Mina bästa husmorstips

Jag älskar husmorstips av alla de slag och ett av de bästa har Ericas mamma lärt mig: Att göra blomsternäring av hjorthornssalt. 1 tesked salt i 1 liter vatten. Gillas särskilt av gröna växter utan blommor. Guldvatten brukar jag också göra – även för mina inomhusväxter. Då kissar jag i vattenkannan, blandar 1 del kiss och 10 delar vatten och skvätter i mina krukor. Och  nej – det luktar inte ett dugg! Miljösnällt och bra.

Jag har också fina tips för att putsa fönsterna som min mormor gör. I det här gamla avsnittet av Husmorsskolan i P1 pratar jag och Erica om hur man lyckas. Lyssna och lär!

Jag har också gjort ett stort inlägg om tvätt, textilvård och husmorstips för fläckborttagning.  Det finner ni här!

Slutligen vill jag tipsa om det supersmidiga sätt som jag putsar silver på. Aldrig mer starka kemikalier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer på “Mina bästa husmorstips”

  1. Tack för alla fina tips! Vi putsade mina föräldrars silver på sättet du beskriver – och stod och gapade allesammans när vi såg förvandlingen! Det är så otroligt, otroligt viktigt att vi för vidare dessa (ofta enkla) husmorsknep. Så tack för det!

  2. Helt rätt Clara ! Sâ har jag alltid gjort och klarat mig utan kemiska produkter.

  3. Jag har för mig att du även har tipsat om hur man får bort gula svettfläckar på exempelvis vita skjortor, men nu kan jag inte hitta det. Har du något bra tips att dela med dig? Tack på förhand.

  4. Underbara tips! Har du nåt bra tips på hur man kan putsa äldre saker av mässing? Skulle vara guld värt att få tips på det! 😍

  5. Fattar inte hur du lyckas kissa i en vattenkanna😂 hade varit väldigt underhållande att se.