Jag ser rött!

Min blick dras till rött just nu. Kanske är det ett tecken på att jag mår bra och har tillgång till mina starkaste känslor. För mig symboliserar rött styrka, dramatik, fara, passion och kärlek. Sen är färgen rackarns snygg också. Så snygg och spännande att jag den vecka som nu kommer tänker låta bloggen gå i olika nyanser av rött dag för dag. Lika bra att vifta med röd varningsflagg för nu ska jag berätta vad som får igång mitt adrenalin….

Mest störande ljud: Folk som andas genom näsan så att det visslar. Vänligen pilla bort snorkråkan eller andas genom munnen tills vidare.

Most punchable face: Förutom Pete Cambell i Mad Men så Oscar Bergman i Beck. Visst vill man bara slå honom i ansiktet?

Får humöret att svänga från glatt till argt: Radiosporten. Det går på mindre än en sekund när jag skriker “HELVETE” och slår av radion med en smäll. Hatar radiosport. Samt tevesport. Och sportdelen i tidningen. Men framförallt hatar jag alltså den sport man inte kan värja sig mot utan som kommer farande ur en radioapparat när man trodde man skulle ha en skön stund med Sveriges radio och en kopp te.

Senaste publika utbrottet: Utbrott och utbrott. Men jag fick en sådan snedtändning på banken när jag följde med Erica för att växla in ogiltiga mynt. Pgav idiotiskt bemötande, noll servicekänsla och en kassörska som måste varit Dwight Schrutes okända lillasyster.  Ilskan klingade dock av när Erica fick fnitterattack och vi försökte kväva våra gapskratt inne på banken.

Mest ilskeframkallande doft: Den av äckliga syntetiska doftljus. Typ IKEAS ljusavdelning. Blir arg och får huvudvärk på en gång.

Personlighetstypen som får mig att se rött: Spontant vill jag säga besswewissern men den gör mig sällan arg – snarare lite road och fnissig. Däremot gör korkade personer mig arg. Folk som säger sig driva viktiga frågor men istället bara är en del av problematiken hen säger sig vara mot. Som Joakim Lamotte när han försöker tänka. Till honom vill jag säga -Tänk inte! Du är inte bra på det. 

Bloggkommentarstypen som gör att jag snedtänder:  Hen som ba “Asså ingen kritik eller så men…”  För det som följer är ALLTID kritik. Och det är okej att komma med kritik men då får man fan stå för det och inte försöka låtsas som att det är något annat.

Mest rant-framkallande händelse: All form av dålig service försätter mig i ett argt rant-mode. Jag vill ha god service när jag är någons kund. För jag försöker alltid ge god service till mina kunder. Allt annat är oacceptabelt.

Resonemang som gör mig jädrigt förbannad…

Här kan du läsa vad jag skulle göra om jag var en listig röd rävhona.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

55 kommentarer på “Jag ser rött!”

 1. Och jag älskar radiosporten! Inte all fotboll men mycket annat, ganska bra musik tycker jag också att de blandar ihop. I dagstidningen läser jag sporten och kulturen, längre reportage ibland men i princip aldrig de vanliga nyheterna… Smaken är som baken!

 2. Clara! Jag har blivit lite besatt av den orange-röda nyansen som verkar vara så populärt nu. Har aldrig riktigt tyckt om orange men av någon anledning har jag börjat tycka om den där riktigt skrikiga, nästen neonröda färgen. Ska se om jag kan leta rätt på en jacka i den färgen. Kul att ha till hösten.

  1. korallröd kanske? Sjukt snyggt, tycker egentligen inte så mkt om varken rött eller orange men har också fallit för korall!

 3. Så skönt höra att det finns fler än jag som är allergisk mot sport. Det finns för mycket helt enkelt!

 4. En sa till mig en gång “anything before but is shit”. Brukar tänka på det…när andra använder men i en mening och hur jag säger själv.

 5. Jag tycker sport är det bästa som finns, eller inte det bästa så klart, men väldigt avkopplande och mysigt. Särskilt vintersport. Vinterstudion, längdskidor med Anders Blomqvist och Jacob Hård, tända ljus, ingen som stör, köttsoppa, kaffe med färsk sockerkaka framför tv:n. Då trivs jag. Snart är det OS, en kanonvinter väntar! Jag tycker det är så himla inspirerande att vi människor är så olika, men respekterar och tillåter varandra!

  1. Att han i ord säger sig stå på kvinnors sida men i handling verkar hata kvinnor.

     1. Du har så rätt i så mycket, Clara, och din blogg är verkligen fantastisk på alla sätt 🙂 Angående La Motte håller jag däremot inte med dig! Läser hans reflektioner i GP och upplever det som att han har tänkvärda perspektiv… Försökte kolla på hans fb för att försöka få syn på hur du menar men kom inte i kontakt med den. Kan du mer beskriva hur du kan tolka det som att han hatar kvinnor? Det är en ganska så saftig anklagelse, är det ok att säga så egentligen…kanske förtal???

     2. Kolla hur han behandlat kända feminister och se vilken rasistisk o kvinnofientlig dynga han låter ligga ocensurerat i sitt kommentarsfält. Med det agerandet står man def inte på kvinnornas sida.

 6. “Admin får ta bort detta inlägg om det inte är ok” gör mig vansinnig. Det är väl självklart?? Det är liksom admins roll.

  Eller “bild för uppmärksamhet”. Skriv tillräckligt intressant istället?

  1. “Tack för insläpp!”

   Tack så helvete för att du skickat den notisen till de andra 16 000 som är med i den här gruppen!!!

 7. Åh det där med service är så sant, och så tydligt när man just kommit hem från USA tycker jag. Där är alla superserviceminded, sen kommer man till Sverige och folk slänger typ dörren i ansiktet på en och tar ohemult betalt för olika saker. Blä! Men roligt med Dwight K Schrutes lillasyrra, jobbar hon i Umeå?

  1. Fast nej. I USA ser 50% ut som att de önskar livet ut en när man kliver in k butiken. Orkar inte att alla ska hylla USA så mkt.

 8. +1 på Joakim Lamotte. Han gör mig vansinnig! Bara håll käften liksom. Hans näsa visslar säkert konstant.

 9. Alltså folk som andas så det låter.. pendlar till jobbet och typ hatar alla som jag tvingas sitta jämte. Det värsta är att min sambo låter… Var så glad i början när vi träffats och jag hörde att han andades ljudligt genom näsan (inget vissel dock, bara ljudligt) men tänkte “åh, jag älskar hans trygga andning, jag stör mig inte ens, detta måste vara rätt!!” Men shit, han andas bara högre och högre?! Surt sa räven. Men han smaskar inte iaf…

 10. Hahaa…du är bara för bra! Oöverträffligt prima!
  Och det där med visslande näsa…kände mig träffad. För min visslar ibland och det har absolut inget med outtagna snorkråkor att göra. Har ett hål i mellanväggen och ibland då jag andas så visslar det för att luften tar fel väg….andas genom munnen en stund och efter det kan jag för det mesta andas visselfritt igen. Ville bara berätta att det kan finnas andra orsaker än kråkor också.
  PS
  Och ja, hålet det förorsakades av mycket aggressiv sarkoidos.

 11. Håller helt med vad beträffar sportprogram. Avskyr! Jag är i alla avseenden för motion. Själv kan jag mycket väl tänka mig att åka skidor, jogga, styrketräna och göra andra saker som man mår bra av. Men titta på när andra motionerar??? EXTREMT ointressant. Jag bara fattar det inte. Att sitta och titta på när andra människor åker skidor eller spelar något bollspel förefaller mig ungefär lika meningsfyllt som att titta på när andra äter eller har sex. Sportprogram på radio och TV är dessutom inte bara ointressant och meningslöst; det är oftast aggressivt och högljutt och aktivt störande. Och tar alldeles för stor plats. Jag blir nästan arg bara av att tänka på det.

 12. Ja, ja, JA på radiosporten!!! Det mest hetsiga, entoniga och irriterande man kan lyssna på i radio. Kan förstöra den bästa morgonstund.

 13. Jag är också genuint ointresserad av sport. I mycket stressiga stunder händer det dock att jag, med vilje, söker upp en sportsändning i radio och låter den stå på i bakgrunden. Det beror dels på att jag är så himla ointresserad av vad som händer att det närmast fungerar som vitt brus för mig och dels att, framför allt engelsk fotboll, påminner mig om lördagseftermiddagarna i min barndom när vi alla städat huset och sedan sjönk ner i frid och ro – jag i mitt rum med en god bok och en påse lördagsgodis och pappa framför tv:n där det sändes just engelsk fotboll. En stund av trivsel och trygghet helt enkelt!

 14. Hej Clara
  Länge sedan jag kommenterade något, men nu har jag en fråga.
  Från att jag haft en bild av din personlighet som ganska vän men ändå väldigt självsäker upptäcker jag alltmer av din arga sida. Den tycks vara ganska explosiv och du kan många gånger dra nytta av den, andra gånger spyr du mest bara galla över andra.
  Själv blir jag nu mera mest bara så otroligt sorgsen och ledsen när människor är korkade, elaka eller självcentrerade. Inte ledsen på ett mjäkigt sätt utan mer ledsen på ett sätt där jag tycker synd om dem – att de inte förstår bättre. Varför är de så elaka, förstår de inte att de gör andra illa? Hur kan de inte bry sig om att de sårar andra, vi är ju alla människor?
  Jag reflekterar över vad som förvandlat min ilska till sorg istället.
  Så till min fråga: Hur tänker du kring din ilska? Känner du aldrig sorg över människors beteende, blir du alltid arg istället? Vad ser du för fördelar och nackdelar med det?

  1. Jättebra med arga kvinnor! Kvinnor har så mycket att känna ilska över. Varför skall Clara må dåligt genom att känna sorg istället för att bli arg på korkade och elaka personer. Mkt mer konstruktivt att bli arg. Skriv detta till en man istället.

   1. Ser att du inte alls förstår vad jag menar.
    En fråga dock, Menar du att man mår dåligt av sorg och bra av ilska?

 15. Vad syftar du på kring Joakim Lamotte? Jag vet typ ingenting om honom, förutom att jag läste en artikel skriven av honom idag gällande det fruktansvärda i att polisen inte hinner ta tag i våldtäktsfall.

 16. Ha ha ha! Ja Lamotte. Vilken pajas! Jag orkar verkligen inte läsa honom längre. Heja dig Clara, jag förstår precis vad du menar. Och ilska är en positiv kraft!

 17. Jag hänger inte med gällande lamotte, finns ju ingen annan som driver detta med våldtäktsfrågan lika aktivt. Exemplen han tar upp är ju hårresande!

  1. Menar du allvar? Finns det verkligen INGEN som driver våldtäktsfrågan mer än honom? Vad sägs om Ida Östensson, Katarina wennstam, lady dahmer, hela FATTA-organisationen? De lyckad dessutom driva frågan utan rasistiska undertoner och kvinnohatare i kommentarsfältet

   1. Jag upplever det inte som att Lamotte har en rasistisk underton….han berättar om om hemska våldsbrott som inte får rättsliga följder! Det kan väl aldrig vara ok att komma undan med våldsbrott oavsett vem offer eller förövaren är??? Det är viktigt att se alla sidor av den stora förändring vårt samhälle går igenom; både det positiva med nya tankar/idéer/möjligheter och det negativa då integrationsprocessen inte fungerar. Alla lider ju av detta…..ingen vill utsättas – ingen vill misslyckas! Inget blir bättre av sätta olika slags epitet på varandra!

    1. Om de enda gånger man försvarar kvinnors rätt till sina kroppar är när rasifierade eller invandrare begått brotten. Jo. Då finns det rasistiska undertoner. Att tillåta den typen av kvinnohatande kommentarer som han gör är en dessutom en gravt kvinnofientlig handling

     1. Det har ju varit en stor tystnad kring att invandrare begår brott och ännu mer kring orsakerna bakom! Det har varit svårt att prata om utan att diskussionen fastnar i en pajkastning mellan två läger. Stor rädsla och osäkerhet har präglat ämnet och det med rätta eftersom det krävs en balansakt för att det inte just ska bli rasistiskt eller “låt-gå” mentalitet. Förhoppningsvis tar Lamotte till sig av kritiken att han såklart ska fördöma alla våldtäkter oberoende av vem som begår dem, men diskussionen om just invandrares del i dessa brott har ju ett utgångsläge från att inte alls ha varit på agendan till att nu flöda över, då man ser hur många ärenden/brottsoffer som lämnas utan någon slags upprättelse. Hejdukarna på Lamottes sida skulle Lamotte själv såklart vara tydlig…jag har själv läst Lamotte i GP och där tycker jag att han lyfter fram ett viktigt perspektiv. Tänk om de drivande feministerna också på samma sätt kunde försöka problematisera ämnet utifrån mer än sitt vanliga perspektiv/sina hejdukar. Vi ska inte blunda för vare sig det ena eller andra – våld ska aldrig accepteras!

  2. Precis, han drar upp de hårresande exemplen. De som han vet att alla fördömer. Alla andra övergrepp som hans hejdukar på Facebook inte tycker är övergrepp tar han inte upp.

 18. Alltså gud vad jag älskar dina “arg” listor. Känns alltid så skönt efteråt, som att ta ett stort andetag luft efter man vart under ytan. Liberating. Och ja fysjutton vad jag bränner till på ikeas ljusavdelning haha… kan gå där i timmar och vara glad och sprallig men så fort en kommer till stearinljus-avdelningen blir jag ett monster, får spänningar i huvudet och vill bara ut NU!

 19. Vad tramsigt att skriva att man ser rött när någon andas genom näsan så att det visslar. Oftas kan personen i fråga inte hjälpa det. Hen har förmodligen polyper och kan inte andas på något annat sätt. Är själv gift med en som “visselandas”. Hen skulle absolut inte göra det på ett medvetet sätt för att retas. Jag tycker att det är elakt att skriva som du gjorde i detta inlägg. Du brukar skriva vettigt annars, men detta?
  Kerstin

 20. Men vad har stackars Oscar gjort så du vill slå honom? Och Daenarys översättare :0 finns ju såå många karaktärer att hata men dessa två harmlösa? Aja sån är det vel bare

 21. När jag tycker du är modig som vågar skriva något negativt om Lamotte och hans följarsvans känns det som att just det är en stor del av problematiken med honom. Ska man behöva vara modig för att kritisera en “kvinnornas beskyddare” liksom?

 22. Du har fel ang Joakim Lamotte. Han står definitivt på kvinnornas sida.
  Jag har följt dig i många år men nu börjar du bli väl snusförnumstig!
  Det finns en värld utanför bloggen och alla dina illa dolda PR och reklamjippon

 23. Hahaha! “Tänk inte, du är inte bra på det.” Bästa kommentaren någonsin! Den tror jag att jag snor för att använda nästa gång någon försöker mansplaina mig.

 24. Tack Clara för att du är en grymt viktig förebild med ekologitänk och nära föräldraskap i åtanken. Till skillnad från så många andra “influencers” som utan en tanke uppmanar till köpa köpa köpa och yta yta yta. Tack.

  Vill också ge konstruktiv kritik gällande det du skriver om Lamotte. Jag vill hävda att det ska gå att låta bli att använda sig av härskartekniker. Jag tror vi kan parera honom och andra utan att själva trampa i klaveret. För det är väl det vi vill ha? En värld där förminskande och förlöjligande är ett minne blott.

  Heja dig och att du visar att vi inte måste vara slavar under kapitalisters ändamål.

  1. Katja, din konstruktiva kritik och dina tankar om härskartekniker är precis på pricken vad jag själv menar och jag önskar som trogen Claraläsare och (och beundrare) att du Clara kunde ta till sig av just det här då du annars i dina olika listor/krönikor tenderar att inte nå fram riktigt i din kritik av olika tendenser du, Clara, vill lyfta fram! Bemöt alltså inte “motståndare” på samma sätt som du själv blir arg/irriterad på och vars sätt hamnar i t ex din arglista! Tänk dig själv om Lamotte uttryckt samma tankar om dig, Clara; att du inte är bra på att tänka!? Och var hamnar då den viktiga sakdiskussionen?