Drömmig tillvaro

Alltså – vilken drömmig tillvaro vi har här. Vädret är perfekt, barnen är nöjda och jag har bara enstaka jobb att utföra så den mesta tiden är jag ledig på riktigt. 

Vi har hittat vår favoritstränder i Nerja och Maro och där hänger vi varje dag och tar med oss en rejäl matsäck.

Efter tips bestämde vi oss för att också utforska grottorna i Nerja.

Först laddade vi upp med mangosmoothie och frappuchino

Många turistmål kan ju kännas aningens överhajpade men å så roligt det var i grottorna! Barnen var i extas.

Kolla människan nere i hörnet liksom –  enorm takhöjd i grottorna! Det bästa med att vara här när den intensivaste turistsäsongen är slut är att det är så lugnt överallt. Inga köer eller stora folksamlingar.

Efter grottorna tog vi en promenad

Och käkade Paella. Sedan återgick vi till att ligga på stranden och slappa.

Jag är så glad att få vara här en hel vecka till – och att vi sedan kommer hem till julfix, vintermys och allt jag älskar. Bästa av båda världarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Drömmig tillvaro”

 1. Får lust att göra en copy/paste på Malaga nästa år! Hur är vattentemperaturen – i havet och poolen? Ska man satsa på uppvärmd pool?

  1. Vår pool är inte uppvärmd så den kanske är 17-18 (funkar för dopp men för kallt för att simma länge) havet känns som 18-20 grader och jag har som mest legat i typ 20 minuter i sträck. Jag hade inte tackat nej till några grader varmare såklart men det är inte så att det stör – jag badar gärna ändå och i luften är det helt perfekta temperaturer. Som en underbar svensk sommar typ. Men svala morgnar och kvällar.

 2. Då härligt det ser ut! Tänkte faktiskt idag att vad skönt det skulle vara att få lite sol och värme den här tiden på året. Och få en lite extra energi till julpysslet:) Hoppas kommande vecka blir lika härlig!

 3. Härligt! En äldre släkting till mig åkte alltid till Cypern under denna tid men stannade till närmare jul och kom hem till ett hem hon redan pyntat innan hon åkte och den mesta julmaten hade hon också fixat innan och lagt i frysen. Bara att åka och handla skinka och lite småsaker. Jag drömmer om att någon gång i framtiden ha pengar nog att kunna åka iväg i februari när åtminstone jag är urless på vintern till något trevligt ställe.

 4. Låter ju bara så underbart! Värmen och solljuset nu men att ändå hinna hem till julen. Och att få vara med familjen utan en massa måsten. Härligt!!!

 5. Låter som en härlig, lagom slö semester! Här uppe i norr blåser det och snöar nåt sjukt! Började vräka ner snö redan förra helgen och det har bara fortsatt… ❄️❄️❄️

 6. Åh, älskar Nerja! Grottorna är magnifika och paellan smakar mumma. Det ser ut som om ni var på Ayos? Lyllos er!

 7. När jag läser alla kommentarer om att detta måste vi göra, så härligt med en veckas sol, detta behöver en i den svenska vintern osv så måste jag bara skriva NEJ det är ju just detta vi INTE måste. Någon gång kan vi göra det (missunnar alltså inte dig Clara detta) men absolut inte varje år eller vart annat. Tänk på klimatet, isarna smälter m.m.

  1. Jag håller med. Drömma kan vi göra. Men inte åka, inte varje år. Nu är iaf Malaga inte på andra sidan jorden och flygresan inte aslång.

 8. Åh njut!!!
  Här i Umeå snöblaskslask utan dess like. Och suv-män(!?) som stänker ner damer med slasket.

  Underbara soliga bilder.

 9. Jag och familjen är sugna på att hyra hus i närheten av Nerja nästa sommar. Har ni hyrt privat eller via förmedling? Är det huset ni hyrt att rekommendera? ?