Min blick dras till rött just nu. Kanske är det ett tecken på att jag mår bra och har tillgång till mina starkaste känslor. För mig symboliserar rött styrka, dramatik, fara, passion och kärlek. Sen är färgen rackarns snygg också. Så snygg och spännande att jag den vecka som nu kommer tänker låta bloggen gå i olika nyanser av rött dag för dag. Lika bra att vifta med röd varningsflagg för nu ska jag berätta vad som får igång mitt adrenalin….

Mest störande ljud: Folk som andas genom näsan så att det visslar. Vänligen pilla bort snorkråkan eller andas genom munnen tills vidare.

Most punchable face: Förutom Pete Cambell i Mad Men så Oscar Bergman i Beck. Visst vill man bara slå honom i ansiktet?

Får humöret att svänga från glatt till argt: Radiosporten. Det går på mindre än en sekund när jag skriker “HELVETE” och slår av radion med en smäll. Hatar radiosport. Samt tevesport. Och sportdelen i tidningen. Men framförallt hatar jag alltså den sport man inte kan värja sig mot utan som kommer farande ur en radioapparat när man trodde man skulle ha en skön stund med Sveriges radio och en kopp te.

Senaste publika utbrottet: Utbrott och utbrott. Men jag fick en sådan snedtändning på banken när jag följde med Erica för att växla in ogiltiga mynt. Pgav idiotiskt bemötande, noll servicekänsla och en kassörska som måste varit Dwight Schrutes okända lillasyster.  Ilskan klingade dock av när Erica fick fnitterattack och vi försökte kväva våra gapskratt inne på banken.

Mest ilskeframkallande doft: Den av äckliga syntetiska doftljus. Typ IKEAS ljusavdelning. Blir arg och får huvudvärk på en gång.

Personlighetstypen som får mig att se rött: Spontant vill jag säga besswewissern men den gör mig sällan arg – snarare lite road och fnissig. Däremot gör korkade personer mig arg. Folk som säger sig driva viktiga frågor men istället bara är en del av problematiken hen säger sig vara mot. Som Joakim Lamotte när han försöker tänka. Till honom vill jag säga -Tänk inte! Du är inte bra på det. 

Bloggkommentarstypen som gör att jag snedtänder:  Hen som ba “Asså ingen kritik eller så men…”  För det som följer är ALLTID kritik. Och det är okej att komma med kritik men då får man fan stå för det och inte försöka låtsas som att det är något annat.

Mest rant-framkallande händelse: All form av dålig service försätter mig i ett argt rant-mode. Jag vill ha god service när jag är någons kund. För jag försöker alltid ge god service till mina kunder. Allt annat är oacceptabelt.

Resonemang som gör mig jädrigt förbannad…

Här kan du läsa vad jag skulle göra om jag var en listig röd rävhona.