Nyårsafton

Hujeda mig vilket nyårsfirande vi haft! Min bästis Elina och hennes familj kom hit och vi kalasade i ett helt dygn. Melker stod otålig och väntade på gästerna.

De kom mitt på dagen och då startade vi med ett rejält fika.

Tog tabberas på pepparkakorna och saffransbrödet.

Mycket som skulle avhandlas när man inte setts på en månad.

Granen står fortfarande så grön och grann i stugan och kommer stå kvar till tjugondag knut. I år köpte jag min på Blomsterlandet för 199 kronor. Så sjukt bra pris och så sjukt fin gran. De hjälpte mig att välja, förpackade den och bar ut den till bilen och allt. Sån service gillar jag!

Hela hemmet känns som en stor varm famn just nu. Med alla röda tyger, tantblommor, doftande hyacinter och tända ljus.

Efter fikat körde vi ut familjerna i arbete. Vi hjälptes åt att skotta taket till växthuset (som annars brakar ihop under tyngden).

Barnen hjälpte till lagom mycket.

Sedan tog vi fram sparkarna och körde tävling!

Snart blev det dags för nyårsmiddagen. Vi valde det enklaste möjliga (att laga till) nämligen skaldjur! Räkor, kräftor och…

Ostron. Jag hade ingen is så de fick ligga på en bädd av snö.

Vi skålade och pratade och tog en kvällspromenad – och i vanlig ordning när vi firar ihop – så höll vi på att glömma bort tolvslaget.

Jag bjöd på glassbomb med tomtebloss till efterrätt – och halv två på natten kom vi och alla barnen slutligen i säng.

Vi segade oss inte upp förrän vid elvatiden imorse och spenderade en fin, långsam nyårsdag tillsammans.

Gott nytt år på er alla fina läsare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Nyårsafton”

 1. Gott Nytt År till Dig!

  Hittade ditt konto på Insta för någon månad sedan. Blev störtförtjust. För några dagar sedan fick jag se att du har en blogg också. Love it!

  Kramis/Heléne

 2. Kompishäng med massa barn kör vi också på nyår. Så himla bra! Önskar bara att vi haft massa snö nere i Göteborg också… Av ren nyfikenhet, hur gör ni när ni skottar växthuset??? För det är väl snön längst upp som ni vill ha bort?
  God fortsättning på det mya året!

  1. Också nyfiken på hur bågväxthus klarar snötyngden här upp i norr! Har ni alltså platsen kvar över vintern och håller efter med raka eller? Stöttar ni upp innifrån också? Är själv sugen på ett bågväxthus men verkar så omständigt att behöva plasta på och av så frestande om det funkar med plast på!

   1. Det funkar förvånansvärt bra! Vi stöttar ingenting inifrån. Rakar snön från taket och kör då och då med snöslunga runtom för att kunna raka ner ännu mer snö. Tror det är tredje eller fjärde vintern med samma plast på huset

 3. Vad härligt att se att julen är kvar hos er och att granen får stå några veckor till! I år igen ångrar jag att vi inte gick ännu mer all in och tex köpte julblommor. Går och längtar efter ett till lussebullsbak men är det ens tillåtet att baka lussebullar i januari?! Jobbigt också när man hittar något julpynt som man missat att sätta upp och så är det ett helt år kvar tills man får nästa chans.