I den blå timmen

Ohoj! De sista dagarna har jag verkligen arbetat länge och hårt. Igår kom jag från vår lokal i stan först vid tjugo över tolv på natten. Vi var där och hängde gardiner, packade upp klänningar och stylade iordning. Ansträngande men otroligt roligt. Jag fick också min nya kamera! Jag hyr ju utrustning och vart tredje år är det dags att byta ut – ska snart visa vad jag valde den här gången.

Var tvungen att gå ut i eftermiddag och testa kameran och det var helt fantastiskt. Är inte vän med alla inställningar ännu men det brukar ge sig med tiden. Motivet blev i alla fall det gamla vanliga – verandan. Förlåt för spammande men den är liksom tacksam att fota.

Uppgraderade också till den senaste versionen av Photoshop så nu är det roligt att redigera igen. Till och med vår gamla traktor ser fin ut i rätt inställningar!

Imorse hade Bertil luciatåg i kyrkan så vi var där och tittade. Så himla stämningsfullt och fint. Självklart sladdade jag in och köpte lucianattlinne tjugo minuter innan affären stängde och frystejpade fast stjärnan på staven som gått av. Stjärngossestruten sprack och fick slängas och strykning av nattlinnet fick jag hoppa över. En annan förälder hade kreativt nog använt tippex för att kamouflera några fläckar…

Jag älskar Lucias kontraster mellan hetsen kvällen innan, jakt på batterier, nattlinnen i rätt storlek och tillklippande av ljusmanschetter. Stressen för att stiga upp tidigt och komma i tid morgonen därpå. Till själva luciamorgonens fridfulla stillhet. Kanske är det vad som gör att man sitter där helt rörd med vatten som rinner både från ögonvrå och armhåla?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “I den blå timmen”

  1. Jamen är det inte alltid nåt; man har slut på bikarbonat till pepparkaksdegen, påskkycklingarna är försvunna och blommorna har inte hunnit slå ut till midsommar. Men det blir bra ändå. Fin bild på traktorn förresten, den ser ut som en liten leksakstraktor i en modellvärld i stil med vinjetten till Skymningssagor!

  2. Så stämningsfullt och fint! Här saknas snön som inte alls vill stanna kvar hos oss i Västergötland…
    Varmt lycka till med lokalen och all nattlig kreativitet!

  3. Det där med lucia i skolan minns jag så väl. Man ville verkligen att allt skulle bli så perfekt som möjligt. En gång bröt jag nyckelbenet strax innan lucia men självklart skulle jag ha luciaklänning, så min mamma fick sy extra blixtlås. Kommer även ihåg letandet efter det röda bandet och som du skriver, dessa batterier till stjärnljus som var så viktigt. För att inte tala om glittret! Som såklart hade trasslat sig sedan föregående år men som man på något sätt i sista minuten fick på plats.

  4. Blå timmen, L’heure bleue, min älsklingsparfym från Guerlain, doftar exakt som dina bilder ❄️💫

  5. Vad roligt med ny kamera! Jag tror inte att jag kommer tröttna på att se din veranda. Den är så fin, spamma på. 🙂 I år var första året som jag inte hade något luciafirande att gå till på morgonen. Ida är minst och hade på förskolan förra året och nästa gång är först i tvåan. Kändes lite sorgligt….

  6. Vilken kamera har du köpt och vilka objektiv? Du tar väldigt bra bilder, och har gjort sedan länge.. Men roligt att höra vilken utrustning du har.