Nyårslöften för 2018

Nu har jag funderat lite på mina nyårslöften för 2018. Det känns viktigt att löftena faktiskt känns snälla och meningsfyllda  – annars kommer man ju aldrig orka efterleva dem.  Tidigare nyårslöften har varit att få ordning på min teknik – datorer, kameror och backup-system. Träffa min släkt mer eftersom det gör mig glad, vila oftare och läsa fler böcker. Detta är vad jag kommit fram till att göra i år.

Mitt första löfte lyder Mer kultur. Det gäller det att fylla på med ny inspiration för att inte fastna i samma maner och upprepningar när man har ett kreativt jobb. Och jag kan verkligen sakna inspirerande kulturupplevelser. Jag är uppvuxen med sånt- pappa spelade i symfoniorkester så konserter gick vi ofta på. Mina föräldrar drog också med mig på teater, balett, musikaler och opera. Ja, alla möjliga kulturupplevelser. Och eftersom jag själv gick musikgymnasium och spelat teater i åtta år gick jag ju på många konserter och föreställningar ordnade av kompisar. Men nu går jag inte på någonting längre, utom möjligen museum ibland. Då har ändå Umeå ett fantastisk kulturliv. Det känns fattigt att ha det så här, så mitt löfte är kolla igenom årets teater och konsertprogram och köpa två biljetter till 3-4 föreställningar under året. Sedan bjuder jag med mig en kompis varje gång och kombinerar således kompishäng med kultur och inspiration

Mitt andra löfte lyder Exponeras för ny kunskap. Något vi kommer göra på Studio Lidström&Nyberg är okonferenser. Alltså konferensdagar där deltagarna själva genererar innehållet. Alla på kontoret (som vill) får en slot på ca 45 minuter då de kan prata om något de kan extra bra – varumärkesbyggande, färglära, storytelling, måluppfyllnad etc.  Detta är jag så himla peppad på för jag älskar att lära mig nya saker av kunnigt folk. Och inte minst på företagsfronten kan man ju behöva lite nya kunskaper och infallsvinklar. Mitt andra nyårslöfte blir således att oftare försätta mig i situationer där jag har möjlighet att lära mig nya saker.

 Jag tror att det kommer bli väldigt roligt och utvecklande att uppfylla dessa nyårslöften! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Nyårslöften för 2018”

 1. Mina nyårslöften är 1) skaffa nya vänner på den ort där vi bor och 2) prova lite roliga drinkar! Jag har liksom inte kommit till vuxendrickan ännu och det är väl dags vid 35.

  1. Peppriga löften! Jag har inte löften, utan kör med mål istället! Mina är att lära mig sydsamiska, gå på massage när kroppen gör ont och ta mig till till mer yoga!

 2. Tack för att du formulerade mina nyårslöften också! Har tänkt i precis de där banorna de senaste månaderna, att just det där är vad jag saknar i mitt (hemmamamma)liv just nu. Plus regelbunden motion utan barn på höften 😀
  Lycka till!

 3. Kultur & kunskap låter som härliga löften att uppfylla. Jag har svårt för just nyårslöften, men har gärna en “nystart” per månad – dvs 12 saker som jag uppfyller under årets gång. Jag har haft shoppingfritt 2016 och 2017 och fortsätter även 2018. Jag är lite fundersam över att genomföra några egna hjärteprojekt och skaffa mig tid till det.

  God fortsättning!
  Emilia

 4. Hej Clara!
  Jag hoppas att du har det bra i mellandagarna. Ville bara säga att jag uppskattar din blogg så mycket! Och har haft ett uppehåll med podden några månader. Hade faktiskt tröttnat lite, efter att ha haft er i lurarna under mina kvällspromenader under lång tid. Men så flyttade vi en vecka före jul och jag satte på dig och Erica att lyssna till under uppackader. Blev helt fast igen! Jösses vad bra ni är! Var även tvungen att lyssna om Luciaavsnittet från förra året. Alltså, erat lilla “tjafs” om vem som ska vara Lucia… så himla roligt! Nu längtar jag till nästa säsong. Önskar dig en fortsatt mysig julsemester!