Vi längtar ut – vad längtar du efter just nu?

Clara, Erica och Melker tittar ut genom dörren i en gräsklädd kåta i Ramsele. Ur En Underbar Pod.

Il-längtan. En längtan så stark att det ilar genom kroppen. Så fort jag och Erica såg att lyssnaren Andrea ville höra oss prata om det här gick vi igång!

Flera av er lyssnare har önskat mer poddande från skog och mark – här kommer det toppat med en uppiggande shot på honung, lingon och citron!

Färgglada emaljmuggar i rött och den ena med rosmönster, står intill silverfärgad metalltermos i kåta. Ur En Underbar Pod.

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Alla höstens avsnitt finns samlade här (senaste först). Prenumerera gärna på En Underbar Pod så missar du inga avsnitt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Vi längtar ut – vad längtar du efter just nu?”

 1. Åh vad härligt med illängtan! Min illängtan just nu är att hitta drömhuset, känner det varje gång jag ser en fin bild på Instagram eller Pinterest (@underbaraboning är ju livsfarligt för illängtan). Åh vad jag längtar!

 2. Jag längtar också ut! Har haft en solig helg i Madrid, att sitta med en god dricka på ett torg är inte fel, inte heller promenad eller jogging bland vackra träd i den stora parken. Och när kylan och frosten lyste här hemma i morse ville jag hellre ner och fota vid vattnet än åka till kontoret.

 3. Jag längtar hem till Sverige. Och jag längtar så otroligt efter att bilda familj. Min man och jag är fast utomlands pga att han inte är svensk och att det är så svårt för honom att få uppehållstillstånd/jobb trots hög utbildning. Och bilda familj här vill jag inte eftersom mina visumregler säger att jag bara kan få 3 månaders mammaledigt innan jag måste tillbaka till heltidsjobb. Plus naturligtvis att jag vill vara närmare våra familjer innan vi bildar vår egen.

 4. Jag il- längtar efter att vår gamla fina, mysiga bagarstuga ska vara färdigrenoverad så att det går att baka där o även använda den till andra spännande projekt! Sedan kanske jag inte riktigt il- längtar men det skulle vara intressant att veta hur många anställda du har Underbara Clara o vad de har för funktioner!? =)

 5. Jag längtar efter att resa långt långt bort och komma bort från en alltför jobbig verklighet med en deprimerad familj som rövar all energi och livsgnista. Jag orkar inte mer men det finns inga alternativ.

  1. Hej N,
   Det låter som att du behöver avlastning och att få prata med någon utanför familjen. Kan du det?

 6. Åh, vad man kan känna igen sig i illängtan! Jag kan illängta efter en sån sommar som man hade när man var barn. Särskilt om man som jag bodde i en pyttenliten skärgårdsidyll mitt ute i havet och bara behövde gå 20 meter för att komma ner till vattnet! Bullarna var alltid godast när man var liten ? Men precis som ni så längtar jag sååååå efter julen! Kan ni inte göra ett avsnitt om hur man liksom kan smyga in julen lite redan nu, utan att alla andra fattar vad man håller på med så man blir anklagad för att vara en tokig tomtetant som leker loss med pepparkaksformar och smällkarameller redan i början av november?

  1. Haha, förstår hur du menar. En gång tidigt i november köpte jag glögg och smuttade för mig själv. En kompis kom förbi utan att vi hade planerat det och sa ”det luktar ju glögg här”
   Jag blånekade och petade in flaskan bakom en kökshandduk ?

   1. Hah! ? Jag slår vad om att eet finns fler sådana historier på lut- perfekt upplägg för ett gapskrattigt poddsvsnitt! (F.ö ännu en sak man kan illängta efter, att få gapskratta så där hjälplöst att man inte för sitt liv kan förstå hur man ska kunna sluta skratta. Någonsin.)

 7. Hej! Underbart avsnitt, jag har så otroligt mycket il-längtan efter alla högtider runt året. Så fort en tar slut börjat jag längta efter en annan.

  Skulle ni kunna tänka er att göra ett podd-avsnitt om graviditet och barnafödande, och kanske prata om hur förlossningsvården och bb-ockupatonen i Sollefteå?

  Tack för bästa podden och bloggen!

 8. Jag får ofta il-längtan ut i naturen! Känner verkligen igen höstens frihetskänsla som ni beskriver.

 9. Åh så härligt avsnitt!
  Jag il-längtar efter att min häst ska bli frisk, så vi kan ge oss ut och galoppera på mjuka ridvägar!

  Och efter julen ❤ Kör igång den med att resa till Köpenhamn och gå på julmarknader med pappa sista helgen i november ?

 10. Men alltså wow! Jag vet knappt vad jag ska säga – tack för att ni läste min kommentar och lyfte den till att bli ett så fint och stämningsfullt avsnitt! Vet inte när jag senast var så mallig och stolt.

  Clara och Erica, vilken fantastisk podd ni bjuder på, jag längtar efter varje avsnitt. Jag tycker att ni är duktiga på att skapa stämning samtidigt som ni ofta pratar om svåra ämnen som sorg och utmattning. Det är en konst och ni gör det så bra. Jag hoppas verkligen att ni trivs med podden och att ni fortsätter göra den, den lyser upp mina tisdagmorgnar när jag cyklar till jobbet.

  Just ikväll illängtar jag till om två veckor, när jag på riktigt har släppt loss julpeppen. Då har jag bakat lussebullar, jag har köpt mitt årliga juldoftljus och jag ligger i soffan med assietten på magen, en film på datorn och julmusten nära till hands. Drömliv!