så om rävar 😀 De ser så vilda ut, i behov av bättre beskrivning hahaha! Funderar kring flera djur. Hur skulle det vara att ha en snabel? Hur skulle det vara att ha åtta armar där varje arm tänker för sig själv? Hur tycker en get att bark smakar? Vad känner katter när de målmedvetet puttar ner alla småsaker från ett bord? Hur skulle det vara att ha en svans att lägga över nosen när en ska sova? Och så vidare 😀

 8. Häst! Jag är både lat, pigg, äter ständigt, får lång päls på vintern, leder gärna flocken och älskar hallon (den som har häst vet!). Man blir som man umgås antar jag.

 9. Snor min svärfars svar och säger sjöfågel! Art oviktigt. Huvudsaken är att jag både kan vara på land, flyga och dyka!

 10. Absolut en säl! Alltid få bada, aldrig frysa och viktlös få simma runt i havet. Sola på en kobbe och ha gulliga ungar med stora ögon och mjuk päls.

 11. Vilket härligt inlägg. Själv skulle jag vilja vara en lat och rund huskatt i ett trevligt hem. Inte behöva fundera på ngt annat än att äta och sova, bli kliad under hakan och slippa kläder som stramar runt magen. Ligga kvar i värmen när alla skyndar på jobbet. Har två tjocka lata katter hemma och dom kan konsten att njuta av livet.

 12. Jag skulle vilja vara ett djur som kan överleva i någon ogästvänlig och hård miljö. Kanske en pingvin eller isbjörn. Eller någon sorts djuphavsfisk?

  Sälar brukar jag också känna en avundsjuka när jag ser! Fast vilken skräck att ligga på ett isflak och veta att en späckhuggare kan bryta upp genom isen när som helst och stoppa en i munnen.

 13. En björn alla gånger. Har nog lite björngener. Äter upp mig på hösten, blir trött och vill gå i ide. Fantastiska djur. Stora, starka, snabba. En teddybjörn kan väl ingen motstå.
  ?..jag vill va som duu, gå som du…???

 14. Kul inlägg! Jag skulle vara en häst, men inte vilken som helst utan ett arabiskt fullblod, skimrande vit med böljande man och svans. Jag skulle galoppera så fort jag kunde på åkrar och fält och njuta av fartvinden i mitt ansikte.

 15. Grävling helt klart. Kunna skrota runt på nätterna och äta vad jag hittar, ha små strimmiga pälsbollar till ungar och mysa med dem i ett gryt.

 16. Mitt absoluta favoritdjur i hela världen är Capybaror så skulle välja det.
  De supergulliga, vänliga och stillsamma, kompis med alla andra djur och älskar att bada!

 17. Vilket underbart inlägg.
  Jag älskar att du har en sån stor variation på typen av inlägg du gör!
  Det här förgyllde min dag.
  Jag skulle förresten vara säl för då kunde jag bada året om utan att frysa.

 18. En björn. Gosa bort vintern med mina snarkande ungar. Vakna på våren, lagom till fågelsång och ljumma kvällar. Svulla i mig mat utan dåligt samvete. Tjockast möjligast är målet. Ingen minibikini här inte. Simma i en älv. Soltorka som en lurvig tomat. Och om någon vill mig eller någon jag älskar något illa, då ställer jag mig på bakbenen och vrålar ett salivindränkt vrål värre än åskan. Jag vill helt enkelt inte bli störd, året är ju så kort för en björn.

 19. Härligt inlägg!
  Vill vara en korp, det skall jag bli i mitt nästa liv. Kloka och vackra djur. Läs gärna Åsa Larssons “Till dess din vrede upphör”, där spelar korpen en viss roll

 20. Vet du, jag tror faktiskt vi lämnar doftspår emellanåt, t.ex. alldeles före och vid ägglossning (lusten är ju lite just då också). Detta förutsätter förstås att vi gör som rävarna – låter bli alla former av hormonpreventivmedel.

 21. Haha vilket underbart inlägg! Tycker den här temaveckan varit helt amazing och resulterat i flera fina överraskningar. Tack Clara!

 22. Haha, underbart! Har en räv tatuerad på underarmen, så antar att jag delar samma förtjusning. Annars hade jag satsat på att vara en vildfågel eller nåt annat som flyger.

 23. Någon av fåglarna i måssläktet – fiskmås, havstrut, tärna… För att jag älskat dem sen jag var barn. Deras skrik och skrän som låter sommarlov. Deras kiv runt båtarna som kommer in med fiskfångst. Deras skarpa blick när de ser ut över havet. Och för att det vore en sån frihet att sväva över havet och äga ALLT. Slå mig ner där jag hade lust om jag hade lust. Tjuvåka på en fiskebåt och höra alla skrönor från när och fjärran. Och så skulle jag göra störtdykningar och sno korv och bröd ur händerna på högfärdiga människor som gjort sig förmögna på andras bekostnad (inte de rika som ärligt jobbat sig till pengarna, dem unnar jag framgång). Bajsa skulle jag göra på alla människor som, trots stora fina ord, är främlingsfientliga, och så skulle jag hugga dem i skallen med näbben som skaffar sommarkatter som de sen överger. Men jag skulle aldrig sno glassen från något barn.

 24. Jag vet inte riktigt men fick på en anställningsintervju för ett antal år sedan frågan om vilken fågel jag ville vara? Eller var det vilken jag var mest lik? Hmm, jag svarade i alla fall gräsand… Jo, jag fick jobbet också.

 25. en älg skulle jag vara. skogens konung och mäktig som få. har tom en älg tatuerad på ryggen, john bauers älg om ni vet. jag är själv lång och känner mig ibland som en jätte med långa ben som far lite som dem själva vill känner jag direkt samhörighet. under älgjakten skulle jag vara ett lodjur pga att jag är en crazy cat lady men vill vara helt fri och sällsynt.

 26. Åh, kan aldrig bestämma mig när jag funderar på sånt där! Min Patronus skulle iaf vara en häst, kraftfull, vacker och stark. Men jag skulle nog inte vilja vara en häst.. Eller jo, om jag fick bestämma att jag fick hamna antingen hos ett äldre par som sköter om hästarna som om de vore deras barn. Alternativt hos en liten pojk ellee flicka som älskar en över allt annat ?
  Men en katt, det skulle vara fint de! Göra som man vill ?