Hur länge kan man dröja med att svara på sms från en kompis?

Clara och Erica håller om varandra med

Mer vänskap! Mer bakning! När vi frågade er lyssnare vad ni vill höra mer om i podden var just vänner, relationer och bakning tydliga önskemål. Så den här veckan handlar det om kompiskärlek och vad som krävs för att den ska fungera. Håller vänskapen om man inte vill svara i telefon, glömmer sms och tillskriver varandra egenskaper den andra inte gillar?

Erica fixar en tårta på 120 sekunder. Eller ja, något slags bakverk blev det… Står vänskapen pall för hånskratt? Tryck på play får du höra!

Ericas tårta före grädden…

Misslyckad rulltårta där den rullade kakan spruckit och röd sylt från fyllningen sipprar ut. Ur En Underbar Pod.

Och slutresultatet:

Bit av en rulltårta, skuren och lagd på ett glasfat garnerad med röda vinbär. Tårtbiten lutar lite. Ur En Underbar Pod.

Här har jag samlat alla poddavsnitt, det senaste ligger alltid överst så scrolla ner för att se alla i ett flöde. Prenumerera på podden så missar du inga avsnitt!

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Fotnot: I det här avsnittet nämner jag att min farmor hade idolbilder av Mao hemma. När vi hörde det färdiga avsnittet reagerade Erica på att vi inte pratade mer om det, han var ändå en kinesisk diktator och historiker menar att hans regim har kostat många miljoner människoliv.

Här är ett extraklipp med frågor kring det:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Hur länge kan man dröja med att svara på sms från en kompis?”

 1. Vänskap är bland det finaste ord jag vet. Jag har några nära vänner, flera kompisar (alltså inte lika nära vänner) och är mån om att visa dem både omtanke och respekt. Hur Clara hissar sina vänner till skyarna låter jättefint. Och Ericas sätt att besvara sms med att hon fått det och återkommer är väl alldeles föredömligt! Själv tänker jag att sms bör besvaras snabbare än mail, då man har mobilen med sig. Men å andra sidan så har många (ink jag själv) mailåtkomst även i mobilen numera…

 2. Erica; jag kan trösta dig ang. rulltårtan att jag och en kompis blandade ihop två recept en gång – tur att vi skulle göra två rulltårtor för den ena blev oätlig! ?

  1. Haha, nästa gång jag ska baka en rulltårta är det kanske lika bra att jag köper en “säkerhetskopia” på matbutiken och har i frysen ifall det går lika illa för mig igen. Och ja, vänskap – ett av de bästa orden!

 3. Merker at vennskap bare blir viktigere og viktigere for meg, og elsker å henge med gode venner. Samtidig er det så vanskelig å rekke å være sosial og svare på mail, sms og telefon i tid når man har småbarn, heltidsjobb og hele den karusellen gående. Hur gjør man liksom?

  1. Susanna,
   jag tyckte själv det var jättesvårt när barnen var små. Men det blev lättare när barnen blev lite större och gärna själva ville ha egen tid för sig själva ibland. Så tiden ligger för dig och dina vänner tror jag 🙂

 4. Grymt kul avsnitt, ni är för sköna!! ? ? ? O väldigt intressant inlägg om det där hur olika generationer ser på telefonerande, svara el inte svara etc Jag misstänkte väl att det var nåt sånt!! Hälsn 60- talist,,Ps undrar om du Clara är så mycket asberger (den diagnosen finns väl fö inte längre, har bytt namn) eller bara har grymt bra självkänsla

 5. Tack för ett fint avsnitt! Jag är född 1985 och längtar ständigt tillbaka till hemtelefonens tid. När alla fick mobiler och började ringa varandra pallade jag inte riktigt att vara anträffbar hela tiden. Speciellt inte när jag var inne i min mest sociala period med många vänner. Folk blev så besvikna och ledsna på mig när jag inte var anträffbar och jag blev så otroligt ledsen av kritiken. Kände mig som världens sämsta vän, och visste inte hur jag skulle förklara att jag verkligen inte orkade svara hela tiden. Detta sitter kvar än idag så när telefonen ringer får jag hjärtat i halsgropen och kan inte svara. Kom gärna och knacka på min dörr, men att kräva av mig att jag måste vara nåbar hela tiden, det går inte. Sms är bäst för mig 🙂 Kram

 6. Vilket fint och roligt avsnitt! Jag blev så rörd när jag lyssnade. Var tvungen att stanna till och torka en tår. Tack för att ni är så generösa med era tankar och känslor och vågar visa er mänskliga❣️

  1. Hej Kickan,

   ser du inte en bild på en skuren tårtbit på grön tallrik här ovanför? Ser du någon bild? Kan du höra programmet?

   Jag är tyvärr ingen guru när det gäller datorer men det låter som att något är knäppt med ditt nät, din dator eller webbläsare. Tidigare har det visat sig att flera poddlyssnare med problem fått allt att funka genom att byta webbläsare, tex från Explorer till Google Chrome. Kanske värt att testa.

   Annan nödlösning: Om du har instagram kan du se bilden av tårtbiten via Claras instagram som hon la ut igår.

 7. Jag har problem med att lyssna på ljudfiler tidigare än det senaste extraklippet. Jag har testat att lyssna både via appen acast, explorer och firefox, men inget funkar. Är det hos mig felet ligger eller är det något vajsing med filerna? Har funkat utan problem innan.
  /Alexandra