Hemkomst

Idag packade vi då ihop oss och körde hem till Jakob. Alltid tråkigt att åka men alltid härligt att komma hem. Det räcker med några dagars bortavaro för att se hemmet med nya ögon. När jag packat in alla resväskor, julklappar, prylar och pinaler kom barnen in i ett sällan skådat lek-il.

De har haft fullt upp hela eftermiddagen med att testa alla nya grejer de fått och strössla ut dem runt huset.

Själv har jag slumrat på soffan, i badkaret, framför datorn och i soffan igen. Jag är så trött att ord inte kan beskriva det. Till lunch gjorde jag i alla fall dopp i grytan med stark senap och massa smör. Är inte det här världens fulaste maträtt så säg?

Jag är så glad för att vi får gäster som kommer och hälsar på och stannar över. Till nyår kommer min bästis med familj och sedan kommer min syster och hennes äldsta dotter hit en vecka över trettonhelgen. Jag gillar att dra ut på umgänget under julen så att jag känner mig riiiiktigt ledig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Hemkomst”

 1. Önskar dig en fortsatt underbar ledighet!
  Jag funderade över ett inlägg för längesen som du skrev om att du använder hörselskydd/pluggar. Jag tänkte höra om du har något bra tips på vilka som är bäst/skönast? Kanske ett framtida sponsorinlägg😉 God fortsättning

 2. Kan så vara att “blöta” är världens fulaste maträtt. Men den tillhör i alla fall en av de godaste.

 3. Förstår om du har skrivit om detta tusen gpnger tidigare, men ett inlägg om hur ni tänker med julklappar – till barnen men också till er själva.

  Och du som ändå är mamma, är det ok att folk (vänner o släktingar) inte gerklappar till dina barn? Det hör grubblar jag sönder mig av. Vill inte köpa skräp och ge bort, men samtidigt tycker jag inte att det funkar att köpa dyra klappar till alla barn + att de ju redan fpr så mycket av föräldrar och mor- pch farföräldrar att jag inte riktigt ser vitsen med att ge något. Kan verkligen känna att barnen inte bryr sig om de fpr elleeör ej, men är mer orolig för att föräldarna ska tycka att man är snål eller nåt…

  Tycker julklappar bara är ett stort mörkt hål och har liksom tappat hopp och lust lite. Jag ger gärna bort uttänkta och bra klappar men att köpa bara för sakens skull tycker jag känns fel.

  Skulle gärna se ett inlägg om detta. Önskelista är ju bra (för stora och små), men finns där fler tips? Och hur gör man om de man eller ens barn önskar sig saker av inte är några som fynder på second hand och man själv föredrar detta före nytt?

  1. I min familj så har vi inget “krav” att ge presenter till någon man inte firar med just detta år men man får självklart ge något om man hittar något man gillar. Vi ger inte presenter till vuxna men även där kan man göra ett undantag om man hittar något som passar en person som hand i handske. Jag blir inte det minsta sur när någon inte ger presenter, jag tycker det är imponerande att 3/4 syskon gav mina barn julklappar fast vi inte firade tillsammans, det var fler än jag trodde.

   1. Ska man ge julklappar till andras barn är böcker bra och uppskattade av många. Annars har jag alltid tyckt det varit skönt om man kan begränsa klapparna

 4. Åh, det där hemma-skenet som finns i dina bilder. När man kommit hem, daskat av sig skorna i hallen och fylls av hemmalukt och hemtrevligheten. Värt att åka bort bara för att komma hem och uppleva det !

 5. Dopp i grytan ser ikke akkurat lekkert ut, men elsker det! Min mormor og morfar kom fra i nærheten av der du bor. De er døde nå. Jeg bor i Norge, men vi spiser alltid Dopp i grytan med det hvite tynne brødet…
  Ønsker deg og familien din en fortsatt fin jul🌲!