Extra långt poddavsnitt – med svar på lyssnarfrågor!

Clara och Erica tittar in i kameran med grönt landskap i bakgrunden. Ur En Underbar Pod.

Vad är jag rädd för? Hur mycket socker äter jag? Varför är Erica så festlig och hur blev hon feminist?

Den här veckan river vi av så många lyssnarfrågor vi bara orkar. I ett extra långt avsnitt.

Tryck på play så kan du få en och annan överraskning! Ledtråd: torgskräck.

Det här gjorde vi vårt chai te av:
5 dl vatten

2 dl mjölk

5 hela kryddnejlikor

En kanelstång

Ca 0.5 dl strösocker

Svarta teblad

En bit ingefära stor som ungefär en tredjedels tumme

Ca ett kryddmått mald kardemumma.

Clara och Erica dricker te hemma hos Clara. På bordet står levande ljus. Ur En Underbar Pod.

Musik: Himlen över Hedlunda av Olov Antonsson.

Här finns alla poddavsnitt samlade (senaste först).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Extra långt poddavsnitt – med svar på lyssnarfrågor!”

  1. Bra diskussion om feminism tycker jag! Har flera vänner som är feminister men som inte tvekar när det gäller att koppla på charmen för att få hjälp med att laga en punktering på cykeln. Man fattar ju att alla i slutänden inte kan vara bra på allt, men det beteendet (som i en del fall är medvetet) cementerar ju könsrollerna och gör att män (och kvinnor) antar att andra tjejer inte heller kan laga en punktering. Tror att det hänger ihop med att tjejer mer sällan uppmuntras att försöka själv med mer tekniska saker, som punktering och datorer osv.

  2. Så intressant med avsnittens längd! Jag har alltid er på medan jag själv gör något, så ju längre ju bättre! <3 men så planerar jag ju in er lite i mitt liv också, så jag lyssnar väldigt sällan just när ni släppt ett nytt. Ibland sparar jag också er så att jag har två eller tre avsnitt att lyssna på i följd! Som idag. Idag hade jag två avsnitt så ni fick prata medan jag satte upp hyllor. Det blev jättetyst när ni blev klara med avsnitten innan jag hann klart med hyllorna… för min del kan ni inte prata för länge! Andra gånger är ni med medan jag lagar mat eller bakar, och då gillar jag om ni är med mig hela stunden och inte bara de första tjugo minuterna. Så det har hänt att jag lyssnat om något gammalt avsnitt bara så att jag har sällskap lite till… 🙂

  3. Och just det ja! Så intressant med Erica och feministtvekan! Har många vänner som inte vågar kalla sig feminister fastän dem är det, för att dem känner precis så! Jag brukar fråga: Tycker du att kvinnor och män ska få olika i län för exakt samma jobb? Tycker du att ens kön avgör vilket jobb eller intresse man ska få ha? Inte? Då är du feminist. Punkt.

  4. Åh vad glad jag blev över att ni besvarade min fråga om vad ni är rädda för! (Ligger lite efter i lyssnandet). Apropå Hagamannen – jag växte upp i Åsele inte långt från Umeå och ett av signalementen var att han hade väldigt små fötter – vilket gör att jag än idag är skeptisk mot män med små fötter!? Ang. att vara rädd för sjukdomar – jag kör mycket att jag måste ta i trä så fort jag tänker på sjukdom – jättedrygt ju att hålla på med i tid och otid.
    Tack för era svar 🙂